Ezidáig a Joomla CMS-t használtam, de úgy adódott, hogy egy két munkát WordPress-ben kell megcsinálni.
Jelenleg a legnagyobb gondom, hogy nem tudom megoldani a következő problémát. Valószínűleg még nem látom át a WordPress logikáját teljesen.
Nos, míg a Joomlában van egy úgynevezett címlap. Ide azok a cikkek kerülnek, melyeket megjelölök. Ilyet tudok-e WP-ben csinálni?
Ha WP-ben létrehozok egy oldalt, akkor az megjelenik a felső menüben. A gondom az, hogy ez csak egy adott oldal. Olyat szeretnék, hogyha ráklikkelek egy felső menüpontra, akkor egy adott kategória, meghatározott számú bejegyzése jelenjen meg, de két oszlopban.
wp-ben alapesetben és a sablonok 99%-ában a bejegyzések kerülnek a főoldalra fentről lefelé dátum szerint.
persze beállíthatod, hogy egy adott oldal legyen a kezdőlapod.
wp-ben nem az oldalak az alapvető információforrás, hanem a bejegyzések, ezek megjelenítését tetszés szerint módosíthatod, az oszlopos megjelenítés sem akadály, de ez esetben úgy kell létrehoznod a “loop”-ot, hogy az két oszlopot kezeljen, általában ez két meghívást eredményez.
a kategóriaszűkítés alapértelmezés szerint működik /itt is/ a megjelenítendő bejegyzések száma alapértelmezhető, de felülírhatod egyedi kategóriamegjelenítéssel is.
Köszönöm a választ, de mint írtam nagyon kezdő vagyok WP-ben. Az is kellene, hogy hogyan. Esetleg a sablont kell átalakítani hozzá? Melyik fájlban, mit kell hozzá módosítani?