Segítségeteket szeretném kérni: Azt szeretném, ha a kategória oldalak ugyan úgy néznének ki mint a főoldalam, de természetesen amíg a főoldalon a legfrissebb 4 bejegyzés van, addig a kategória oldalnál az adott kategória bejegyzéseit szeretném látni, időrendi sorrendben.
Úgy nagyjából még sikerült is ezt elérni, de szétcsúszik, pedig a CSS beállításai alapján nem lenne szabad (ugyan az az elrendezés a főoldalon működik). Ebből gondolom, hogy a posts.php fájlon kívül, még előtte van behívva egy CSS osztály, ami miatt szétcsúszik az oldalam, illetve a főoldalon látható képrotálót sem tudom hibátlanul betenni (duplázza a képeket, de amíg az elsőnél működik a képváltó script, addig a következőnél már az összes képet simán tölti be, de természetesen én nem is szeretném többször betölteni, csupán egyszer.)
A képrotálóra várnék megoldást plugin szinten (jelenleg egy jquery és kiegészítője a felelős a képváltásért), mivel a kategória oldalakon az adott kategóriához illő képeket szeretnék megjeleníteni.
Hogy lássátok miről van szó, az átmeneti oldal címe: http://lakberendezespecs.hu/wordpress/
A kat1-ben van csak két cikk létrehozva, a kategória oldal megtekintéséhez.
Mert a magazinos sablonokhoz szofisztikáltabnál- szofisztikáltabb menü szokott lenni és nem értem hogy a oldalsó menü miért van bebetonozva.
az [url url="http://http://phdm.steelers.hu/"]http://phdm.steelers.hu/[/url]megnézheted a sablonod.
Feltöltöttem a steelers.hu tartalmával kicsit szétesik de a lényeg a következő ebből a sablonból hiányzik egy olyan fájl ami a Kategóriák megtekintését menedzseli ha több bejegyzés tartozik hozzá.
Pl: a steelers.hu kattints a középső nyolc kép valamelyikére.
Egy régebbi pro mag téma az alapja a sablonnak, de teljesen át van alakítva.
A kategória lista tudom hogy szétcsúszik más tartalomnál, de nálunk kizárólag 10 kategória lesz, és bőven elfér (lakberendezespecs.hu címen láthatod)
Amúgy a cikkekhez kellene nekem valami ilyesmi megoldás. tehát az adott kategóriákban lévő cikkek nézzenek ki úgy, mint nálad a kategóriaválasztó. Sőt, most hogy benéztem egy kategóriába: EZ KELL NEKEM! Mi a neve, honnan szerezhető be? Ugyan ezzel a módszerrel vajon linkelni lehetne a főoldalra a 4 legfrissebb cikket is? (a jelenlegi manuális megoldás, illetve egy homepage_img nevű saját mezővel van a sablonban megoldva, hogy a cikk helyett csak a képet töltse be.
Amúgy ha van időd és kedved, örömmel venném a segítséged, mivel az oldalad nagyon tetszik, csupán nekem némely megoldásod túl modern. (a főnököm elvárása a konzervatív design, tehát világos, kevés szín, de egymáshoz passzoló dolgok, stb) WP rendszerben még nem vagyok nagyon otthon, sőt egy egyszerű mezei blogot leszámítva ez az első komolyabb próbálkozásom.
Ha úgy gondolod, hogy lenne türelmed és kedved segíteni, elérsz a durasofthu skype, vagy duracellem6@msn.com msn címen.
Hozzáadás a könyvjelzőkhöz, beállítás kezdőoldalnak plugin van? Wp oldalán rakást találtam a favorites kifejezésre, de mindegyik ilyen megosztós cuccokat kezel.
Azt szeretném, hogy a főoldalon és a kategóriaoldalakon is 6 cikk jelenne meg (a kategóriaoldalon természetesen oldalanként 6), természetesen mindig a legfrissebbek.
A legelső legújabb cikk nagy keretbe lenne, míg a másik öt körbefutná (a megjelenítés nem gond).
A problémám az, hogy jelen pillanatban az 5 kisebb képpel ellátott cikk szintén az 5 legújabb. Nekem az kellene hogy a legfrissebb nagy, majd a második-hatodik kicsi.
Nagy:
Code:
$myposts = get_posts("numberposts=1");
Kicsi:
Code:
$myposts = get_posts("numberposts=5");
$ii=0;
foreach($myposts as $post) :
$ii=$ii+1;
Próbálkoztam az ii értékének más számot adni, de nem működik. Megoldás biztos van erre, mert máshol láttam már ilyet.
Azt szeretném, hogy a főoldalon és a kategóriaoldalakon is 6 cikk jelenne meg (a kategóriaoldalon természetesen oldalanként 6), természetesen mindig a legfrissebbek.
Szia!
Talán ez segíteni fog:
Code:
<?php $my_query = new WP_Query('category_name=cikkek&showposts=1');
while ($my_query->have_posts()) : $my_query->the_post();
$do_not_duplicate = $post->ID;?>
the_title();
the_content('Read the full post »');
<?php $my_query = new WP_Query('category_name=cikkek&showposts=5&offset=1');
while ($my_query->have_posts()) : $my_query->the_post();
A kategória oldal nem stimmel. Pontosan ugyan úgy állítom be mint a főoldalt, de nem akarja az igazságot:
A nagyobb cikk mellé nem tesz be kettő picit, mint a főoldalon, és a megjelenésnél sem tudom kikapcsolni, hogy csak egyszer jelenjen meg (nagy formában) a legfrissebb cikk a kategóriában. Sőt, a nagy cikk jelenleg az oldalon globálisan megjelenő legfrissebb cikk (ezt onnan tudom, hogy azokban a kategóriákban is megjelenik, aminek amúgy nem tagja).
Oké, de hogyan szerkesszem? Mit tegyek bele? Ez itt a kérdés!
Ha nincs category.php-d, akkor az archive.php-t használja a WP (ezekről olvashatsz is a codex-ben, hogy milyen sorrendben nézi meg a WP, hogy mi épp az aktuális megjelenitési fájl)
Tehát másold át az archive.php-t, nevezd át Category.php-re és már van is egy kiindulási fájlod.
Én használom a kategóriában való megjelenést. A webshopban ebbe vannak bekategorizálva a termékek és a kategória listát megjelenítem az oldalsávban.
Most egy adott kategóriában mindig a legutolsónak felvitt bejegyzés (termék) látható.
Szeretném, ha itt random módon jelennének meg.
Most egy oldalon 15 termék (bejegyzés) jelenik meg.
Találtam jópár témát erről és van nagyon egyszerűen működő kiegészítés, csak az a legnagyobb bajom, hogy ha több mint 15 termék van, akkor mikor átlépek a következő oldalra, akkor ismét készít egy lekérdezést ami a random order miatt újra megjeleníti az első oldal bejegyzéseit (termékek)
Az a kérdésem, hogy tud-e valaki segíteni, hogy miként lehetne megoldani, hogy a több oldalon lévő bejegyzések (termékek) listája random módon jelenjen meg.
2. változat (lehetőség)
Most használok statisztikai plugint, ezért egy külön táblában megvan, hogy az adott bejegyzésre hányszor kattintottak rá.
Akár ezt az adatot is fel lehetne használni és legnépszerűbb sorrendben megjeleníteni a bejegyzéseket (termékeket)