Kategóriák sorrendje

Sziasztok.

Hát átnéztem, de én nem találtam rá itt a fórumon megoldást.

A header-ben listázza a kategóriákat, azok szeretném ID szerint magam rendezni.

Eredeti utasítás:

<?php wp_list_categories('orderby=name&title_li=&depth=4'); ?>

Ilyesmikkel próbálkoztam:

<?php wp_list_categories('orderby=id&include=15,12,16,13,17&title_li=&depth=4'); ?>

nem sok sikerrel. Meg még hasonlókat is kipróbáltam - és már mindenféleképpen kilistázta, csak ép ID szerint nem.

Még ez alapján sem sikerült:

http://codex.wordpress.org/Template_Tags/wp_list_categories

Tud ebben segíteni valaki? Ha igen, azt előre is megköszönöm.

Szia!

Elvileg ennek működnie kéne:

wp_list_categories(‘orderby=id&include=15,12,16,13,17&depth=4’); ?>

hgrg wrote:

Szia!

Elvileg ennek működnie kéne:

wp_list_categories('orderby=id&include=15,12,16,13,17&depth=4'); ?>

Így is próbáltam tegnap, de így a kategóriák ID-jeit emelkedő sorrendbe jeleníti meg.

Én is efelé hajlok, orderby=id de ez csak arra elég, hogy növekvő sorrendbe tegye őket. Majd pedig ezt az utasítást pedig "figyelmen kívül" hagyja: include=15,12,16,13,17 (gondolom ez csak arra elég, hogy kizárjuk-megjelnítsünk vele egy adott kategóriát - és ez nem a kategória-sorrendre vonatkozhat)

Próbálom kitalálni a logikáját, kevés sikerrel:

Mi alapján rendezze:

orderby

ID

name - default

slug (ez mi?)

count (ez mi?)

Nekem ugye ID alapján kell, hogy rendezze.

De a hogyan rendezze? kérdésre, csak ez utasítsát találtam:

order

ASC - (ABC sorrend előre)

DESC - (ABC sorrend hátra)

Kizárást és/vagy megjelenítést találtam még:

exclude - include = a beírt ID-eket kizárja, vagy csak azokat jeleníti meg

Még amiról fogalmam sincs mi tud, de gyanús:

hierarchical

(boolean) Display sub-categories as inner list items (below the parent list item) or inline. The default is true (display sub-categories below the parent list item). Valid values:

1 (true) - default

0 (false)

number

(integer) Sets the number of Categories to display. This causes the SQL LIMIT value to be defined. Default to no LIMIT.

current_category

(integer) Allows you to force the "current-cat" to appear on uses of wp_list_categories that are not on category archive pages. Normally, the current-cat is set only on category archive pages. If you have another use for it, or want to force it to highlight a different category, this overrides what the function thinks the "current" category is.

Hááát, nem tudom, esetleg még ötlet valakinek?

A beírt ID -ek alapján szerint úgy szeretném megjeleníteni az ID-eket, amilyen sorrendbe én azt beírom.

A wp list pages esetében ezt hogyan oldjátok meg?

Illetve ez mire utasít?

title_li

(string) Set the title and style of the outer list item. Defaults to "_Categories". If present but empty, the outer list item will not be displayed. See below for examples.

Kicsit sok kérdés, sorry :)

Erre van plugin.: http://wordpress.org/extend/plugins/my-category-order/

Nem kell mindig a kódban turkálni ha létrehoztok egy új kategóriát.

Szuper! Köszi!

Kis segítség a kezdőknek.

A plugin feltöltése/bekapcsolása után a sablonodban módosítani kell a kiírás utasítását a szerző szerint erre:

wp_list_categories(‘orderby=order&hierarchical=0&title_li=’);

Pontosabban így:

Ami az én esetemben így módosult:

És még ez sem volt elég, mert így az Alkategóriákat is megjeleníte (a lenyíló alkategória-menü helyett), ezért az én esetemben ez lett a végső, de jó megoldás:

<?php wp_list_categories(‘orderby=order&hierarchical=1&title_li=&depth=4’); ?>

Én is szeretnék kérdezni a témában.

Egy sablon használok ami a header részben elvileg legördülő menükbe rendezné a kategóriákat és alkategóriákat. Azonban a menüsor helyén csak a “nincsenek kategóriák” szöveg jelenik meg.

A kód a header.php-ben:

Code:

Ha átírom erre:

Code:

akkro működik, viszont a legördűlö menü nincs ami nekem fontos lenne.

Hogy tudom ezt működésre bírni?

Szia!

Milyen sabonról van szó?

Elegantthemes “studio Blue” a neve

Nem az Artsee sablonról? Ugyanaz a szerző, csak a header.php szerinti kódod, amit beidéztél az Artsee-re utalt. :slight_smile:

A ClassyGreen theme alatt szenvedek az alkategóriák megjelenítésével. Se listázva, se legördülő menüben nem tudom megjeleníteni. Egyedül a “Show as Drop Down” mutatja, de ott meg csak egy legördülő menü van, nekem meg leginkább listázva lenne jó.

Az eredeti kód nekem így nézett ki:

wp_list_cats(‘sort_column=name&optioncount=0&hierarchical=0’);

Most így néz ki:

wp_list_categories(‘orderby=order&hierarchical=0&title_li=&depth=0’);

Sziasztok!

Én is kérdeznék egyet kategória témában!

Szeretném a postokat kategóriákra lebontva kilistáztatni. Jelenleg ugyebár az összes kategóriából listáz a wp és ha jól gondolom ez a kód felelős érte:

Code:

+ ugye az utánna következő tertalmi részek (cím, meta, content, stb.)én viszont szét szeretném bontani a kategóriákat. Szóval nem a kategóriákat akarom kiíratni hanem a hozzájuk tartozó bejegyzéseket.

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv!

Ha nem akarsz egyes kategóriákat megjeleníteni a főoldalon akkor használd az ACE plugint.

Szia! Nem, nekem nem plugin kellene. A főoldalon szeretném külön divekben elhelyezni a különböző kategóriába tartozó bejegyzéseket. Szóval azt szeretném megtudni hogy hogyan is tukok meghívni bizonyos kategóriába tartozó postokat. A fenti kód a have_post tag ugyebár az összes bejegyzést mutatja meg, gondolom itt kellene hozzátenni valamit amivel leszűri őket. Nézegettem a codex-et hátha találok valamit de eddig semmi.

Alant található a megoldás! Köszönöm manó! :slight_smile:

X = kategória ID-je