sziasztok!
Hála Nektek már majdnem kész van a honlapom… viszont van még egy-két megoldandó problémám:
Ha megnyitom az egyik kategória menüpontot (betettem menünek 1-2 kategóriát) akkor gyönyörűen kilistázza a hozzá tartozó bejegyzéseket. Ez tök jó is így, viszont a “kategória bejegyzései” szöveget szeretném eltüntetni a lap tetejéről… ezt hogyan tudnám megtenni?
Szia!
Sablon függő a dolog, de nézz utána a category.php-ban, mivel ez a file felel a kategória lista oldaladért.
a sablonod fordítását / sablon file-t kell módosítani.
ha van category.php akkor azt, különben archive.php, index.php stb…
de jó ez a hierarchiás rajz… köszi!
van category.php-m, de nem merek hozzányúlni… bemásolom mi van most benne. gondolom, valamit ki kellene törölni…
/**
* The template for displaying Category Archive pages.
*
* @package WordPress
* @subpackage Twenty_Ten
* @since Twenty Ten 1.0
*/
get_header(); ?>
<?php
printf('
',strtolower(str_replace(' ','-',single_cat_title( '', false )))); echo("n");
printf( __( 'Category Archives: %s', TTW_TRANS ), '' . single_cat_title( '', false ) . '
' );$category_description = category_description();
if ( ! empty( $category_description ) )
echo '
/* Run the loop for the category page to output the posts.
* If you want to overload this in a child theme then include a file
* called loop-category.php and that will be used instead.
*/
get_template_part( 'loop', 'category' );
?>
Nagyon szívesen. Tipp: legközelebb keress angolul és csomó dologra már kész a válasz 
Nos akkor:
Ez a rész magyarítás nélkül ezt írná ki: Category Archives: Kategória neve
Ha fogod a Poedit nevű remek programot és megkeresed a sablonod fordítását (a sablon főkönyvtárában avagy langs,languages,includes vagy bármi egyéb (szokatlan :) nevű) könyvtárban találsz majd egy .po file-t. Azt megszerkeszted, elmented majd a szerkesztett .po-val egy mappában látni fogsz egy .mo file-t (nem varázslat, a program kimenete. Ezt tudja majd dekódolni a wp, ezt kell feltölteni és ezzel kell felülírni a kívánt mappában a nyelvi file-t.
Poedit:
http://www.google.co...lient=firefox-a
Huha, ez ennyire bonyolult… a kategória cimét tök egyszerűen kiszedtem, azt gondoltam ez se olyan bonyolult ha tudom hol kell belepiszkálnom… :rolleyes:
Miért lenne bonyolult? Tudod ezt, csak még nem csináltad… Próba, szerecsen! 
Győző, ha Te mondod 
most újra nekifutottam és valóban nem bonyi, viszont azzal van a gondom, mert meg is találtam amit kellett, szóval hogy egyszerűen csak töröljem ki a fordítást, vagy mit tegyek, hogy ne jelenjen meg az oldal tetején… mit töröljek ki, írjak át…
ez van ott:
#, php-format
msgid "Category Archives: %s"
msgstr "%s kategória bejegyzései"
#:
csak egy sorban persze..
bocsi, hogy nem vágom azonnal, de ilyet még télleg nem csináltam.. elsőre ijesztő :rolleyes:
Ãáááá, ez nem egy sorban van a PoEditben sem… 
Ugyanakkor, ha jól értem, te nem a magyar jelentést szeretnéd megváltoztatni, hanem az egészet eltüntetni a a megjelenítés helyéről? Jól értem?
Ez a rész a archive.php, vagy az archives.php fájlban lakozik, és egyszerű
módon "eltünteted". :)
A másik a kódszerkesztős verzió, csak azt sose szereti senki (én pedig mindig azt csinálom :), de már nem ajánlom senkinek mert mindenki fél tőle…)
Tehát a másik mód ez: az alábbi sort
kicseréled erre:
printf( , '' . single_cat_title( '', false ) . '' );
Szerkesztéskor odafigyelni:
A személyes kedvenc hibaüzenetemre (az első hiba aminek a megoldását még 2007 környékén kutattam ki újra..):
Akkor a nagy-agyak mással voltak elfoglalva és az általános válasz amit egy hét után kapni lehetett Dragon Zoli-éktól annyi volt, hogy maradjon csak iso-2-n minden és ékezetet írjak é (=é) formátumban :) költözéskor meg hasonlók meg lehetett szívni.. de ez már történelem :)
Cannot modify header information [..] headers already sent by [...]
Megoldás: a hibaüzenetben két file neve fog szerepelni. amelyik a sent by után szerepel azt megnyitjuk a Notepad++ nevű programmal:

A képen látható módon a “Formátum†>â€Ãtalakítás Utf8-ra (bom nélkül)†-re kattintunk, majd mentjük a filet. Ezek után felülírjuk a szerveren.
A lényeg, hogy ha szerkeszted a file-t (én a Notepad++ nevű csodát ajánlgatom mindenkinek :) ingyen van és rengeteg "nyelven tud" :) Humán és programnyelveket tekintve is..) akkor utf-8 bom nélküli legyen a sablon file mentéskor..
@győző: az html komment. phpban ez /* kezdő és */
példa:
Nem hgrg! 
Nem ezt a sort gondoltam “kiremelmi”, hanem az eredeti helyét, ha annyira zavar valakit. 
Elnézést butaságot írtam…
a lényeg, hogy csak a kategória nevét szeretnéd megjeleníteni?
a .po file-t a POEDIT nevű programmal szerkesztve a magyar szöveget erről:
átírod erre:
element, .mo file-t feltölt..
megpróbáltam megcsinálni amit mondtatok, Poedittel, az lett az eredménye, hogy a “kategória bejegyzései” szöveg is angol lett (ahelyett, hogy eltünt volna), és a bejegyzéseknél is a magyar szövegből pl. szerző, mikor, és folytatódik szóval ezekből is angol lett, azaz visszafordította magát angolra.
áááááá, több kárt csináltam mint hasznot 
Sikerült visszamagyarosítani mindent, szerencsére volt egy biztonsági mentésem a honlapomról…
Sikerült!!!hip-hip-hurrá!!!
összeadtam amit irtatok. a megoldás:
a category php fájlban, (bocsánat, hogy csak igy bemásolom), szóval ebből a sorból, kiszedtem a Category Archives szavakat és csak a %s maradt. és eltünt, és olyan lett amilyet szerettem volna.
Nagyon köszönöm Nektek, ebbe megint beleizzadtam (ilyen melegben amúgy se lett volna nehéz :P )
megyek fabrikálom tovább a honlapkámat :D
viszont azt nem értem, hogy ha elmentek egy poedittel megszerkesztett .po fájlt, annak sokkal nagyobb a kiterjesztése mint az eredeti feltöltött .po fájlnak… miért?
Mert a magyarban általában több karaktert használunk, mint az angolban, továbbá az üres helyekre bekerül a magyar szöveg.