Kép elrendezésének hibája

Üdvözletem!A következő problémára szeretnék megoldást találni. Adott egy oldal, ahova beszúrtam egy képet, balra rendezve. A szerkesztő menüben ez még a helyén is van. A működő oldalon azonban a szöveg csak alatta kezdődik, egy helyen pedig 1 sor ( a legalján) a kép mellett, a többi pedig alatta. Először azt hittem, hogy valamit elszúrtam, de most egy kósza ötlettől vezérelve megnéztem az oldalt egy másik sablon használatával és láss csodát, ott rendesen a kép mellett jelenik meg a szöveg.Ezt a problémát a sablon css-ében kellene orvosolnom és ha igen, hogyan?A sablon neve Health Iced Mate - ha minden igaz alapsablon.Előre is köszönöm a válaszokat!

Szia!Próbáld a következőt beszúrni a css-be:

Code:.alignleft {

float:left;

margin:0 10px 5px 0;

}

.aligncenter {

margin:10px auto;

}

.alignright {

float:right;

margin:0 0 5px 10px;

}
Alapból ezeket az osztályokat adja a wp a képeknek. Remélem nem írtam el semmit.

Köszönöm szépen, tökéletesen működik! :slight_smile:Ugyanitt felmerült még egy problémám, méghozzá az, hogy hiába szeretném elválasztani egy-egy enterrel a külön bekezdéseket, egy sorral ugyan lejebb tolja, de nem hagy külön sorközt a bekezdések között. Itt még érdemes babrálni a css-sel vagy attól elképzelhető, hogy széthullik az egész oldalam?

Ha tudod mit csinálsz, akkor nem hullik szét az oldalad :slight_smile:Egyébként ha csak nincs valami spéci beállításod (padding:0; margin:0; display: inline; float: left; stb.) akkor a paragrafusok között van hely.

Köszönöm szépen, remélem tudom… :slight_smile:

Sziasztok!Beillesztettem a CSS-be a megadott részt:.alignleft {

float:left;

margin:0 10px 5px 0;

}

.aligncenter {

margin:10px auto;

}

.alignright {

float:right;

margin:0 0 5px 10px;

}De semmi változás nem történt. Pontos helyre kell beilleszteni, vagy bárhová lehet?A válaszokat előre is köszönöm!UI: Artisteerrel készített saját sablonba tettem.

Sunbird: ez mind oké. De azt nem irtad le, hogy mi pontosan a problémád.Az Atisteer-ben nem lehet beállitani alapdolgokat??? :unsure:

Sunbird.css változtatás után mindig frissítsd a lapot (pl. F5 billentyű) különben nem látod a változást.

Először is köszönöm a válaszokat!Elöljáróban annyit, hogy a WP-ben még igencsak alapszinten mozgok, de nagyon tetszik, úgyhogy még sokat fogok kérdezni.@ Varnyú: A problémám szinte ugyanaz, mint a témaindító hozzászólás, csak nekem éppen középre kellene illeszteni a képeket. Az Artisteerben is a sablon generálásakor középre lőttem be a kép helyét, valamint az editorban is középen jelenik meg, viszont élesben az oldalon nem hajlandó középre kerülni. :unsure:

Az oldal címe: http://darus9-17.fw.hu@ hitetlen: Természetesen használom a bizonyos billentyűt, de akkor sem!Ha kérhetem legyetek szívesek valami egyszerű megoldást adni a kérdésre, a PHP-ben turkálásra még nem érzem magam elég tapasztaltnak.

Sunbird: megnéztem az oldalad, főleg a kép környékén a forráskódot:

Code:
Úgy tűnik nekem, hogy elvileg ezek alapján középen kéne lennie ...Meg ne kérdezd, hogy miért nincs, mert nekem fogalmam sincs. De hátha jön egy okosabb. :)

A legegyszerűbb megoldás: - szerintem - keresni a wordpress. org-on olyan "gyári" sablont, ami megfelel az igényeidnek. Aztán, ha majd beletanulsz, jobban tudod már alakitani a dolgokat.

Sunbird! Ha jól látom, akkor a WP feltöltőjével történt a képfájl feltöltése és elhelyezése. Meenj a bejegyzések szerkesztéséhez, a bejegyzést nyisd meg szerkesztésre, abban is a képet (a bal oldali kis ikonra kattintással), majd a kép beállításainál (nem a haladó, hanem az első oldal) kattintsál a Középre pozicióra, majd mentés, aztán a bejegyzés mentése, és nézd meg a hatást. Szerintem középre illik kerülnie. :wink:

Köszönöm a válaszokat!@Győző: Sajnos ez sem segített!@Varnyu: Azt hiszem igazad lesz, ha az ember kezdő, ne akarjon saját sablont generálni. Csak gondoltam próbálgatom kicsit a szárnyaimat.(hiszen az öreg rutinos varnyu is volt egyszer fióka :slight_smile: )Viszont a többi fórumbejegyzést olvasva rájöttem, hogy így csak “barkács” oldalakat lehet létrehozni. Megnézem az általad javasolt oldalt, hátha találok valami nekem tetsző sablont.Még egyszer köszönöm a segítséget!

Kipróbáltam egy sablont a wordpress.org-ról letöltve, mégpedig a JS 01-et. A hiba ott is megmaradt,(ránézésre az is Artisteerrel készült) majd kíváncsiságból bekapcsoltam az alap Twenty Ten sablont és ott csodák csodájára középre került a kép. De sajnos ez a sablon nem igazán tetszik. Lehet, hogy az Artisteernek van valami nyűgje? A saját sablonomat is módosítottam, figyelve arra, hogy már ott is középen legyen a kép.

Sunbird: nem vagyok én még ebben rutinos korántsem :slight_smile: Csak október óta vacakolok vele. Ha rutinos lennék, már rég csináltam volna saját sablont :wink: Igy nekem is maradnak a “gyáriak” , esetleg picit itt-ott átalakitva. Ezekből az átalakitásokból szoktam aztán tanulgatni :slight_smile: Ez is ad sokszor épp elég fejtörést :smiley:


'varnyu' wrote on '2010-07-23:
Sunbird: nem vagyok én még ebben rutinos korántsem :) Csak október óta vacakolok vele. Ha rutinos lennék, már rég csináltam volna saját sablont ;) Igy nekem is maradnak a "gyáriak" , esetleg picit itt-ott átalakitva. Ezekből az átalakitásokból szoktam aztán tanulgatni :) Ez is ad sokszor épp elég fejtörést :D
Ha szabad érdeklődni, mivel alakítod át a sablonokat?

Elképesztő megoldás született: Győző tippje addig motoszkált bennem, míg kipróbáltam kicsit másképp is. Mivel a sablonban alapértelmezetten középre van illesztve a kép és erre akartam még egyszer ráerőltetni egy középre igazítást, ezért nem működött. Viszont ha a kép szerkesztésénél az “egyik sem”-et választottam, érvényesült a sablon akarata és a kép középre került!! :smiley: :smiley:Na keresek is másik topicot ahol folytathatom a kérdezést :slight_smile:


'Sunbird' wrote on '2010-07-23:
Ha szabad érdeklődni, mivel alakítod át a sablonokat?
Irkálok bele a php-ba, meg a css-be :) Előtte olvasok itt a fórumon, meg kotorgálom a Google-t. Aztán imátkozok, hogy ne fuseráljam el teljesen (mert olyan is szokott lenni :D )

És van egy "gyakorló" WP-m telepitve, ahol kipróbálom az új dolgokat :)

'codee47' wrote on '2010-01-20:
Szia!

Próbáld a következőt beszúrni a css-be:

Code:.alignleft {

float:left;

margin:0 10px 5px 0;

}

.aligncenter {

margin:10px auto;

}

.alignright {

float:right;

margin:0 0 5px 10px;

}
Alapból ezeket az osztályokat adja a wp a képeknek. Remélem nem írtam el semmit.
Előre is köszönöm egy türelmes ember válaszát! :)

Nekem is van ilyen gondom, de a css-el sosem boldogultam. 2 kérdésem lenne ezzel kapcsolatban:

1, A témám "Style css"-be kell beillesztenem? Ha nem akkor melyikben?


2, Mindegy, hogy azon belül hova rakom?

Igaz már 3 lett. Előre is köszi, hogy nem ugattok le az amatőr kérdésekért. :)

Szia!Igen a témád style.css fájljába illeszd, mondjuk a legvégére, úgy biztosan jónak kell lennie.Nem hiszem, hogy bárkit “leugatnánk” azért mert nem tud valamit! :slight_smile:


'codee47' wrote on '2010-09-13:
Szia!

Igen a témád style.css fájljába illeszd, mondjuk a legvégére, úgy biztosan jónak kell lennie.

Nem hiszem, hogy bárkit "leugatnánk" azért mert nem tud valamit! :)
Köszi! Jó is lett! Sajnos más fórumból indultam ki és, ha jól emlékszem itt is kaptam már fejmosást amatőr kérdéseimért!