Jogosultság probléma

Sziasztok!

Átköltöztettem az oldalam egy másik tárhelyre. Beimportáltam az sql-t, weben található fájlokat feltöltöttem, majd bejelentezéskor, amikor megpróbálok belépni az admin panelbe ez a hiba üzenet fogad:

Nincs megfelelő jogosultság az oldal megtekintéséhez.

Hogyan lehetne orvosolni ezt a hibát vagy mitől van ez?

Üdvözlettel:

Gábor

Szia!

Akkor nem változott a domain neve, ugyebár(?)

Készítesz egy új felhasználót, phpmyadmin-ból: Itt van hogy kell: http://www.wpwhitesecurity.com/wordpress-tutorial/manually-add-wordpress-user-administrator-role-wordpress-database/

Ezzel kell majd tudnod lépni. És akkor kitörlöd a régit és létrehozod. Egyszer már jártam így én is, de nem emlékszem, mi volt a pontos ok, meg hogyan oldottam meg. Rég volt. Talán az usermeta -táblát baszk*ráltam a fentiek szerint.

Sziasztok! Ugyanez a problémám, csak mások a körülmények. Tömören vázolom a helyzetet: Wampserveren felépített Wordpress oldalt költöztettem olyan szerverre, ahol nincsen cpanel, és csak a phpmyadminhoz férek hozzá. Itt nincsen jogosultságom új adatbázis létrehozására, ezért már a wampon is a meglévő adatbázis nevet használtam. A régi interenetes oldal tábláit töröltem az adatbázisból, importáltam a wordpress tábláit. A táblákban és a config.php-ban lévő user adatokat összefésültem. Meglepetésemre bejött a wordpress login oldal, de nem enged be, rossz user, vagy pw-re hivatkozva. Az SQL parancssor segítéségével phpmyadminban létrehoztam még egy felhasználót, amivel annyit értem el, hogy ezesetben elfogadja a user-t és a pw-t, de megkapom a fent említett hibaüzenetet: “Nincs megfelelő jogosultság az oldal megtekintéséhez.” A fenti megoldás vezetett tehát a fenti alapproblémához, ami esetemben már önmagában is előrelépés. A dolgot már csak azért sem értem, mert más weboldalnál ugyanez az eljárás elsőre működött SQL-es bütykölés nélkül is. Kérdésem tehát: Ezek után mi lehet a probléma? Minden segítséget térdre rogyva üdvözlök…

Szia Attila,

Ha minden mast jol allitottal be akkor a problema a usermeta tablazatban lesz. A jogosoltsagaidat igy tarolja a WordPress:

+
+
+
+
+

| umeta_id | user_id | meta_key | meta_value |

+
+
+
+
+

| 10 | 1 | 832wqndjsaxm_capabilities | a:1:{s:13:"administrator";b:1;} |

+
+
+
+
+

Ha esetleg nem latszana, a lenyeg az, hogy a meta_key "X_capabilities" ahol X a tablazat elotag. Ez alapbol wp_, de ha megvaltoztattad akkor utkozhet.

Ha multisite installaciod van akkor bonyolodik a dolog, de akkor is itt kell keresgelni. Remelem kicsit kozelebb lesz a megoldas!

Dani