Jó kis történet

http://wphu.org/2012/09/01/a-wordpress-a-megoldas-a-valsagra.blogAz ilyen embereket csípem, csak előre és ha kell akkor nulláról felépítik a világukat! :slight_smile: így kell ezt!

kellenek az ilyen pozitív történetek, mi magyarok úgyis hajlamosak vagyunk csak a rosszat látni, és ami még rosszabb, csak keseregni, ahelyett, hogy változtatnánk saját (gyakran csak vélt) nyomorúságunkon.

egyetertek vAfotóriporter-rel. de sajna sokszor hiaba vagy pozitiv ha az a sok negativ a labadnal fogva rangat visszafele. Ennek ellenere en is azt mondom elore fele van ertelme probalkozni.

Van erre egy pár mondás és vicc, hogy mi magyarok ilyen pesszimista nép vagyunk. Sajnos van igazságalapja, és része a mindennapjainknak. Szerintem a fő gond a hibásan kezelt panasz kultúránk. Előszeretettel panaszkodunk inkább ahelyett, hogy a problémánk megoldásán fáradoznánk. Ráadásul az Internet egy pusztítóan rossz megoldást ad a kezünkbe, mert a többség inkább elkezd az Interneten panaszkodni a barátainak, ahelyett, hogy annak tenne panaszt (vagy csak jelezné, hogy mi a gondja), aki meg is tudná oldani. Persze ez sem új jelenség, a játékelméletben úgy hívják, hogy a hiányzó hős esete.Van ugyanakkor az átgondolatlan optimizmusnak is káros hatása. Tudni kell az optimizmust a realitásokkal is egyeztetni, mert sok embernek nagyon sok mindenbe hatalmas lelkesedéssel, viszont teljesen átgondolatlanul csap bele, meg sem próbál okulni mások tapasztalataiból, viszont elégedetlenkedik, hogy miért nem járt sikerrel.