K2 téma fejlécében wp-cycle

Kedves Tudorok!

3 hasábos K2 témával üzemel a honlapom:

http://www.negyedikcsoport.hu

Egyelőre a K2 beépített képváltogatójával oldom meg a fejlécben a képek cserélgetését. Viszont ez csak akkor vált, ha másik lapra lépek, vagy ha újratöltöm az oldalt. Olyat szeretnék ami folyamatosan váltogat és szépen áttűnnek a képek egymásba. Fontos, hogy ne legyen flash!

Találtam egy remek plugin-t “wp-cycle” a neve, pontosan azt tudja ami nekem kell. Post-ba könnyen be tudom illeszteni, de hogyan tudom a K2 fejléc hátterébe betenni a dolgot? Az írja a leírás, hogy csak illesszem be a következőt:

<?php wp_cycle(); ?>

Beilleszteném én, de jelen esetben mely fájl, melyik szakaszába tegyem?

Előre is köszönöm a segítséget, üdv, Gyuri

Sablonod header.php fájljába a div id=“header” résznél kell kiszedni ami ott van és a másikat betenni.

Efrud, köszönöm szépen a segítségedet! Valóban úgy lett, ahogy tanácsoltad, pontosan ott, a fejlécben megjelent a wp-cycle által generált, szépen áttűnő slideshow. Ámde! Letakarja a blog címét és az oldalak választófüleit! Kérlek, segíts abban, hogyan lehetne hátraküldeni a wp-cyclet!

Előre ius köszönöm, üdv, Gyuri

Elnézést kérek, hogy ismét rákérdezek erre a témára, de sajnos csak részben oldódott meg, ahogy az előző post-om is mutatja. Kérlek Benneteket, ha valaki tdja, hogy hogyan lehetne a wp-cycle által generált slideshow-t a háttérbe tenni, kérem segítsen!

Köszönettel, Hild Gyuri

" Letakarja a blog címét és az oldalak választófüleit "

Szerintem tedd arrébb a szöveget. (szerintem az könnyebb)

:wink:

position absolute, és z-index…

Rozi, köszönöm a segítséget. Sajnos nem jöhet szóba az arrébtolás, mert a K2 sablon a teljes fejlécében lenne a változó kép, és azon lenne látható a cím és a fülek.

Igazából pontosan azt szeretném látni a fejlécben, mint ami most látszik a

4. Csoport Építészműterem oldalon, csak folyamatosan változó, nem flash alapú háttérrel.

hrgr köszönöm! De sajnos tudás híján meg kell kérdeznem, hogy hol keressem ezeket, melyik fájl melyik helyén? A K2 sablon style.css-ében néztem végig a z-index-eket de egyik sem utal fejlécre…frown.gif

Köszönöm a segítséget, üdv, Gyuri

nos rendben akkor pár további "hint"et kapsz :slight_smile:

Szóval a z-index nevű tulajdonság pont arra való amit te szeretnél. Nem tudom photoshopban mennyire vagy járatos. Rétegekről viszont biztosan hallottál/érthető, hogy mire gondolok. Tehát a z-index rétegek(layerek) egymáshoz való visznyát adja meg számokkal kifejezve.

z-index:1; alatt van a z-index:-2 és felett van a z-index:6al rendelkező elem.

olvasnivaló:

http://www.w3schools.com/Css/pr_pos_z-index.asp

tehát a z-indexeket neked kell beállítanod (beillesztened) a header megfelelő elemeire. (azok kiválasztásához ColorZilla ill. Firebug kiterjesztések valamelyikét avagy a kód megtekintését ajánlom :slight_smile: )

hgrg köszönöm! Akkor a következő lépés az olvasgatás…:slight_smile: Azt hittem megúszom enélkül… :slight_smile:

[off]Elnézést elgépeltem megint jó pár dolgot siettem…[/off]

Ne akard megúszni, hátha rábukkansz valamire ami legközelebb kéne és már tudni fogod/nem telik vele az időd :slight_smile: