Joomla-ról WordPress-re

Sziasztok!

Ezidáig a Joomla CMS-t használtam, de úgy adódott, hogy egy két munkát WordPress-ben kell megcsinálni.

Jelenleg a legnagyobb gondom, hogy nem tudom megoldani a következő problémát. Valószínűleg még nem látom át a WordPress logikáját teljesen.

• Nos, míg a Joomlában van egy úgynevezett címlap. Ide azok a cikkek kerülnek, melyeket megjelölök. Ilyet tudok-e WP-ben csinálni?

• Ha WP-ben létrehozok egy oldalt, akkor az megjelenik a felső menüben. A gondom az, hogy ez csak egy adott oldal. Olyat szeretnék, hogyha ráklikkelek egy felső menüpontra, akkor egy adott kategória, meghatározott számú bejegyzése jelenjen meg, de két oszlopban.

Valószínűleg lesz még több kérdésem is!

A válaszokat előre is köszönöm!

wp-ben alapesetben és a sablonok 99%-ában a bejegyzések kerülnek a főoldalra fentről lefelé dátum szerint.

persze beállíthatod, hogy egy adott oldal legyen a kezdőlapod.

wp-ben nem az oldalak az alapvető információforrás, hanem a bejegyzések, ezek megjelenítését tetszés szerint módosíthatod, az oszlopos megjelenítés sem akadály, de ez esetben úgy kell létrehoznod a “loop”-ot, hogy az két oszlopot kezeljen, általában ez két meghívást eredményez.

a kategóriaszűkítés alapértelmezés szerint működik /itt is/ a megjelenítendő bejegyzések száma alapértelmezhető, de felülírhatod egyedi kategóriamegjelenítéssel is.

ui: üdv a való világban! :wink:

Köszönöm a választ, de mint írtam nagyon kezdő vagyok WP-ben. Az is kellene, hogy hogyan. Esetleg a sablont kell átalakítani hozzá? Melyik fájlban, mit kell hozzá módosítani?

Köszi!

ha tényleg meg akarod érteni a működést, akkor bizony el kell kezdened bogarászni a sablonokat és tartalmukat.

a főoldal általában index home

a bejegyzések index single

az oldalak page

a kategóriák category

php-kben bújnak meg.

a loop titkaiba itt kapsz bepillantást: http://codex.wordpress.org/The_Loop