Sziasztok!
Védelmemre, mentségemre szolgáljon, hogy nem tudom, mióta próbálok bejutni a fórumba, de képtelen voltam megerősíteni az e-mail címem az oldalon - addig meg ugye: semmit sem lehet csinálni rajta (többek közt a beállításokhoz bemenni, hogy átállítsd, hogy ne a regisztrációnál megadottra akarja küldeni a megerősítőt, azt sem). Most, hogy végre ezen a nehézségen túl lendültem, egy másikon nem sikerült: valahogy nem akarom elhinni, hogy csak nálam jelentkezik a probléma! Szögezzük le: igen, használtam a keresőt, az is lehet, hogy nem jó kulcsszavakkal, de nem találtam már megnyitott topicot a témában! Ezen kívül mivel új vagyok, nem teljesen biztos, hgoy jó helyen nyitom meg a fórumot - kérem, emiatt (se) ordibálja senki le a hajamat! Köszönöm!
Elég lassan haladok a WP motorra épülő oldalammal. Kevés idő, sok- és fáradtságos munka, és így tovább, és így tovább! Ezzel nincs is semmi gond, eléggé leragadok a részleteknél, a minőségre megyek; van, aki ezt így csinálja. A problémám viszont, hogy a Statisztika bedöglött. Túl biztos nem terheltem, a napi (egyelőre) egy látogatóval, avagy nullával, esetleg kettővel - viszont legalább láttam, ha még ilyen csekély számban is rátévednek, legalább rá tévednek. Azonban a Statisztikám bedöglött. Teljesen. Nem mér újabban, semmit. Jó eséllyel nem arról van itt szó, hogy újabban 1 hónapja nem jött senki. Nyilvánvalóan az egyik WP motor frissítés nyírta ki, az egyébként Jetpack-es Stat-omat.
Felfigyeltem másra is, lehet, hogy a két dolog egybe függ, bár nem hiszem: volt egy másik bővítmény is, WordPress.com Stats néven, de ez 1.8.5 verziószámmal leállt projekt, ami egyébként csak a 3.2.1-ig volt kompatibilis a WordPress-el. Én abban bízom, nem erre épült a Stat-om, ami bejelentkezést követően az oldal tetején is megjelent, egy csíkban. Tegnap azt vettem észre, ha ott hagyom az egeret, iszonyat villog. Voltaképpen a Stat ott is van, csak üres és nincs mit megjeleníteni. Mi lehet a gond? És annak mi lehet a megoldása? Van valakinek valami ötlete? Nagyon hiányolom, mert most ismét nagy erőkkel dolgozom az oldalon és szerintem előbb-utóbb elkezdene fellendülni a számláló. Ha nem is 10.000es nagyságrendekig, de legalább motiválna! És imádtam, hogy bejelentkezést követően azonnal láttam, az utóbbi napokban mennyien jöttek fel a legtöbben egy nap.
Mindenkinek köszönöm, előre is, aki hozzájuttat a megoldáshoz!
Anzelm
Miert nem hasznalsz inkabb google analytics-et? Gyakorlatilag minden szempontbol jobb mint a jetpack. Sokkal tobb ertekes infot lehet belole kinyerni, mint barmi masbol.
Megtetszett, hogy bejelentkezem a WP-be és azonnal látom, “hány óra”. Az Analytics külön oldalról érhető el, nem?
igen… google termek. Egy uj tabot nyitni, azert nem a vilag. Jetpack-et csak akkor erdemes hasznalni, ha a tobbi reszet is kihasznalod, nem csak a statisztikakat. GA sokkal reszletesebben vezeti az adatokat.
A problemat illetoen kismillio oka lehet a hibanak, latatlanban nehez kitalalni. Peldaul a tobbi szolgaltatas mukodik? Csatlakozva vagy wordpress.com-hoz? Rendesen frissitve van minden? Ha ezek kozul mind ki van pipalva meg mindig ott a szolgaltato. Oket is erdemes megkerdezni.
Szia!
Igen, vártam a gúnyos megjegyzést, hogy miért akkora gond nekem új tabot nyitni? De egy nem túl modern gépnél, aminek 896 mega ram-ja van, hidd el, igen is, nem szívesen teszem. Ezen kívül az évek során annyi helyre regisztráltam már - és a Jetpacket is kellett - próbálom ezt is minimalizálni. Ezen kívül igen is, kényelmes és praktikus volt ez, meg tudta, ami nekem kellett. Sok érv szól emelett, míg pár a Google megoldása mellett is szól, de egyben ellene is - a Jetpack ellen viszont nekem nem szól semmi: pont ezért, mert elég volt. És bizony egy kissé móknak találom ezt is, külön oldalra menni, hogy a sajátod statisztikáját megnézd.
A kérdésekre reagálva a többi szolgáltatás egyébként kifogástalanul megy, működik. Csatlakozva is vagyok a WordPress.com-hoz, létrejön a kapcsolat.
A frissítések is rendszeresek - pl. épp ezért nem működik már az 1.8.5-ös plugin sem, mint utaltam rá, az csak 3.2.1-es WP-ig követett utamon.
A szolgáltató nem tudom, milyen úton-módon jön ide, de mivel minden tökéletesen megy, nem hiszem, hogy ott lenne a gond.
||Ha nem marad más, természetesen megyek GA-t regelni, de igen is, van, aki a régit próbálja megjavítani és nem egyből az újhoz nyúlni - már csak a fenti problémákból, kényelmetlenségekből eredően is. Aki pedig dolgozott már egy giga RAM alatt, tudja, miről beszélek. (laptop, ráadásul kölcsön - az én gépem pont mostanában ment tönkre) Lényeg a lényeg, örülnék, ha valaki beállítana egy megoldásnak tűnő ötlettel!||
Halkan jegyzem meg, hogy a Google Analyticator is kirakja a vezérlőpultra, hogy hány óra, de ha az ember komolyan foglalkozik az oldal optimalizálásával, akkor úgysem elég az, amit a pluginek adnak és mégiscsak az analyticset kellene nézegetni.
Én pedig halkan jegyzem meg, hogy köszönöm a segítséget, ki fogom próbálni!
Ezekkel a bővítményekkel lehet baja lehet, van ilyen neked?
http://jetpack.me/troubleshooting/known-issues/
Ha ide beírod az oldalad url címét, akkor mit mond? http://jetpack.me/support/debug/
Ezen kívül ha kikapcsolsz minden bővítményt, ezt kivivé, akkor sem mér semmit? Alap sablonnal sem mér?
Ha bekapcsolod a wp debug-ot, akkor az nem jelez hibát?
http://codex.wordpress.org/Debugging_in_WordPress
A google analitics pedig elég jó, csak annak is vannak hátrányai, már hogy a google mindent látni fog az oldalról. Az meg nem minden esetben jó.
Ezek közül a bővítmények közül nekem egyik sincs.
Ha beírom az URL címet, azt mondja, hogy elvileg tökéletesen fut az egész.
Kikapcsoltam őket, de a helyzet nem változott. Alap sablonra nem merek visszaállítani, mert akkor elvesznek a mostani sablon beállításai.
A WP Debug hol jelenti a hibát? Vagy hogy működik. Megtaláltam, hol kell “bekapcsolni”, de erre vonatkozóan nem találtam infót.
Elfelejtettem közölni: az eddigi statisztikák is elvesztek - lehet, hogy ez sokat elárul arról, mi lehet az ok! Tehát amit eddig mért az oldal, az is kitörlődött, nem látszik a statisztikán! Arra viszont még emlékszik, összesen hány látogató volt és mennyi volt a legtöbb látogató, egy napon. Minden más érték üres…
A Google megoldása biztos jó, de vannak hátrányai, pl. amit Te írsz, az is lehet egy ilyen, de hogy ez mennyire zavar engem, azt még én magam sem tudom!
Ha bekapcsolod a debug-ot, akkor sok sok eseteben csak úgy “kinyomja” a hibát, ha például fekete a sablonod vagy sötét akkor néha nem is annyira látszik a hiba szövege, csak ha böngészőben megnézed a forrást.
Hogy kényelmesebb legyen a hiba keresés, ahhoz lehet például a debug bar-t használni: http://wordpress.org/extend/plugins/debug-bar/
Ha nem mered átkapcsolni a sablont (pedig semmi baja nem lenne tőle, elvileg), akkor csináld azt, hogy az egész oldalt lemented (fájlok + adatbázis) és felteszed ugyan arra a szerverre, csak egy külön könyvtárba. Szóval átköltözteted az oldalt. Az adatbázist is, csinálsz egy új adatbázist, import a régit, szóval lesz egy tök ugyan ilyen oldalad mint most, csak nem valami.hu címen, hanem valami.hu/probaoldal . Ott akkor lehet próbálkozni, az összes plugin levételével, téma sablonjának kapcsolgatásával.
Ha meg így sem megy, meg kell tőlük kérdezni, mit tegyél.
GA helyett lehet használni a(z amúgy WordPress-re épülő) Piwik névre hallgató rendszert: http://piwik.org/!
Elég jól tudja pótolni a GA-t, ellenben saját tárhelyeden, saját adatbázisodban tárolja az adatokat. Ez egyben óriási előny és bizonyos megközelítésből hátrány :).
Én szeretem. Szerintem érdemes kipróbálni!
WordPress beépülő (Wp-piwik) is van hozzá amúgy ami a WordPress MUltiSite (Több felhasználós változat) opcióját is támogatja… A bővítmény fordítást hozzá rövidesen elérhetővé teszem 
Köszönöm az alternatív ötletet! A rövidesen mit jelent, pontosan? 1 hét, 1 hónap?..
Feltettem, de nem tudom, hol érem el a Dashboard-ot (ha így hívják… :)).
A google anal. => http://wordpress.org/extend/plugins/google-analytics-for-wordpress/ nézd meg az oldalon a videot eléggé meggyőző …
van dashboard widget-je! ezek után mi kell még ?
WP Debug -hoz => http://wordpress.org/extend/plugins/debug-bar/ (ehez van több beépülő plugin is még…!) de ahogy már látom írták…
Piwik jó cucc de te tárolod az adatokat!(elveszhet… stb…) + ganal.-t leteheted szinte bárhová az asztalra és el fogják fogadni…
Anzelm a dashboard az magyarul a vezérlőpult! amikor belépsz az adminra akkor ott landolsz…
Ja előbb lemaradt … ha kézzel debugolsz valamit akkor ajánlom figyelmedbe => http://wordpress.org/extend/plugins/console/
Anzelm a dashboard az magyarul a vezérlőpult! amikor belépsz az adminra akkor ott landolsz...
Igen, de én magának a pluginnak a vezérlőpultjára gondoltam ez alatt!