iThemes sync uptime állapot probléma

Sziasztok,

A problémám a következő: Az iThemes Sync-ben bizonyos időközönként down-ba megy egyes oldalak állapota. Ilyenkor az Uptime alatt Unmonitor gombot nyomok, majd a Home-ra visszatérve a + jellel visszakapcsolom Up-ra. Ennek csak az az egy hátránya, hogy a history-t bukom. Ezt az utóbbi időben hetente - két hetente eljátszotta. De a napokban ezt akár egy órán belül is megcsinálja. Ráadásul a felvett oldalak legalább 70%-nál.

Írtam a supportnak, mert nálunk nem változott semmi a környezetben, gondoltam ott lesz a hiba. Lefordítva kb. ez volt a válaszuk lényege:

“Az Uptime Robotot használják az üzemidő figyelésére. A monitoring 5 perc alatt megkérdezi webhelyének fejléceit, és állapotkódot kap, például “200 ok”, “404 nem található” stb. Ha az állapotkód nem jelent problémát, akkor minden OK. Ha az állapotkód ~ 400 + és 500+, akkor a webhely nem töltődik be.”

A válaszuk vége pedig az én értelmezésem szerint annyi, hogy náluk nincs gond, a saját házunk táján nézzek szét: “if you continue to get a high-volume of alerts we recommend you contact your host and ask them to investigate.”

A WP oldalak a saját szervereinken vannak. Véleményetek szerint milyen irányban lenne érdemes elindulni? Hasonlót még nem tapasztaltam eddig. Valaki találkozott már ilyennel?

Előre is köszönöm a válaszokat!