Joomlához hasnoló frontpage??

Sziasztok,

Lenne egy kérdésem. Teljesen megvagyok elégedve a WordPressel, csak szeretném ha még jobb lenn eaz oldalam. Olyasmi oldalt szeretnék kezdőlapnak, mint a Joomla-nál szokott lenni. például ennél: http://sablon.joomla.hu/component/option,com_datsogallery/Itemid,62/func,detail/id,50/ahol van: legolvasottab hírek, legfrisseb bejegyzések és a cikkek előzetesei is kisebb blokkok és egymás mellet kett elfér. (az www.Index.hu kezdőlapja is tetszik)Van plugin amivel ezt meglehet csinálni? Statikus kezdőlap kell? Vagy megoldhatatlan?Még egy kérdés: mi az a The Loop?

A válaszokat előre is köszönöm.

Gönczi

megoldhato

a legfrissebb bejegyzesekhez pl van plugin, (customizable post listing?) a nepszeruseghez is van biztosan, bar nekem meg nem kelletta blokkokat es szinte minden mast a template modositasaval tudod letrehozni, megjeleniteni kezdolapnal ez az index.phpazt a kettos osztast meg szerintem css modositassal tudod a legkonnyebben elerni, hogy hogyan ne kerdezd, nem vagyok nagy guru benne (=es mi a loop? szo szerinti forditasban hurok, ami nagyreszt le is fedi a valosagot

a lenyege, hogy a loop iratja ki a bejegyzeseket/oldalakat egy while ciklussal

a kodban is igy talalod meg, az elejen van egy while a vegen pedig egy endwhile, koztuk meg a formazas tulajdonkeppenneha jol jon a kettos vagy az egymasba agyazott loop, de ha nincs nagyon kulonleges elvarasod akkor nincs szukseg raa codex-ben van jo kis dokumentacio hozza erdemes legalabb atfutni, ha nem is erted, legalabb latod mirol lenne szo kb

most kezdek el dolgozni egy hasonlon, ha erdekel valakit majd megosztom veletek is (=

Engem érdekel.

Közben találtam ‘non-blog style’ sémákat, meg egy Canvas plugint, ami a sidebar widget-hez hasonlít, csak többet tud. A baj, hogy még csak gyerek cipőben jár…

Nézd meg a Recycled Canvas 0.91-es verziót (az 1.0-ás is jön hamarosan):
ha már frontpage és az index is szóbakerült.lehet-e olyat kezdőlapot csinálni wp-nek, mint az index reklámjai az index.hu-ra való lépéskor. azaz egy nagy reklám jelenjen meg, és továbbklikkel érjek csak el a wp-re.

azt tudom, hogy bármely page-et kiválasztani lehet, de egy “custom” oldalt lehet-e?éshamár. akkor az index.php vagy a home.php alapján lehet-e egy saját php lapot létrehozni, mely a törzsbe nem a honlap tartalmát /post vagy page/ olvas be, hanem bármely php kódot, amit teszem azt meg szeretnék ott jeleníteni?és miért jelennek meg a hozzászólásaim duplán itt a fórumon?

és ha a másodikat törlöm, miért törlődik mindkettő? :smiley:


gonczi wrote:

Sziasztok,
Lenne egy kérdésem. Teljesen megvagyok elégedve a WordPressel, csak szeretném ha még jobb lenn eaz oldalam. Olyasmi oldalt szeretnék kezdőlapnak, mint a Joomla-nál szokott lenni. például ennél: http://sablon.joomla.hu/component/option,com_datsogallery/Itemid,62/func,detail/id,50/

ahol van: legolvasottab hírek, legfrisseb bejegyzések és a cikkek előzetesei is kisebb blokkok és egymás mellet kett elfér. (az www.Index.hu kezdőlapja is tetszik)

Van plugin amivel ezt meglehet csinálni? Statikus kezdőlap kell? Vagy megoldhatatlan?

Még egy kérdés: mi az a The Loop?
A válaszokat előre is köszönöm.
Gönczi

Nézd meg a Testkultúra oldalam, én most csináltam ehhez hasonlót, még egy kicsit kezdetleges még.

Hi, mano:Fogalmam sincs, hogy lehet megcsinálni, de szerintem ne is erőlködj vele - amennyire én tudom, a legtöbb usert hihetetlünk idegesítik az ilyen reklámok. :slight_smile:

nah en is osszeutottem az enyemet meglesheto a http://bmv.hu oldalon (=

jupe: a testkultura lapon latom az alja fele vizszintes diveket hasznalsz, ha szeretned, hogy ne legyen annyi ures hely akkor csinalj egy div-et benne meg kettot, az egyeket float-old jobbra, a masikat balra es azokon belul hivd meg ami kellszerintem (=

Köszi a javaslatot, kipróbálom. Amúgy azért olyan, mert táblázatban van, és nem mindegyik cikk egyforma hosszúságú. Valami jobbat ki kellene találni az biztos!

Merras: regelt juzereket nem érinti, aki meg nem regel az vessen magára… ettől függetlenül a feladat még mindig adott! :smiley: :wink:


ToRokZoli wrote:

nah en is osszeutottem az enyemet meglesheto a http://bmv.hu oldalon (=

Pont ilyenre gondoltam. Legfrisebb, legnépszerűbb cikkek, hasonló. Hogyan lehet megoldani?

Ezen oldalon találsz két plugint:

http://www.lesterchan.net/portfolio/programming.php

WordPress 2.1 Plugin: WP-PostRatings 1.10

WordPress 2.1 Plugin: WP-PostViews 1.10

Ezekkel tudod kiíratni a legtöbb szavazatot kapott, illetve a legtöbször megtekintett cikkeket. Utóbbit magyarosítva letöltheted az oldalamról.

A legfrissebb cikkek listázásához olvasd el ezt:

Wordpress bejegyzések listázása