Kategóriák kibontása

Sziasztok!

A következőben szeretnék segítséget kérni: létrehoztam több kategóriát és van amelyiknek van/lesz több alkategóriája is. Az oldalsáv kategória (téma) blokkjában nem szeretném, ha mindig megjelennének az alkategóriák, csak a főkategóriák, mert nagyon sok lenne és átláthatatlanná válna az egész. Meg lehet ezt oldani valahogy egyszerűen? Esetleg az is nagyon klassz lenne, ha olyat lehetne csinálni, hogy ha rákattint az egyik főkategóriára, akkor megnyílik, de csak az.

Előre is köszönöm a segítséget.

http://codex.wordpress.org/Template_Tags/wp_list_categories

Köszi szépen, megnéztem. Én a wp_list_cats() -val próbálkoztam közben. Ha jól látom a kettő majdnem ugyanaz, vagy nem? A wp_list_cats() -val az a problémám, hogy mindig külön meg kell adni az ID-jét annak a - jelen esetben - alkategóriának, amit nem akarok, hogy látszódjon. Ezt magától semmi nem tudja? Valahogy úgy, hogy felismerje, hogy ez már alkategória és akkor nem kell megjelenjen. Ha nincs más megoldás, akkor mindig megadom, de kicsit macerás.

Sziasztok!Találtam ezt az oldalt: http://codex.wordpress.org/Template_Tags/wp_dropdown_categories és az első kódot be is illesztettem: a kategóriák helyére, és így kaptam egy lenyíló “kategóriák” menüt!Jó lenne, csak két problémám van vele, túl széles a box, és a kategóriákat nem név hanem ID szerint csoportosítja!Találtam az első alatt egy ilyen kódsort:$defaults = array(‘show_option_all’ => ‘’, ‘show_option_none’ => ‘’, ‘orderby’ => ‘ID’,

‘order’ => ‘ASC’, ‘show_last_update’ => 0, ‘show_count’ => 0, ‘hide_empty’ => 1,

‘child_of’ => 0, ‘exclude’ => ‘’, ‘echo’ => 1, ‘selected’ => 0, ‘hierarchical’ => 0,

‘name’ => ‘cat’, ‘class’ => ‘postform’, ‘depth’ => 0);Állítólag, ha itt az “ID”-t kicserélem “name”-ra akkor név szerint fogja rendezni! Csak az lenne a kérdésem, hogy hol található meg ez, vagy nekem kell létrehozni?A másik kérdés, hogy, hogyan lehet átméretezni a “lenyíló boxot”?Előre is köszönet a válaszért! :wink:

o jajjeloszor is az arguments az csak egy kifejezes arra hogy ide kene irni a parameterezest, azt nem kell a template-be bemasolni…ketto, hogy jol gondolod hogy kb mit kene csinalni, de azert nem teljesen, a lenyeg hogy az arguments helyere beirod azt, hogy orderby=name (a tobbi amit latsz az az alapertelmezett ertekek)

tehat igy kell kineznie:

remelem ertheto volt, hogy mit kell csinalni…

(legkozelebb gorgess picivel lejebb is a megtekintett oldalon es ott lesz a pelda…)harom meg hogy atmeretezni style sheetben kell. tehat fogsz egy firefoxot, telepited szepen a firebug kiegeszitest hozza, megnyomod oldaladon az f12-t, kivalasztod a html nezetet, majd felette megnyomod a vizsgalat gombot, ekkor raklikkelsz erre a lenyilo boxra es hirtelen meglatod hogy milyen class-a vagy id-je van

na ezeket megkeresed a theme-ed style.css-eben vagy ha nincs akkor szepen beleirod hogy mennyi legyen a szelessegeha ezek utan megkerdezed hogy mi az a css es hogyan kell megadni benne a szelesseget akkor irany a http://www.w3schools.com/ es hajra (ott is van kereses funkcio nem csak itt meg a googleban)no, tehat hogy most minden tiszta, mert hosszan fogalmaztam es nem egy mondatban tessek orulni (=(megjegyzem sikerult a gepelemek vizsgam ugyhogy orulok es te is orulj hogy jo napom van)

Köszönöm, hogy ilyen részletesen leírtad! Az első az sikerült, azzal minden ok! Igaz annyi probléma van vele, hogy az alkategóriákat is fő kategóriának veszi, ezért nem a “szülő” alatt vannak, hanem azokat is “beállítja” a sorba név szerint!A másodikban feltelepítettem a firebugot, mindent úgy csináltam, ahogy leírtad, de sajnos semmi olyat nem találtam a téma style.css menüjében amit írtál! Írtad, hogy írjam be a szélességet, de mivel nem találtam a “lenyíló menü” kódját ezért nem tudtam beírni! Gondolom az oldalon amit ajánlottál, azon meg nincs rajta ennek a menünek a kódja! :slight_smile:Egyébként a szélesség beírásával nem lenne gond szerintem, mert max lemásolnám valahonnan!Ja és gratulálok a vizsgádhoz! :slight_smile:

a hierarchikus megjeleniteshez annyit kell az argumentumhoz hozzafuzni hogy: &hierarchical=1

tehat:most nezem a wordpress beepitett widgeteit, hogy a kategoriak widget eseteben kivalaszthato, hogy lenyilo legyen e a menu,meg hogy mutassa e a hierarchiat

teljes 10 mp-be kerult beallitani az oldalamon szal nem tudom miert kinlodsz a koddal…firebugban ezt kellett volna latnod:

szoval ha a css-ben a cat id-nek meghatarozol szelesseget akkor annyi lesz a szelessege

pl igy: #cat { width: 100px; }

a 100px-el szelesseget meg ird at annyira ami neked jo leszhonlapomon megsasolhatod hogy hogy mukodik (torokzoli.hu)a w3school-t meg nem azert mondtam, hogy nezegesd mert vicces akartam lenni, hanem azert hogy legyel tisztaban az xhtml es a css alapjaival es ne kelljen elmagyarazni mindent szajbaragosanannyit meg megjegyeznek hogy a koppintas nem er semmit se, ha nem erted azt amit koppintasz (=

Ok, köszi. Most már jól jeleníti meg!Azért kinlódok a kóddal, mert nincs az oldalamon oldalsáv definiálva, ezért nem tudok widgetet megjeleníteni, és mivel még kezdő wp-es vagyok ezzel még nem foglalkoztam!Firebugban én is láttam ugyanezeket: , de a téma css-ben nem találtam, pedig a “cat”-ra és a “postform”-ra is rákerestem! :slight_smile: Mondjuk ez lehet, hogy a témának a hibája, mert már mondták rá, hogy nagyon szar, mármint felépítését tekintve!Beillesztettem a kódot, ahogy mondtad és jó lett most már a méret is teljesen ok!A w3schollal kapcsolatban csak annyi a probléma, hogy még egy kicsit csiszolni kell az angol tudásomon, de már rajta vagyok! Amúgy tényleg jó kis oldalnak tűnik!Mégegyszer köszönöm szépen, hogy mindent türelmesen leírtál! :wink:

Hello!Bocs, hogy megint írok, de most meg, ha rákattintok a kategória nevére, akárhogy nyomok entert is, nem jeleníti meg az adott kategóriát!A honlapomon megtudod nézni!Előre is köszi a segítséget! :slight_smile:

Ha valaki tud segítsen légyszíves, mert amióta beírtam az előző postot azóta próbálok rájönni, de semmi!Előre is köszi!

OFF:Hali

Ez amit az előbb elkövettél a “siránkozásjajsegítsetekmár” kategóriába tartozik!

Ha van valami amit minden fórumozó rühell akkor ez. A jövőben tartózkodj az ehhez hasonló dolgoktól légyszíves, mert ezzel csak az ember kedvét veszed el a további fórumozástól.

Summa summa summárum ha akad valaki aki tud hozzászólni az úgyis fog ha pedig nem akkor várj türelemmel…

Ok, és én sem szoktam ilyet, csaj most nagyon felidegesítettem magam, mert már elég régóta próbálok rájönni!Most már vigyázok az ilyenekre