Sziasztok!
Az oldalamon két fő kategóriájú poszt van. “Hírek” és mondjuk “Egyéb”. Azt szeretném elérni, hogy a két kategória külön CSS-t használjon. A hírek kinézete jó ahogy van, de az egyébhez tartozó anyagoknak szeretném pl. a címeit (h1) átfazonírozni. És mivel mindkét kategória ugyanarra a h1re hivatkozik nem tudom mit kellene csinálni.
Sajnos nem találtam erre eddig megoldást de nagyon sokat segítene.
köszi
sziasztok
e
category template
Ha használja a sablonod a -t akkor minden post megkapja a kategória nevét, így már css-ben külön tudod formázni őket.
Köszönöm a válaszokat:D
olyan egyszerű megoldás nincs, hogyha mondjuk “hírek” a kategória akkor hasznalja a hirek.css-t ha pedig egyéb akkor az egyeb.csst?
köszi
t
1 - témád saját functions.php-jébe:
Code:
add_filter('single_template', create_function('$t', 'foreach( (array) get_the_category() as $cat ) { if ( file_exists(TEMPLATEPATH . "/single-{$cat->term_id}.php") ) return TEMPLATEPATH . "/single-{$cat->term_id}.php"; } return $t;' ));
2 - egyéb kategória id-je szerint másolat a single.php-ből:
single.php --> single-X.php (ahol X a kategória ID-je)
3 - single-X.php-ben header meghívását kicserélni erre:
Code:
4 - eredeti header-ből készíteni másolatot:
header.php --> header-egyeb.php
5 - header-egyeb.php-ben a css elérést átírni:
Code:
<link rel="stylesheet" href="/style-egyeb.css"type="text/css" media="screen" />
6 - css-ből másolatot csinálni:
style.css --> style-egyeb.css
7 - style-egyeb.css tetszés szerint módosítható, "egyeb" kategóriájú bejegyzéseket már ez alapján fog megjeleníteni.
kicsit bonyolultnak tűnhet, de nekem több helyen is bevált.
hiszen ezek után elég csak "egyéb" kategóriába pakolni amit akarok, máris másképp néz ki...
sok sikert.
'tmano' wrote on '2011-07-14:
Sziasztok!
Az oldalamon két fő kategóriájú poszt van. "Hírek" és mondjuk "Egyéb". Azt szeretném elérni, hogy a két kategória külön CSS-t használjon....
Én így csinálnám:
Az archive.php - ben a tároló div nevét megváltoztatnám attól függően melyik kategóriát nézem. Ãgy írhatsz rá külön css beállításokat anélkül, hogy másik css fájlt kellene használnod.... (csak a megfelelő kategória ID-t kell behelyettesíteni.) is_category
pl. div.news h1 {} és div.default h1{}
Code:
<?php if(is_category(2)){$container_name = 'news';}
else{$container_name = 'default';}?>
<div class="">
Cím
szöveg
Nem értem miért kell ennyire túlbonyolítani, a post_class a legegyszerűbb megoldás erre a problémára.