kategória kizárása a főoldalról

Sziasztok!

A WP-ben - hacsak ugye nincs máshogy beállítva - alapból a legfrissebb postok jönnek elő a nyitóoldalon. Az én célom az hogy ezek közül egy kategóriát kizárjak. A kezdőlapomat a home.php szabályozza, amelyben próbáltam egy kódot betenni, jelenleg így néz ki:

Code:

<?php if (have_posts()) : while (have_posts()) : the_post(); ?>

<?php if (in_category('45') && is_home() ) continue; ?>

<?php the_title(); ?>

<?php the_time('Y. F j. H:i'); ?> · Írta: <?php the_author(); ?> · Kategória: <?php the_category(', ') ?> · <?php comments_popup_link('Comment', '1 Comment', '% Comments'); ?> <?php edit_post_link('(Edit)', '', ''); ?>

<?php the_content(__('Read more'));?>

<?php endwhile; else: ?>

<?php _e('Sorry, no posts matched your criteria.'); ?><?php endif; ?>

<?php posts_nav_link(' — ', __('« Previous Page'), __('Next Page »')); ?>

Az eredeti fáljba ezt a sort szúrtam be:

Code:

<?php if (in_category('45') && is_home() ) continue; ?>

Ezt, a 45- kategóriát akarnám kizárni, de ez így nem műxik.

Tudja valaki mit csinálok rosszul?

én is így használom és tökéletesen működik.

lehet hogy a 45-ös nálad alkategória és azzal nem működik?

nem! normál fő kategória.

És ha ezt a sort benne hagyom akkor egyetlen post sem jelenik meg a főoldalon. A design, a keret, a sidebar a header mnden a helyén, de a postok helyén üres…

S mér kell oda az is_home? (ha mán úgyis a home.php-n vagyolsz)

Te aszondod evvel a kóddal, hogy HA 45-ös kat ÉS homepage… azaz BÁRMELYIK ezek közül a feltételek közül igaz, akkor “continue”, azaz menjen tovább és ne csináljon semmit.

Nem is csinál :wink:

de akkor hogy lehet, hogy nálam mégis működik így?

hát moshu, az az igazság, hogy így sem működik:

Code:

kellene?

munkábaballagás közben gondolkodtam el rajta és én sem értem.

moshu, hogy lehet ez? nekem működik, neki nem!?

Szia,

nálam ugyanezt kellett megoldani, a megoldást leírta TLoF, ha gondolod nézd meg és remélem segít:

http://www.tutorial.hu/wordpress-portal-cimlap-keszitese/

Harder köszönöm, ez jónak tűnik, de sajnos nem jól működik, de ezt a leírásban is írják: “Ez azonban php5 és 2.5.1 -es wordpress alatt nem tökéletes”

Valakinek továbbra sincs ötlete arra, hogy, hogyan lehet egy vagy több kategóriát kizárni a wp főldaláról? (amennyiben a wp főoldala a 10 utoljára beírt bejegyzés…)

Akkor egy kis önreklám.

Lassan egy éve írtam egy plugint, ami a fent említett kérdésre választ adhat. Advanced Category Excludernek hívom és itt érhető el:

http://advanced-category-excluder.dev.rain.hu/

első osztályú megoldás köszönöm, megvettem! :slight_smile:

Ahhoz képest, hogy a saját igényeim miatt íródott, és jövöhéten meg lesz a 10.000 letöltő…

Egyébként ha tényleg tetszik, itt szabad rá szavazni:

http://wordpress.org/extend/plugins/advanced-category-excluder/

Én azt szeretném elérni, hogy a főoldalon csak egyetlen kategória bejegyzései jelenjenek meg. Nem igazán értek kódokhoz, ezért gondoltam inkább megkérdezem, mit kellene módosítanom, és hogyan? Előre is nagyon szépen köszönöm!

olvass feljebb, le van irva…

Letöltöttem, aktiváltam az ACE plugint.

Első észrevétel, hogy hibás az installációs leírás:

== Installation ==

1. Upload advanced_category_excluder.php to the /wp-content/plugins/ directory

2. Activate the plugin through the ‘Plugins’ menu in WordPress

3. Set customize the settings, under ACE menu Settings tab

Ha ezt tettem, akkot mikor az ACE menüre kattintottam 404-es oldal jött be.

Ezért felmásoltam az egész könyvtárat a plugin directoriba és akkor már jó volt a megjelenítés és megnézhettem a beállításokat is.

Gondolkoztam és azt hiszem nekem nem jó ez, mert a következőt szeretném:

Lenne egy külön oldal HIREK amiben csak a hírek kategóriát szeretném kilistáztatni.

Továbbá a többi blogbejegyzésben pedig a HIREKet nem.

Tehát egyikben csak azt szeretném megjeleníteni, míg a másikban pedig azt nem.

(későbbiekben ez lehet, hogy több kategória is külön oldalt kapna)

Megoldási ötlete van valakinek?

(u.i. most utólag kattintottam át a tutorial.hu cikkre. még csak beleolvastam, de jövök a tapasztalatommal)

moshu wrote:

S mér kell oda az is_home? (ha mán úgyis a home.php-n vagyolsz)

Te aszondod evvel a kóddal, hogy HA 45-ös kat ÉS homepage... azaz BÁRMELYIK ezek közül a feltételek közül igaz, akkor "continue", azaz menjen tovább és ne csináljon semmit.

Nem is csinál ;)

Tévedsz, ÉS-nél mindegyik feltételnek teljesülnie kellene, amit te mondasz az a VAGY