jQuery Colorbox link a menüben

Sziasztok!Gondolom sokan ismeritek a jQuery Colorboxot, ami pluginként wp-re is elérhető. De én nem pluginként szeretném a bejegyzésekben található linkekre használni, hanem szeretnék a főmenüben csinálni egy linket, ami megnyit egy Colorboxban egy egyszerű html oldalt. Áttúrtam az egész wp-t de nem jöttem rá, hogy hova kellene beszúrnom a Commentbox kódjait (http://www.javascript-coder.com/window-popup/javascript-popup-window.phtml).

A linkhez tartozó rész hogyan tudnám megadni? A menüszerkesztőbe csak mindenféle beállítás nélküli linket tudok megadni, illetve azt sem tudom, hogy melyik fájl fejrészébe kellene megadni a többi kódrészt. A dolgokat az színesíti még, hogy a minimatica (http://wordpress.org/extend/themes/minimatica) sablont használom, aminek van egy kategória nézete ( a slideos), és egy Blognézete. A Colorboxot, lévén, hogy a főmenüben szeretném használni, mindkét változatban kellene tudni használni.Ebben tudna nekem valaki segíteni?

tudom hogy a kérdés megkerülése, de használj http://clearbox.hu/ -t magyarul van hozzá elég korrekt leírás :slight_smile:

Köszi,

majd átfutom. De inkább a wp-vel van a gond, mert kicsit extrém helyre akarom beszúrni.

Nem lettem előrébb a [s:3d63p4dl]colorbox.hu[/s:3d63p4dl]- clearbox.hu-val sem. Mert még mindig nem tudom, hogyan szúrhatnám be a wp menüjébe.

Ennek a kerdesnek alapvetoen nem sok koze van a wordpress-hez. A menupont beillesztesehez gondolom a menu szerkesztot hasznalod. Normalis esetben a menupont elvisz az adott linkre es ez igy is van jol. Ezt kell felulirnod jquery segitsegevel.var menupont = jQuery('a-menupontod-css-hivatkozasa');menupont.on('click',function(event){//var link = menupont.attr('href');// ide meg johet a colorbox,lightbox vagy egyeb modal AJAX betolto verzioja a link alapjan.event.preventDeafault();});var menupont = jQuery('a-menupontod-css-hivatkozasa');

menupont.on('click',function(event){

//

var link = menupont.attr('href');

// ide meg johet a colorbox,lightbox vagy egyeb modal AJAX betolto verzioja a link alapjan.

event.preventDeafault();});

Ezt a kódot hol találom? Nem egészen értem, amit írtál.

Annyit sikerült előre lépnem egy kis segítséggel, hogy header.php-be kell beledobnom a colorbox kódját, viszont egyenlőre nem tudjuk, hogy hogyan tudnám a admin felületi szerkesztő kikerülésével kód szinten hozzá adni a plusz linket, aminek egyedi paramétereket tudok megadni.

Hat azt felteteleztem, hogy legalabb alapszinten ismered a jquery-t. Ezt a kodot sehol nem talalod, ez csak egy kiindulas a problema megoldasahoz. En nem ismerem a sablont szoval nem tudom hol huzza be a javascript fileokat vagy hogy mi az id-ja az adott menupontnak. Ezeket csak te tudhatod. Chrome-ban peldaul jobb klikk a menuponton es inspect element.Kozben megneztem a plugin oldalat es igazabol csak ennyi kell az egeszhez:​​jQuery(document).ready(function(){var menupont = jQuery(‘a#menupont-id’);menupont.colorbox();});​ha ez nem mukodik akkor az iframe-es peldat probald ki.http://www.jacklmoore.com/colorbox/example2/

​​jQuery(document).ready(function(){

var menupont = jQuery(‘a#menupont-id’);

menupont.colorbox();});​

ha ez nem mukodik akkor az iframe-es peldat probald ki.http://www.jacklmoore.com/colorbox/example2/


'Primary' wrote:
Annyit sikerült előre lépnem egy kis segítséggel, hogy header.php-be kell beledobnom a colorbox kódját, viszont egyenlőre nem tudjuk, hogy hogyan tudnám a admin felületi szerkesztő kikerülésével kód szinten hozzá adni a plusz linket, aminek egyedi paramétereket tudok megadni.
A colorcode utan csak csinalsz egy masik filet es ugyanugy belinkeled, mondjuk scripts.js neven

A sablon header.php-jába bemásoltam

A footerben pedig a következőt:jQuery('a.menu-item-50').colorbox();Viszont nem történik semmi. Illetve megnyílik a link, de nem a colorboxban.

A footerben pedig a következőt:

jQuery('a.menu-item-50').colorbox();Viszont nem történik semmi. Illetve megnyílik a link, de nem a colorboxban.jQuery('a.menu-item-50').colorbox();

Viszont nem történik semmi. Illetve megnyílik a link, de nem a colorboxban.

Ott tartok most, hogy már felugrik a menüpontra a kis colorbox, legyen a menü külső link, belső link, egy kategória (nyilván a megfelelő menu-item-id -re). Annyi a baj, hogy mindig az oldalam 404-ese jön be.

passz… Probald ki az ‘iframe’ verziot. Ha vegkepp nem megy, probald ki ezt:http://fancybox.net/En ezt hasznalom minden ajax modal-hoz. Bar nem hiszem hogy konkretan a plugin lenne a problema.

Ez szerintem nem előrelépés, mert már működik maga az iframe-es felugró ablak, csak ha főmenüben kattintok egy menüpontra, akkor 404. Ezeket az admin felületen adtam hozzá. De ha egy linket csinálok mondjuk az oldal aljára a footer.php-be, akkor azzal működik tökéletesen.

Alapvetően szerintem két megoldás lehet:
 • Megkeresni a 404-es hiba okát
 • Adminfelületet kikerülve hozzáadni a linket a menühöz  Ezekben tudnátok-e segíteni

a 404-es hibanak az az oka, hogy nem jo a link. Talan a plugin csak direkt(http://…) linkel mukodik. Az adminban manualisan is tudod szerkeszteni a linkeket.

Az adott menüpontban direkt link van. Ha fölé viszem az kurzort, akkor az állapotsorban látszódik is, a hivatkozás célja. Kattintás után feljön a colorbox ablak, de nem az direktlinken elérhető oldallal, hanem a a wp 404-esével.

Annyira sikerült rájönnöm, hogy ha a linkre úgy kattintok, hogy megnyitás új lapon, akkor megnyílik új lapon, viszont oldalon belül továbbra is 404

Szia!Kíváncsiságból kipróbáltam ezt a colorbox ot menübe. Nekem működik.

Leírom, hogy próbáltam ki, ez vagy segít, vagy nem.


 1. Letöltöttem a colorbox dolgait, megadtam a fejrészben a js-t meg a css-t. Utána a jquery könyvtárát is betettem a fejrészbe.  Utána mewgnéztem ezt az oldalt: http://www.jacklmoor…orbox/example2/  Ott van a Outside HTML (ajax) példa , az azt tudja, hogy a szervereden lévő html-fájlt egy felugró ablakban megjeleníti, méghozzá olyan szélességben, amilyen szélességű ez a hmtl fájl. Vagyis amekkora szélességű és magasságú div be teszed a tartalmat. Ez külső domain-en lévő html fájlt nem fog betölteni! Arra az iframe-kell!


 2. Készítettem a egy html fájtl. Feltöltöttem a szerverre. Bla bla szöveggel, valamit.


 3. Új menüpontot is készítettem, benne a feltöltött html fájl elérési útvonalát adtam meg. Ez meg is nyílt. (ugyan azon a domain-en dolgozok)


 4. Ebben az új menüpontban, ami erre a feltöltött html fájlra mutat, megadtam a Link kapcsolat (XFN) be azt hogy colorbox  Ezt azért, mert a wordpress menüjében nem tudma beállítani, hogy közvetlenül az -részbe adjon colorbox osztályt, csak így, hogy a link kapcsoltban megadom a colorbox ot , így rel=“colorbox”

(…FOLYTATOM itt:)… így [font=helvetica, arial, sans-serif:8i90cccn]rel=“colorbox” -[/font:8i90cccn]ot tesz bele.De ezzel már meg tudjuk különböztetni a többi menüponttól.5. Utána a header.php ba, betettem ezt még:$(document).ready(function(){//aminek rel=colorbox ot adtunk, annak adunk ugyan ilyen osztályt$(“a[rel=‘colorbox’]”).addClass(“colorbox”);$(".colorbox").colorbox();});A legelső sor megkeresi azokat a linkeket, amiben van rel=“colorbox” és hozzáadja még, mitn osztályt is: class=“colorbox”. A 2. sor, meg arra jó, hogy az tesz rá magát a colorbox funkciót, a colorbox osztállyal rendelkező linkre.Végül is, a Link kapcsolat (XFN) ent használtam , hogy annak segítségével tudjam, jquery vel melyik menüpont linjére kell tenni a colorbox css osztályt. Amire majd meghívódik az ablak, benne egy hmtl oldal tartalmával.Ennyi lett volna, így néz ki működés közben :hxxp://weboldalkeszitese.org/peldaoldal/colorbox/$(document).ready(function(){

//aminek rel=colorbox ot adtunk, annak adunk ugyan ilyen osztályt$(“a[rel=‘colorbox’]”).addClass(“colorbox”);$(".colorbox").colorbox();});A legelső sor megkeresi azokat a linkeket, amiben van rel=“colorbox” és hozzáadja még, mitn osztályt is: class=“colorbox”. A 2. sor, meg arra jó, hogy az tesz rá magát a colorbox funkciót, a colorbox osztállyal rendelkező linkre.Végül is, a Link kapcsolat (XFN) ent használtam , hogy annak segítségével tudjam, jquery vel melyik menüpont linjére kell tenni a colorbox css osztályt. Amire majd meghívódik az ablak, benne egy hmtl oldal tartalmával.Ennyi lett volna, így néz ki működés közben :hxxp://weboldalkeszitese.org/peldaoldal/colorbox/

A 3-as pontban az admin felületen adtál új menüpontot?

A 4-es pontban hogyan tudtál ilyen link kapcsolatot megadni? Mert én akárhogy is próbáltam, csak a linket és a címkét tudom megadni.

Ha külön a hivatkozások menüben adom hozzá a linket, akkor ott lehet beállítani link kapcsolatot, viszont egyedit nem enged megadni, csak azok közül választhatok, ami fel van sorolva, pl.: másik honlapom, barát, stb.

Azzal kóddal csináltatsz colorbox osztályt. Én viszont eddig úgy próbáltam, hogy a kész oldal forrásából visszakerestem a menüpont menu-item-xx osztályát, és azt a comment box kódjában arra állítottam be. Csak ugye így ha új lapon nyitom, thehát nem coloboxban, akkor megnyílik, ha pedig simán rákattintva, akkor a colorboxban a 404.php jön be.Még azt nem tudom, hogy amit a hivatkozások menüben csinálok linket, azt hogyan tudom hozzáadni a szalagmenümhöz a menü szerkesztőban.