Karakterkódolás (ő és ű betűk) Imagine Logo programon belül

Sziasztok!

Van egy eléggé nehéz kérdésem, igazából sehol sem találtam rá megoldást (nézegettem a keresőmotorokat, fórumokat).

Több iskola informatika laborjába felmásoltam az Imagine Logo telepített fájljait, és a program kitűnően működik. Programozás alapjainak tanítása lenne a cél, magyar utasítások segítségével. Viszont, amikor olyan utasítást írók be, amelyben ő, vagy ű betűk vannak, akkor ezek torzítva jelennek meg, vagy kérdőjel formában, vagy kis kocka alakjában, az Imagine Logo pedig nem tudja értelmezni azokat. Igaz, hogy a rövid változatok esetében nem mindig szükséges ékezetes betűket használni, de úgy valahogy nem az igazi. Nem akarok csak angol utasításokat tanítani rögtön a bevezető szakaszban, ezért, ha lenne rá valamilyen megoldás azt megköszönném.

Az iskolai számítógépek régiek, van rajtuk Windows XP, Windows 7 különböző verziói.

Megjegyzés: több iskoláról van szó, nincs mindenhol rendszergazdaként hozzáférésem, de ahol van, és angol vagy román nyelvű Windows Xp, vagy Windows 7 van telepítve, ott sem ismeri fel az ő és ű betűket.

Különben a Microsoft Office csomagok (Word, Excel, PowerPoint, Access) rendben működnek, használhatók az ékezetes karakterek (beleértve éáíöüóőű), viszont, ha máshol megszerkesztett dokumentumot nyitok meg, azokban is kicseréli az ő és ű betűket kérdőjelekre, vagy kis kockákra.

Vannak laborok, ahol DeppFreeze programmal le van fagyasztva a C: meghajtó, ahová a Windows rendszer fel van telepítve, csak a D: meghajtóra másoltam fel az Imagine Logo hordozható (portable) változatát.

Ha van valami ötletetek, javaslatotok, hogy hogyan lehet megoldani, hogy az ékezetes parancsokat is felismerje az Imagine Logo vagy bármely más Logo programozási nyelv régebbi, vagy újabb verziója, amely hordozhatóan (portable) telepíthető azt megköszönném. Akár úgy is, ha valamilyen más hordozható (portable) illesztő programot telepítek melléje.

Üdv.

BeZo

Szia!
Ez egy Wordpress fórum, Így a kérdésed irreleváns. Gyanítom, hogy ezen a weboldalon nem tudnak neked ebben segíteni, így keress fel valamilyen informatikára (programozásra) szakosodott fórumot.
Ajánlom például ezt. Itt gyorsan és többen is szoktak válaszolni.