Karakterkódolás

SziasztokSegítséget szeretnék kérni.

Letöltöttem egy angol nyelvű sablont a themeforestről, és amikor a főmenü-ben beállítok egy menüpontot, akkor a Címoldal helyett a Cmoldalt írja ki, valamint a hozzászólásoknál is a vélemény helyett a vlemnyt. Szóval az ékezetes karaktereket nem ismeri a sablon.

Ha át állítom valamelyik alapértelmezett wordpress sablonra, akkor minden rendben működik, csak ennél az angol nyelvű sablonnál nem.

Hogyan tudnám ezt beállítani?Előre is köszönöm a segítséget

google: notepad++

majd kívánt php megnyit - kódolás/átalakítás utf8 bom nélkül

Csak egyszerüen válasz más betütipust.Mivel a sablon által használt nem támogatja az ékezetes betüket.Több mint valószinü hogy a sablonod admin felületén is lehet rajta változatatni

ati024 - már megbocsáss, de te miről beszélsz?

gondolom cufónra gyanakszik…

Mano gondolkoz egy kicsit az ilyen dolgok általában akor szoktak történi ha olyan betütipust használunk amely nem támogatja az ékezetes betüket.

@hgrg vagy inkáb google fonts ami elégé valószinü mivel mostanában készült sablonok jorésze a TF-n ezt használja Cufon helyet.

De igy csak találgatni lehet.Sokat segitene az ha tudnánk hogy mely sablonról van szó.

Én is hasonló problémával küzdök. A Sight nevű témát választottam a blogomhoz, sajna nem magyar nyelvű.

Az angollal még elboldogulnék, de programozásban is, wp-ben is kezdő vagyok (nem mellesleg szőke és nő- ugye, nem kell tovább magyarázkodnom? :slight_smile: )

Szeretném, ha segítenétek, hogyan tudom pl. a “read more” helyére az olvass tovább szöveget (ékezettel, mert anélkül menne) tenni.

Köszi