Jóváhagyott felhasználót értesítő e-mail üzenet testreszabása

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.

Adott egy friss telepítésű WordPress blog. Most zajlik olyan dolgok finomhangolása, amit locahoston nem tudtam megoldani.

A látogatónak lehetősége van regisztrálni az oldalon. Ezen regisztrációt az adminisztrátornak (nekem) jóvá kell hagyni. A gondom az, hogy jóváhagyás után az e-mail értesítő szövege túlságosan puritán, nem olyan tartalmú, amilyet én szeretnék. Ha még esetleg formázni is tudnám (belerakni mondjuk egyedi logót), az maga volna a tökély! :slight_smile:

Jelenleg ez a szövegtörzs:

A hozzáférést engedélyezték ehhez: _blog neve_
Felhasználónév: _felhasználó neve_
http://blog_eleresi_utvonala/wp-login.php

Ezt mindenképpen szeretném módosítani az alábbiak szerint:
Tisztelt _felhasználónév_!

Regisztrációját elfogadtuk a _blog neve_ oldalhoz.

Az alábbi adatokkal tud bejelentkezni:
Felhasználónév: _felhasználó név_
Jelszó: regisztrációkor megadott jelszó

Üdvözlettel:
_blog neve_ csapata!

http://blog_eleresi_utvonala/

Utánaolvastam angol nyelvű oldalakon, és elvileg megtaláltam, amit keresek a wp-activate.php fájlban. De nem vagyok benne biztos, hogy azt szabad-e módosítanom, illetve egy esetleges WP verzió frissítés után ez a fájl módosul-e. Illetve az ott található szöveg angolul van, holott én Magyar nyelvű WordPress-t használok. Továbbá egy egyedi sablon van üzemben, ha ez számít.

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv:marpad

Esetleg egy plugin?

Köszönöm a választ!

Nagyon jó lenne, de egy gondom van vele. Kiküldi egyszer a “gyári” értesítő e-mailt is (amiben benne van a jelszó, és a felhasználónév), illetve a beállításokban megadott egyedi üzenetet is.

Nem lehet letiltani valahogy a “gyári” értesítőt?

Ha ez megoldható, akkor minden gondom megoldódna! :wink:

A “gyári” értesítőt felül tudod írni a következő plugin-nal.

<?php<br />
/*<br />
Plugin Name: "Gyári" felhasználónév/jelszó értesítő kikapcsolása<br />
Description: "Gyári" felhasználónév/jelszó értesítő kikapcsolása a regisztráló felhasználónál<br />
*/<br />
<br />
if ( !function_exists('wp_new_user_notification') ) :<br />
/**<br />
* Notify the blog admin of a new user, normally via email.<br />
*<br />
* @see wp-includes/pluggable.php<br />
*<br />
* @param int $user_id User ID<br />
* @param string $plaintext_pass Optional. The user's plaintext password<br />
*/<br />
function wp_new_user_notification($user_id, $plaintext_pass = '') {<br />
$user = get_userdata( $user_id );<br />
<br />
$user_login = stripslashes($user->user_login);<br />
$user_email = stripslashes($user->user_email);<br />
<br />
// The blogname option is escaped with esc_html on the way into the database in sanitize_option<br />
// we want to reverse this for the plain text arena of emails.<br />
$blogname = wp_specialchars_decode(get_option('blogname'), ENT_QUOTES);<br />
<br />
$message  = sprintf(__('New user registration on your site %s:'), $blogname) . "rnrn";<br />
$message .= sprintf(__('Username: %s'), $user_login) . "rnrn";<br />
$message .= sprintf(__('E-mail: %s'), $user_email) . "rn";<br />
<br />
@wp_mail(get_option('admin_email'), sprintf(__('[%s] New User Registration'), $blogname), $message);<br />
<br />
// a regisztrálónak nem küldünk üzenetet<br />
/*if ( empty($plaintext_pass) )<br />
return;<br />
<br />
$message  = sprintf(__('Username: %s'), $user_login) . "rn";<br />
$message .= sprintf(__('Password: %s'), $plaintext_pass) . "rn";<br />
$message .= wp_login_url() . "rn";<br />
<br />
wp_mail($user_email, sprintf(__('[%s] Your username and password'), $blogname), $message);*/<br />
}<br />
endif;<br />
<br />
?>
```<br />
 <br />
<br />
De akkor a "Sikeres regisztráció. Ellenőrizni kell a megadott postafiókot." üzenetet is érdemes módosítani a hu_HU.po fájlban.

Köszönöm! Ki fogom próbálni és még jelentkezek… :slight_smile:

Létrehoztam a plugint, feltöltöttem, bekapcsoltam. Leteszteltem egy próbafiók regisztrációval, de sajnos a felhasználónév/jelszó e-mailt továbbra is kiküldi a rendszer. :expressionless:

Nem lehet, hogy egy plugin küldi a levelet (pl. a “Confirm User Registration”)?

Az a plugin valóban küld levelet, de egy egyénit, miután a plugin felületén jóváhagytam a regisztrált felhasználót.

Ha még mindig nem OK, akkor rá kell keresni a “wp_new_user_notification” és a “pluggable.php” szövegre az összes plugin kódjában (lehet, hogy 2 plugin ütközik), vagy legvégső esetben kikapcsolni minden plugin-t és csak a “Gyári felhasználónév/jelszó értesítő kikapcsolása” plugin-t meghagyni és kipróbálni úgy, majd egyesével bekapcsolni a plugin-okat és kideríteni hogy melyiknél romlik el.