Karakterkódolás (ő és ű betűk)

Üdv, a problémám a következő, légyszi segítsetek, ha tudtok! A posztok elkészülte után az Ő, ő, Ű, ű karakterek helyére ? kerül. Próbáltam más fontot alkalmazni és másik sablont is, de minddel ugyanez a probléma. Az admin felületen is kicserélődnek a karakterek, nemcsak az oldalon. (Igen, próbáltam guglizni, viszont mindenhol a font vagy a sablon cseréjét javasolták…)Előre is köszi, nagyon fontos lenne!

Karakterkódolás a tárhelyeden (phpmyadmin)?

Szólj a szolgáltatódnak, hogy nézze meg a mysql adatbázis karakterkódolását.

phpmyadmin-ban átállítottam az egész adatbázist utf8_hungarian_ci-re, de sajnos semmi eredmény. (Persze, azért köszi a tippet. Valami latin-1 volt eredetileg.)A karakterkészletemben szerepelnek ezek a betűk, a WP beállításom hu_HU, néztem 3.4.1 és 3.4.2 alatt is, túl vagyok néhány WP újratelepítésen… Ugyanez az eredmény egyébként olyan fontnál is, amelyben nincs ő és ű, valamint az alap témáknál is. Fel voltam készülve egy-két nehézségre a weblapkészítéssel kapcsolatban, de igazság szerint emiatt már csak 2 szál hajam van.

Az már nagyon jó, hogy az adatbázist utf8_hungarian_ci-re állítottad, az legyen is úgy.Írj egy új begyezést a honlapodra, amelynek csak annyi a tartalma: árvíztűrő tükörfúrógép. Mentsd el, tedd közzé, és nézd meg, hogy minden karakter helyes-e.Lehet, hogy te pl. a begyzés címére gondolsz (ott is érdemes a bejegyzéssel egyező címet adva kipróbálni), vagy éppen a fejrész címsorára, stb. - annak más lehet az oka, leginkább az szokott lenni, hogy a sablon által használt betűtípus nem tartalmazza a magyar ékezetes karaktereket.Ha adnál URL-t, hogy lássuk a medvét, azaz a karaktereket, a használt sablont, akkor könnyebb lenne talán segíteni.Itt jegyzem meg: amit te témának hívsz (WordPress Theme), annak magyar fordítása Wordpress sablon.

Itt az URL, de a legutóbbi újratelepítés óta már a magyar nyelvi fájlokat sem érzékeli (gondolok itt a .po és .mo cuccokra), illetve a posztok címének minden szavát nagy betűvel kezdi - eddig ilyen nem volt.

http://verbulvar.hu/A fontot Source Sans Pro Regular-ra változtattam, ez a kódrészlet utal rá:@font-face {font-family: ‘SourceSansPro-Regular’;src: url(‘fonts/SourceSansPro-Regular.eot’);src: url(‘fonts/SourceSansPro-Regular.eot?#iefix’) format(‘embedded-opentype’),url(‘fonts/SourceSansPro-Regular.woff’) format(‘woff’),url(‘fonts/SourceSansPro-Regular.ttf’) format(‘truetype’),url(‘fonts/SourceSansPro-Regular.svg’) format(‘svg’);font-weight: normal;font-style: normal;}Ami a legzavaróbb, hogy a poszt elmentése után adminban is ?-ek lesznek. A címben és a szövegtestben egyaránt. (Ha láma vagyok, bocsi, és köszönöm a türelmet.)

@font-face {

font-family: ‘SourceSansPro-Regular’;

src: url(‘fonts/SourceSansPro-Regular.eot’);

src: url(‘fonts/SourceSansPro-Regular.eot?#iefix’) format(‘embedded-opentype’),

url(‘fonts/SourceSansPro-Regular.woff’) format(‘woff’),

url(‘fonts/SourceSansPro-Regular.ttf’) format(‘truetype’),

url(‘fonts/SourceSansPro-Regular.svg’) format(‘svg’);

font-weight: normal;

font-style: normal;

}

Ami a legzavaróbb, hogy a poszt elmentése után adminban is ?-ek lesznek. A címben és a szövegtestben egyaránt. (Ha láma vagyok, bocsi, és köszönöm a türelmet.)

Ez a ThemeForest fizetős sablona (http://themeforest.net/item/sahifa-responsive-wordpress-newsmagazineblog/full_screen_preview/2819356), amelyhez jár támogatás.Azért jelenik meg angolul - feltehetően -, mert nincs feltéve a hu_HU.mo nyelvi fájlja a sablonnak a sablon language, vagy translation, vagy hasonló nevű fájljába. Másold fel átmenetileg a régi hu_HU.mo fájlt, ha a wp-config.php fájlban a magyar nyelv van meghatározva, akkor most is úgy lesz.Van a sablonnak - azt hiszem - egy sablon beállítások része (Theme options), ahol sok mindent lehet állítgatni.Tedd fel újra az eredeti, megvásárolt, frissített sablont, és úgy állítgassál. Ha lehet, akkor ne excluzív betűtípusokat válogass először, hanem valami hagyományosat, amelynek biztos, gogy van magyar karakteres része is (pl. Ariel, TimesHelvetia, stb.).Sőt! Én úgy csinálnám, hogy letörölnék minden fájlt, minden adatbázis tartalmat, letölteném a http://hu.wordpress.org címről a legfrissebb wp-t, létrehozni az új adattáblát (még más néven is mint eddig), jól megnézni az adatbázis létrehozása előtt az utf8_hugarian_ci összevetést, és újra telepíteni a wp-t.

Ezt követően, az alapsablonnal egy bejegyzést az előbbi címmel és tartalommal (az árvíztűrőset). Ha itt rendben van, akkor a legfrissebb sablonod telepítésének nekiállni, ellenőrizni. Szerintem jó lesz.

Nagyon-nagyon köszi, így már tökéletes! Eddig a tárhelyszolgáltató auto WP-installerét használtam, de az általad leírt lépésekkel működik.