K2 1.0 sablon SEO optimalizált?

Sziasztok?

2011 májusában indult a https://1x1konyveloiroda.hu/ oldalunk. Az oldal készítője K2 1.0 sablont telepített. Már rég szerettem volna beindítani a blogunkat, de a google visszajelzése alapján egyelőre nem teszem, ugyanis szeretnék meggyőződni arról, hogy technikailag minden rendben van az oldallal.

Feltűnt, hogy egyre több hibajelzést hoz elő a google webmestereszköze. A feltérképezési hibák alatt az indulást követően megjelentek ?replytocom=XX, ?action…, ?tab…, stb végződésű URL-ek. Elkezdtem olvasgatni a témával kapcsolatba, és ha jól értettem, akkor ezekért büntet a google. Jól értettem? Ha igen, hogyan lehet orvosolni a problémát?

Tört link nincs az oldalakon, ezt ellenőriztem. Viszont az All in One meta tag-jei előtt vannak a K2 sablon script-jei, ami szerintem nem szerencsés. Állítólag a script gazdag oldalakat sem szereti a google. Jól tudom?

Még egy kérdés: Szerintetek a K2 1.0 sablon SEO optimalizált? IGEN/NEM és miért? A miértek érdekelnének…

Nagyon szépen megköszönném, ha véleményt mondanátok az oldalunk html kódjáról. A hibák ismerete után megkérném az oldal készítőjét, hogy orvosolja azokat.

Attila

Nem büntet ezekért, de a tisztább url-eket jutalmazza, kedveli.

A head elemek sora teljesen mindegy. Lehet script vagy meta elem elöl, tök8.

Script gazdag? Ez teljesen mindegy, mivel kétlem, hogy 50-60 script lenne az oldaladon.

Jó ez nagyjából, linket kell építeni és menni fog.

'syska' wrote on '2011-11-27:

Jó ez nagyjából, linket kell építeni és menni fog.

Köszönöm a válaszod. Megkérdezhetem, hogy miért csak "nagyjából" jó a html szerkezete az oldalunknak? Véleményed szerint min kellene változtatnunk?

Renget apróságra érdemes figyelni, különböző title értékektől kezdve, a képek alt adatáig. A forráskód nem szépen függőlegesen van osztva, hanem vízszintesen, a blockquote részt is másként használnám és ilyen apróságok.

Hogyan lehet sabloncsere nélkül eltüntetni a blog forráskódból a ?-jeles elemeket (?replytocom, ?author, stb)? Ha valaki tud erre megoldást, írja meg legyen szíves.

Én csak mondatok végén látok kérdőjelet, ahol a helyük is van.

A blogban vannak a ?replytocom és társai: https://1x1konyveloi…azzia/#more-426

Ezeket szeretném eltüntetni.

Az előző alkalommal sem láttam, de most, ezen a linken sem olyant, amit mondasz. (FF a nézőke)

Csinálj róla, légyszíves, egy képernyőfotót, mert - úgy tűnik - Syskával együtt vakok vagyunk.

IE alatt én ezt látom a 2db kommentnél:

Ez téged miért zavar, hiszen csak a kódban van. A sablon ezt értelmezi és aként kezeli, hagyd csak ott, a világ tovább fog forogni.

Ha szőrszálhasogató akarok lenni, akkor ez egyébként is duplicated content, mivel eltérő URL-en érhető el, ugyanaz a tartalom, ami már a domain alatt elérhető volt… Ilyen esetben a legkisebb gond azzal az egy kérdőjellel lesz.

Ne vedd már ennyire komolyan a SEO-t ezen a szinten, hogy a hozzászólásra reagálás URL-e is keresőbarát legyen, a probléma túlspirázása.

A google csak kódot lát. :slight_smile: Valóban duplikáció. ( sablon mappájában van a comment.php, lehet törölni ezt a linket )