Jogi háttér...

Sziasztok!

A következőben kérném a segítségeteket. A weblapomhoz, WP alapon működő szállásminősítő oldalt szeretnék készíteni. Előtte viszont ennek a jogi hátterét szeretném a lehető legjobban “körbejárni”. Ha van valakinek ebbéli tapasztalata, akkor kérném, hogy ossza meg velünk, hátha még másnak is jól jöhet. Mivel a Gugli a barátunk, már pár infót begyűjtöttem, de jó lenne olyasvalakit találni, akinek már van ilyen tapasztalata vagy tudna hasznos infókat adni.

Készítettem egy “jogi hozzáállás” szöveget az oldalra:“A “szállásértékelő” oldal az itt megjelenő véleményektől, esetlegesen a jó hírnevet sértő leírásoktól teljes mértékben elzárkózik. Az oldalon megjelenő kritikák, vélemények a hozzászólók szubjektív véleményét tükrözik, amik valóságtartalmát az oldal nem tudja semmiféleképp ellenőrizni. Mivel mindenkit megillet a Magyar Köztársaság Alkotmánya alapján a szabad véleménynyilvánítás joga, ezért ezeket a kommenteket ez alapján tesszük közzé. Mivel a hozzászólók nem ellenőrzött felhasználónak számítanak, ezért a megjelenő vélemények valóságtartalma is ellenőrizhetetlen. Ebből eredően, a “szállásértékelő” oldal semmiféle felelősséget nem vállal az itt megjelent leírásokért.”

http://www.enc.hu/1enciklopedia/mindennapi/szabad_velemeny_jog.htm

http://www.mte.hu/etikaikodex.htmlA segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv: Ian :wink:

Bocsi, de nem értem; mi a kérdésed?A jogi oldal rendben van így - szerintem. Tökéletes védelem pedig nem létezik a hülyeség ellen.


'Farkas wrote on '2010-03-23:
Bocsi, de nem értem; mi a kérdésed?

A jogi oldal rendben van így - szerintem. Tökéletes védelem pedig nem létezik a hülyeség ellen.

Szia!


Én is úgy gondolom, hogy sikerült összeszednem a gondolataimat és jól megfogalmaznom...de kíváncsi voltam a Ti véleményetekre is. Mindenesetre köszönöm, hogy megerősítettél! Mivel ez egy non-profit oldalhoz fog kapcsolódni, amit hobby-ból csinálok, ezért szeretném a lehető legjobban felépíteni.


Üdv: Ian ;)