Az érdekelne, hogyan lehet megoldani, hogy az oldalra csak regisztrált tagok léphessenek be
Tudtok segíteni?
csak=only
tagok=members
Google: wordpress members only…
Tamás: http://wordpress.org/extend/plugins/search.php?q=members+only&sort=
(én az elsőt próbáltam asszem … de az nem most volt)
hgrg néha kissé szűkszavú
Varnyu szerintem elég egyértelmű
amúgy pedig legalább háromszor volt már téma… word-press fórum kereső se olyan rossz amúgy… csak google több kulcsszóra megtalálja neked… persze wordpress.org a “hivatalos” és ellenőrzött (?) forrás…
Kedves hgrg!
Ugyanennyi energiával segíthetnél többet Tamásnak, ha te is belinkeled legalább azt, amit varnyu, és a “kioktatást” legfeljebb a végére teszed, ha olthatatlan vágyat érzel iránta.
Van úgy néha az ember, hogy a fától nem látja az erdőt, de ránézel a segítségkérő adatlapjára, ahol láthatod, hogy ez az első hozzászólása, kérdése. És visszaemlékezhetsz talán, hogy mielőtt feltettük az első kérdésünket, mennyit bogarásztuk a fórumot, aztán végső kétségbeesésünkben nagy levegővétel, és zsupsz!, benyomtuk a kérdést.
És mennyire örültünk, ha kaptunk egy kedves hangú választ; jé!! itt ugyanolyan emberek vannak, mint mi, a tétova kérdezők…
Győző.
eddig google találatokat linkelgettem…
azt láttam, hogy segített rajtuk
gondoltam talán fejlődőképesek vagyunk és most már ők is képesek megtanulni keresőt használni előbb-utóbb
Ha az öreg néne kezét megfogod és úgy segíted át a zebrán, közben elmondod neki a piros és a zöld lámpák közötti különbséget, akkor láthatod, hogy a következő zebrán ugyan bizonytalanul, de át fog evickélni.
És, ha biztatóan integetsz neki, akkor a lámpa nélküli úttesten keresni fogja a segítséget, és, ha ott is lesznek segítő kezek, majd meg fogja tanulni, hogyan kell átkelni.
Ha átrángatod a lámpás kereszteződés tilos jelzésénél, vagy a forgalmas lámpa nélküli kereszteződésben annyit mondasz neki, hogy menjen csak bátran, elvileg nem lesz baj, akkor meg fog rettenni, és talán örökké csak az úttest egyik oldalán fog maradni…
Uraim!
Köszönöm a segítséget mégha olykor igen érdes formában jön is . Nem lepődtem meg a válaszodon hgrg, olvastam egy-két hozzászólásodat, láttam a stílusodat és megértem, ha bosszant mások kezdősége, mégis segítettél és ezt köszönöm.
Visszatérve az alaphoz, nem azért kérek segítséget mert debil vagyok, hanem mert nem boldogulok a feladattal. Ez persze jórészt annak tudható be, hogy angolom nincs, illetve annyi amennyit a Webfordítás ad , és valóban eszembe sem jutott hogy angolul keressek…
Ugyanakkor bár letöltöttem egy-két kiegészítőt, de ezeket meg nem tudom beállítani rendesen, szóval nem vagyok sokkal előrébb, de mindez nem csökkenti az általatok tanúsított segítőkészség értékét.
Titkon reméltem, hogy egy magyarított szoftvernél könnyebb lesz a dolgom, de hát a naivitás a teremtés csodái közé tartozik, nemde?
szóval köszönöm mégegyszer, próbálkozom tovább.
Tamás!
Ezt próbáld ki: http://wordpress.org/extend/plugins/members/
Nálam WordPress 3.0 beta1 alatt is remekül teljesít, nem túl bonyolult beállítani. Kb. így működik: http://www.cinepecs.hu/inside
Megbocsáss nem a kezdőség mérgesít, hisz én is az vagyok, hanem a tehetetlenség…
http://wordpress.org/extend/plugins/members-only/
Ne mérgesítsen! Vannak nyilvánvaló dolgok, amitől tényleg néha eldurran az ember agya. Ha X már 10- alkalommal kér segítséget, és 10 alkalommal el lett neki mondva, hogy miként kell csinálni, akkor vérlázító is tud lenni a dolog.
Ha Z először kopog be udvariasan, akkor kézen fogva vezetjük, és nem rajta vezetjük le X lustaságától kapott agygörcsünket.
Ha idegesít, akkor ne válaszolj! nem kötelező hozzászólni, akkor hagyd meg azoknak, akiknek a tűrőképessége magasabb ebből a szempontból.
És ne offoljunk itt erről tovább, arra ott van a Presszó.
Tamás: van olyan megoldás, (igaz, hogy csak részleges), ami plugin nélkül is megoldja.
1: az adott sablonod functions.php-jába, az első sor után beteszed ezt a kódot:
add_shortcode( 'member', 'member_check_shortcode' );
function member_check_shortcode( $atts, $content = null ) {
if ( is_user_logged_in() && !is_null( $content ) && !is_feed() )
return $content;
return '';
}
/* members end */
2: megirod a bejegyzést, és ha azt akarod, hogy az egészet, vagy akár csak egy részét regisztrálak olvashassák (persze ilyenkor a bejegyzés cime az látható marad!) beteszed a [member] és [/member] rövidkód közé. Nálam tökéletesen bevált. Hátránya lehet persze az, hogy látszik a bejegyzés cime. És ha több sablont is akarsz esetleg váltogatva használni, akkor azoknak a functions.php-jába mind külön be kell tenni a kódrészletet. Viszont igy plugin nélkül is megoldható. És nem kell tudni hozzá angolul. Próbáld ki, ha gondolod :)
Ja, ezek csak 1-1 bejegyzést tesznek "rejtetté".
Helló!
Én is hasonló plugint keresek… Az lenne fontos, hogy a külső tag lássa a cikk címeket, de a cikket, ill. a kommenteket ne lássa… Tehát tisztában legyen az oldal tartalmával, és regisztráljon, hogyha érdekli! Tehát annyi, hogy jogosultságokat adunk a látogatóknak. Nem is értem, hogy ez miért nincs alapértelmezettként benne a WP-ben…
Előre is köszi!
Szia!
én ugyan még nem használtam, de ez nem lenne Neked jó? http://wordpress.org/extend/plugins/members-only/
http://wordpress.org/extend/plugins/user-access-manager/
Feature list
- User groups
- Set seperate access for readers and editors
- Set access by user groups
- Set access by post categories
- User-defined post/page title (if no access)
- User-defined post/page text (if no access)
- Optional login form (if no access)
* User-defined comment text (if no access)
* Hide complete post/page
- Hide pages in navigation
- Redirecting users to other pages (if no access)
- Recursive locking of posts/pages
- Limited access to uploaded files
- Full integrated at the admin panel
- Multilanguage support
- Also proteced your rss feeds
- Give access by IP-address
Amúgy meg alapból
Új bejegyzés hozzáadása:
@Hitetlen: ez nem jó, mer igy meg minden usernek meg kell egy üziben vagy mailban irni, hogy mi a jelszó és mi van, ha egyikük nem tartja titokban
viccet félretéve: tényleg lehetnek ezzel ilyen gondok… vagy csak én vagyok a túl gyanakvó? :o