Java script beillesztése Bejegyzésekre vagy oldalakra?

Üdv, Wordpresses cimborák.Érdekelne, hogy a WP Bejegyzésekbe, vagy Oldalakba, egyenként be lehet illeszteni JavaScript kódokat a tagek közé?Egy olyan scriptet akarok megcsinálni, amivel egy img képet akarok Mouseoverral változtatni, templatebe rakni nem jó, mert jó pár külön oldal van amin mind különböző képek vannak, és ráadásul Lightboxos nagyítás is rájuk van rakva.De amúgy is érdekelne, hogy lehet-e ilyesmit csinálni a WP-ben…

Peace,

mindk

nekem bejegyzésbe és oldalba is van olyan illesztve javas pop-up ablak, de annak a része a headben van.

Ha nem akarod animálni, akkor csináld inkább CSS-el.

Amúgy ha valami keretrendszerből(jQuery, Prototype JS) dolgozol, akkor azt valahol mindenképp be kell hívni. A body-n belül csak akkor fog menni, ha a teljes script ott van. Asszem.

Ja, a CSS is jó lehetne, csak azt nem tudom hoyg lehet a z Oldalon vagy Poston belül megcsinálni? Eddig csak a globális style.css-ben való módról tudok, de az itt nem felel meg, mert minden oldalon más kép van és sok stílust kellene megírni.Szóval akkor a HEAD-ben kell megírni a scriptet magát, és az Oldalból hivatkozni rá? Ezt hogy kellene megvalósítani, pl. egy ilyen swap imagenél ha akarnám animálni jQueryvel?kösz a tippeket,g

Ha mondjuk csak egy oldalhoz kell akkor a head-be tedd bele feltétellel. Nagyjából ennyi. De ezt eljátszathatjuk postokkal is stb. Én mondjuk a footerbe teszem a javascripteket.Code:

if is_page('oldal-ID')
Itt találsz még info erről. http://codex.wordpre...onditional_Tags


És akkor ezt css-t meg bármit tehetsz oda ugyebár ami arra az oldalra vonatkozik.

'Efrud' wrote on '2010-07-02:
Ha mondjuk csak egy oldalhoz kell akkor a head-be tedd bele feltétellel. Nagyjából ennyi. De ezt eljátszathatjuk postokkal is stb. Én mondjuk a footerbe teszem a javascripteket.


Code:

if is_page('oldal-ID')
Itt találsz még info erről. http://codex.wordpre...onditional_Tags


És akkor ezt css-t meg bármit tehetsz oda ugyebár ami arra az oldalra vonatkozik.
Kösz efrud a tanácsot.

Szóval a JS-t akkor a headbe kellene rakni, az if feltételbe berakva? Az oldal-ID annak az oldalnak az ID-je amin akarom hogy csak előforduljon? Szóval ha van van olyan oldalam hogy www.xy.com/?p=123 akkor arra az oldalra vonatkozó js-t az if is_page('123') + script ami arra az oldalra vonatkozik? a tag kell?


Az else-be kell valamit írni?

Ez nem nyomja föl nagyon a header (vagy footer) méretét? Gondolom, ha van mondjuk 20 oldalam amin külön swap images scriptek vannak, akkor mind a 20 if is_page-et beolvassa, pedig csak 1 kell épp az aktuálishoz...


De ha nem lehet másképp megoldani, akkor hát így kell...

Itt van még egy alternativa, ezt fontold meg.Az oldalakhoz ahol ezt használni akarod, egyedi mezőnek vegyél fel egy swap_script, vagy valami hasonló mezőt, aminek az értéke 1.És a fotterbe, vagy a headerbe (oldaltöltési idő optimalizálás szempontjából a footer jobb) ahol a scriptet használod tedd be ezt:

Code:

<?php

global $post;

$ID = $post->ID;$swap_script = get_post_meta($ID, 'swap_script',2);if($swap_script): ?>
Ezt mondjuk tudod használni a közös kód (jquery töltés, incializálás, stb).


Én pedig az ifen bellülre switch-case szerkezettel tenném be az oldalanként egyedi kódrészeket.

Kösz DJZone,Még egy pontosításra lenen szükségem. A különböző oldalak különböző scriptjeit akkor az egyedi mezők különböző értékeivel tudom elérni, mint pl. swap_script 1, a másikhoz 2, harmadik 3 stb. És akkor a footerben, az if loopba, különböző scripteket rakjak a különböző értékekhez? pl.Code:

if($swap_script == 2);

if($swap_script == 3): ?>

(nemtudom a syntax és a mód jó-e lenne így?)

Akár. De én ezt arra szántam, hogy pl csak akkor jelenjeg meg a JS, ha ez az egyedi mező be van állítva.

Ergó olyan olyanon ne akarjon lefutni a swap images dolog, ahol neki nem kell.Én a fenti page_ID-s dologgal kombinálva használnám.