jQuery Slider

Sziasztok.

Olyan problémám lenne hogy nem egy oldalba szeretném beszúrni a slidert hanem a fejlécbe de nem tudom hogy hogyan kell.

Valaki segítene?

Köszönöm.

Minimális html alapokat meg kell ismerned. -> Például http://www.standardsmode.hu/html-css/html-alapok/

'syska' wrote:

Minimális html alapokat meg kell ismerned. -> Például http://www.standards...ss/html-alapok/

Köszi az megy már egy pár éve csak nem tudom hogy mit kell beillesztenem a header.php be hogy működjön.

Jó lenne esetleg megtudni, hogy a jelenleg elérhető kb tizenötezer jQuery Slider közül te éppen pont melyiket szeretnéd az oldaldba tenni :slight_smile:

De amúgy, ha megy a html, akkor nem egy nagy ügy.

A framework jön a WP-vel, ha WP plugin, akkor a saját .js állományait behúzza aztán a megfelelő helyre betenni a sliderhez tartozó php funkciót (faq, dokumentáció ezt általában[mindig] tartalmazza).

Ha nem WP plugin akkor a .js-eket kell belinkelni manuálisan a header-ben, a html/css szintaxist meg midnen plugin saját dokumentációjában meg lehet találni, de a legtöbbhöz még példa fájlokat is adnak. Aztán persze ott a statikus szövegrészeket le kell cserélni a WP saját PHP funkcióira, amiket pedig a Codex-ben lehet megtalálni.

'SneakySnail' wrote:

Jó lenne esetleg megtudni, hogy a jelenleg elérhető kb tizenötezer jQuery Slider közül te éppen pont melyiket szeretnéd az oldaldba tenni :)

De amúgy, ha megy a html, akkor nem egy nagy ügy.

A framework jön a WP-vel, ha WP plugin, akkor a saját .js állományait behúzza aztán a megfelelő helyre betenni a sliderhez tartozó php funkciót (faq, dokumentáció ezt általában[mindig] tartalmazza).

Ha nem WP plugin akkor a .js-eket kell belinkelni manuálisan a header-ben, a html/css szintaxist meg midnen plugin saját dokumentációjában meg lehet találni, de a legtöbbhöz még példa fájlokat is adnak. Aztán persze ott a statikus szövegrészeket le kell cserélni a WP saját PHP funkcióira, amiket pedig a Codex-ben lehet megtalálni.

WP plugin de hiába illesztem be a header.php ba ezt a sort - [font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif:1owrubtx]

[/font:1owrubtx] - akkor sem megy nem jelenik meg semmi.

A WP plugin-nak van neve is, arra gondolt Snake. :wink:

Azonban elvileg ez az: http://wordpress.org/extend/plugins/jquery-slider/

Rendesen be van állítve a bővítmény?

'syska' wrote:

A WP plugin-nak van neve is, arra gondolt Snake. ;)

Azonban elvileg ez az: http://wordpress.org.../jquery-slider/

Rendesen be van állítve a bővítmény?

Igen erről lenne szó.

Elvileg mindent beállítotam és még sem jelenik meg semmi irritated.gif

Melyik oldalról van szó? (persze, csak ha meg szeretnéd osztani nyilvánosan is az oldalad címét)

Mert akkor megnézhetem az oldalad generált kimenetét (oldal forrása nézet böngészőben), hogy esetleg mi lehet a baj. Látja e a js fájlokat a slider vagy esetleg összeakadás történt-e.

(vagy a többiek is jobban tudnak segíteni neked)

Szia Track!

Megkaptam az email címemre az oldalad url-jét. Meg is néztem az oldalad forrás kódját, és azt láttam, hogy van benne ez:

jQuery(document).ready(function(){

jQuery(’.slider’).jquerySlider({

width:750,

height:345, pauseSlideshowOnHover:true,

});

});

Gondolom ezt a <?php if(function_exists(‘jquery_slider’)) { jquery_slider(); } sor generálta le.

Viszont akárhogyan is nézem, nincs

-ed sehol, tehát valami nem ok, nincs meg az a div, amiben lennének a képek és azt “forgatná”

Próbáld ki úgy, hogy ezt illeszted be, tehát ott a 2. sor is kell. (a wp-content/themes/ePress ben, pl a header.php ba valahová, vagy ahová szeretnéd, az a lényeg, hogy a sablonod valamelyik fájljába kell…)

<?php if(function_exists(‘jquery_slider’)) { jquery_slider(); }

echo do_shortcode(’[jQuery Slider]’); ?>

Még egy fontos dolog!

A Slider menü alatt kell létrehoznod oldalakat, és minden oldalnak be kell állítani a “Kiemelt kép” jeit! Nem kell magába a bejegyzésbe illeszteni, csak legyen meg a kiemelt kép.

Tehát ha 4 képet szeretnél forgatni, akkor 4 ilyen külön oldal kell és mindegyiknek megadni a kiemelt képeit.

Itt láthatod is képekben, hogyan kell:

http://wordpress.org…er/screenshots/

Látom, van ott még nivo-slider is, azt ha nem használod, akkor nyugodtan törölheted. (egy slider elég)

Sziasztok!

JJ NextGen JQuery Sliderrel szeretnék egy olyan képnézegetőt beállítani, amely rendelkezik olyan tulajdonsággal, hogy fix keretben mutatja az aktuális képeket, alatta pedig indexképekben a többit. Tehát olyasmi legyen, mint pl a PicLens-nevű kiegészítő a böngészőkhöz. Tudtok segíteni?

A galériáim albumokba rendeztem, ezért nem tudom, mi lenne a megfelelő beállítás rá.

A segítséget előre is köszi! :slight_smile: