kelemenbandi.hu

Sziasztok!

Teljesen kezdő wordpress használó valék, úgyhogy minden hozzászólást, kritikát szívesen veszek. És lenne két kérdésem is.

Tehát a majdani kelemenbandi.hu elkészült, átköltözött, megnézhető, véleményezhető.

És a két kérdés:

• hol találom a sablonok között azt a részt, ahol a felső “menüsor” betűnagyságát be tudnám állítani?

• tudna valaki ajánlani egy jó plugint ami a vizuális szerkesztőbe bepakol egy videó beillesztése, vagy valami ilyen gombot?

Előre is köszi!!!

kelemenbandi

Szervusz “kelemenbandi” !

Azt gondolom, hogy a videobeillesztés tekintetében az egyik legkiválóbb. 2.3.3-mal hibátlanul fut, a 2.5-tel elmondása szerint kompatibilis, bár nekem nehézségeim támadtak a WMV-beillesztésével, de FLV-vé történő konvertálás után beillesztette:

http://www.viper007bond.com/wordpress-plugins/vipers-video-quicktags/

Ajánlom a többi pluginját is figyelmedbe, pl. az ő időjárás pluginja, ami rendesen megy WP-n, pedig nehányat megpróbáltam. Meg van neki más is, amiért érdemes lehajolni.

Sajna, a CSS-hez nem sok lövésem van, de biztosan hamarosan segít valaki a Fórumról.

Üdvözlettel:

köszi! Bevált!

Quote:

- hol találom a sablonok között azt a részt, ahol a felső "menüsor" betűnagyságát be tudnám állítani?

MINDIG a style.css file-ban!

És ebben az esetben még könnyű is a dolgod, mivel ha belebogarászol, akkor van egy olyan fejezet, hogy Main Header Menu (vagy valami ilyesmi). Azt böngésszed, amíg megtalálod:

Code:

ul.menu li a {

font-size: 1em;

color: white;

margin: 0;

}

Egyébként, az alapeljárás mindig ugyanaz:

jobb klikk > Forráskódot kukkol

megkeresi az adott szöveget/szövegrészt

megnézi, hogy milyen HTML tag-ek veszik körül (legalább 2-3-t, hierarchiában), és hogy azoknak milyen class vagy id-jük van

style.css kinyit és megkeresi az illető class (.valami) vagy id (#valami) meghatározását

szerkesztget...

Aki "röptében" óhajt iesmit varázsolni, az FF-hez letölti pl. a Dev Toolbart, és avval az ötleteket rögvest lehet kipróbálni, majd, ami bevált, azt valóban megváltoztatni.

Itt próbáltam eddig is, de rájöttem, hogy nem 1,1, hanem 1.1!!! Ez volt a hiba oka! :slight_smile:

És köszi!!!