itBox24 - http://itb24.net

Köszönöm Szépen! :slight_smile:

Sziasztok!Kisebb átalakulást követően új Domain címen és egyben új külsővel jelentkezik az itBox24 lényegében Informatikai és Telekommunikációs témával foglakozó Portálom melynek több fontosabb funkciója között a legfőbb az, hogy az Információs világban egyedülállóan megpróbál úgy bemutatkozni, hogy hétköznapi vagy művészi körülmények között mutatja be Animációkban és Képekben az IT világát.Személy szerint én mindig is hiányoltam az efféle megjelenést, melyet most saját elképzelésemből kiindulva indítottam és valósítottam meg. Természetesen mivel már említettem nem egy egyszerű megjelenéssel fogad az oldal hisz egyben ez is megújult Október elejétől. Kíváncsi vagyok arra, hogy nektek mennyire szimpatikusak a színek az esetenként megjelenő kis Ikonok és minden egyéb, ami a témához kapcsolódik.Természetesen az itBox24 a WordPress motorját használja és a legfontosabb használatban lévő Plugin-eket is megemlíteném talán a legfontosabbakkal kezdve.• A legfontosabb melyet végülis alkalmaznom kellett hisz a SPAM hozzászólások száma a napi több 100, sőt már napi 260-340 SPAM üzenettel nem lehet bírni és emiatt alkalmaztam az Akismet Plugint melynek lényege a SPAM mentes WordPress.

• A megjelent bejegyzések gyarapodásával egyben az adott bejegyzés esetében fontosnak tartottam, hogyha már használom a Címkéket, akkor a WordPress Releated Post jelentette számomra a megoldást mely a bejegyzéshez kapcsolódó korábbi vagy épp kapcsolódó bejegyzéseket listázza és ajánlja.

• Lényegében, hogy kicsit közvetlenebb és globálisabb megoldást kapjak arra, hogyha egy bejegyzést, sőt a teljes oldal bejegyzéseinek a külalakját vagy formavilágát módosítani akarom akkor a legegyszerűbb megoldást a Limit Posts Plugin-től kaptam.

• Mivel a hozzászólásokban a Gravatar ikonok jelennek meg a felhasználói hozzászólások mellett emiatt és amiatt, hogy pontosa és megfelelő méretben jelenhessenek meg az ikonok ennek megoldása képen a Gravatar Plugint használtam.Lényegében már csak egy dolgot kell teljesíteni az oldallal kapcsolatban mégpedig, hogy népszerűbb és sokkal jobban látogatottabb legyen, és persze arról se feledkezzünk meg, hogy az értékes (Nem SPAM) hozzászólások száma is gyarapodjon.Várom a visszajelzéseket és a tanácsokat, hogy mit finomítsak, és min változtassak, hogy szebb jobb és esztétikusabb és persze felhasználóbarátabb legyen az itBox24.Segítségeteket Köszönöm! :slight_smile:

Gravatar már a rendszer része, nem kell hozzá külön plugin.

Tetszik a sablon! Szép elegáns!

Ja, meg egyszer magáz, egyszer tegez az oldal, jussál magaddal dúlóre, hogy mit szeretnél.pl.

Hozzászólsz?

Szóljon hozzá most!


Patai László wrote:

Tetszik a sablon! Szép elegáns!
Köszönöm Szépen! :)

charlie wrote:

Ja, meg egyszer magáz, egyszer tegez az oldal, jussál magaddal dúlóre, hogy mit szeretnél.

pl.


Hozzászólsz?


Szóljon hozzá most!
Köszi, hogy figyelmeztettél és ennek a lényege végülis az, hogy egyes részek a Magyar Nyelvi fájlból kerülnek betöltésre és ezért a Magyar Nyelvi fájlt is módosítanom kell, ahogy legutóbb módosítottam is, de egy Frissítés után azonnal az eredeti lesz, és újból át kell futni a fontosabb részeket.

Amint lehetőségem lesz rá és túl leszek, a legújabb Frissítésen azonnal módosítom. Köszönöm, hogy szóltál érte! :)

Bocsi! Nem lenne egyszerűbb a sablonod magyarításán alakítani? :slight_smile:Sőt, ahogy elnézem, Charlie két idézet mondata nem is a legfrissebb magyar nyelvi fájlból származik, ugyanis a fordításnál nagyon ügyeltünk az egységes nyelvezetre; kerültük a magázást és a tegezést is, tekintve, hogy nem meghatározható, hogy kihez szól az oldal (természetesen kivételek jócskán akadnak).Eléggé el tudok borzadni, mikor pl. egy webáruház csak per letegez, jópofis “submit” feliratokat használ. Ugyanolyan hülyén nézne ki egy repper-oldal Önözős kivitelben. :slight_smile:Abban viszont igazad van, hogy mindig célszerű megvárni a nagyobb nyelvi fájl frissítéseket (is), mert könnyebb a fordítás “semleges” frontend-részét a kívánt stílusra alakítani, mint mindent végigböngészni, ahogyan azt DjZoNe teszi. :wink:

“Használj böngészőket: Firefox, Chrome”

bwahhaaahaha, ez jó volt.

'PTS wrote:

... az esetenként megjelenő kis Ikonok és minden egyéb' date=' ami a témához kapcsolódik...[/quote']


Ez mintha pixeles lenne --> http://itb24.net/wp-content/themes/sbs/images/h3-bg.gif

Még annyit fűznék hozzá, hogy tényleg hiányzik az egységesség (a már említett magázás/tegezésen kívül).


Pl a menük felül nagybetűvel kezdődnek, oldalt viszont nem.

A szerző és időpont közé mehetne egy vesszőcske. Plusz azoknak a boxoknak nagy semmi van az alján feleslegesen...

Szintén a boxok: oldalt alul van margójuk, felül meg "ráülnek" a fejlécre...

Home gomb szerintem felesleges ha a bal felüli logóra klikkelve is kezdőlapra lehet jutni.

A lábléc kék átmenetét én műteném még kicsit, hogy ne a fehér "szellemképének" hasson...


Farkas Győző wrote:

Bocsi! Nem lenne egyszerűbb a sablonod magyarításán alakítani? :)


...
Lényegében lehetne a Sablonban is alakítani és szerintem is sokkal célravezetőbb lenne és nem is kéne akkor a továbbiakban azzal foglalkozni, hogy egy újabb Frissítés és egy újabb Magyar Nyelvi file buherálás. :)

Természetesen igazad van és jobb a Magázós verzió hisz sokkal nagyobb mértékben használható, mint a tegezős, de ahogy te is mondtad vannak kivételek. Így szerintem amint lesz, időm kidolgozok egy merőben új hozzászóló részt és egyben elkülönítem a Magyar Nyelvi file-tól teljesen így megelőzve a Frissítése default értékeket.

Köszönöm a tanácsot! :)'mano wrote:

Még annyit fűznék hozzá' date=' hogy tényleg hiányzik az egységesség (a már említett magázás/tegezésen kívül). ...[/quote']

Talán egy kissé tényleg pixeles és a legfeltűnőbb elemeket már javítottam is és így sajnos kicsit nagyobb is lett az oldal mérete, de hisz már alig vannak betárcsázósok így meg teljesen mindegy, de ahogy számoltam, ha minden kisebb nagyobb képet lecserélek jó minőségűre a kiinduló méretből majdnem dupla méretű lesz maga a lap. :)

Az oldalt lévő kisbetűkkel nem tudom semmit sem kezdeni és ez mindig is így volt amióta telepítettem a WP-t már a kezdetek óta a jelenlegi és az előző témával is hiába írtam nagybetűvel, hogy Kategória vagy Blogroll vagy Keresés, vagy bármi mindig kicsi maradt az első betű. Talán az oldalsáv PHP-ban lehet valami gubanc? Nem tudtam mi miatt pici és nem is foglalkoztam vele, ha nem akart nagy lenni. Tudsz erről valamit mondani nekem, hogy mit lehetne kezdeni vele? Vagy ez egy általános dolog?

Megmondom őszintén, hogy a vessző olyan cikis volt vagy nem is tudom azon gondolkodtam, hogy egy kis képet talán sokkal értelmesebb lenne oda tenni egy toll meg egy óra ikon vagy tudom is én mit, de nem tudom, mennyire lenne értelme ilyen nagyon pici kis ikonokat tenni a Szerző és az Időpont elé. Szerinted mi lenne a jobb megoldás a vesszőn kívül és az eltávolítást kivéve?

Talán az alsó részre egy lekerekítés lenne a legjobb megoldás és akkor a legutolsó csatornák boksz után azonnal lekerekedne az egész úgy, ahogy a csatorna indulna és akkor lényegében másképp tűnne át a fehérből a kékbe. :)

Biztos, hogy nálad van a gond, mert alapból nem tesz ilyet a WP.Amúgy az oldaladnak kik a célrétege?

A css-ben keresd meg az oldalmenü beállításait, a font van beállítva lowercase-re valahol, ezért nem írja nagy kezdőbetűvel!Meg is van:Code:

text-transform: lowercase;
...és nyugodtan válaszolj több embernek egyetlen hozzászólásban! ;)

charlie wrote:

... Amúgy az oldaladnak kik a célrétege?
Nem tudom localhost-on is kipróbáltam és ott is az előző StudioPress témával is és a jelenlegivel is a H3-as Boksz-ok kisbetűvel kezdődnek. Mi lehet a baj? Vagy nem is baj csak valahol valamit át kéne írni vagy állítani, vagy esetleg törölni?

Igazából nincs kifejezetten célréteg inkább olyan hétköznapi Telekommunikáció, IT és Szórakoztatótechnika. Nincs kifejezetten behatárolva, hogy mondjuk ennek a korosztálynak és ebben a kategóriábanÂ…

mano wrote:

A css-ben keresd meg az oldalmenü beállításait ...
Köszi, a segítséget és akkor ezzel most mit kezdjek? Mivel most töröltem, de ez nem biztos, hogy jó megoldás volt? Azonban most legalább nagybetűkkel kezdődnek a címek és stbÂ… Szerinted valamivel kell helyettesíteni vagy ez egy olyan felesleges rész volt mely senkinek sem fog ezen túl hiányozni? :)

Amúgy én már jó ideje hozzászoktam, hogy nem egy összegző választ írok, hanem mindenkinek úgy komplett. :) De hátha javulok az idő elteltévelÂ… :)

PTS wrote:

...


Nem tudom localhost-on is kipróbáltam és ott is az előző StudioPress témával is és a jelenlegivel is a H3-as Boksz-ok kisbetűvel kezdődnek. Â…
Nos, ha az ember egy weboldalt csinál, akkor egy (vagy több) célt fel kell állítani, valamint meghatározni, hogy kihez szólsz. A célréteg nem csak kor, nem, foglalkozás, stb. szerinti lehet, azt elég sok paraméter meghatározhatja.

Természetesen igazad van és meg is vannak ezek a célok és egyéb, apróságok melyek befolyásolják azt, hogy mik és milyen kategóriák kerülnek fel az oldalra, de úgy kifejezetten még én is keresem a pontos utat a lényeg azonban az, hogy a Nagy gyűjtő már megvan. Ehhez csak az alkategóriákat kell pontosan hozzábiggyeszteni, hogy úgy álljon össze az egész, ahogy én azt már az első nap elgondoltam melyet leírni sem lenne egyszerű hisz nem egy mondatból állna. :slight_smile:Közben a kisbetűkből sikerült nagyot csinálni és igazad volt nem a WP-ben hanem a témában volt egy olyan rész, aminek sok értelme, ha úgy vesszük nem volt és ennek az eltávolításával már megoldódott lényegében a közvetlenül látható különbségek egyik része. :slight_smile:Köszönöm a Segítségeteket eddig is! :slight_smile:

A kinézet, a tartalom mind rendben van. Gratula! Remek lap!

Nekem a kinézet nagyon tetszik. Szép, elegáns, nem túlbonyolított. :slight_smile:

Hírcsatorna és a kommentes rss nincs megormázva, a nyers kódot hozza be a FF 3. Azt kéne még megnézni.Ja és az oldal nem valid xhtml. :wink: Címkét le, vagy a 21 hibát megoldani. thx!

Szívesen javítanám, csak épp azt nem tudom, hogy hogyan fogjak hozzá, mert elvileg egy szimpla magyar nyelvfordítás mentes hasonló kinézet esetében 1-2 hiba van maxÂ…Segítesz egy pár szóban leírni, hogy legfőképp miben lenne célszerű kezdeni a javítást? Köszi!

Hali


  [*]a témád head.phpjébe a 0után írd be hogy  [*]0


  Ezt a head.php ja előtt helyett rakd át a footer.php(vagy más témafile pld index single stb ha ott van:)
  [*]0 helyett <div align="right" class="topbanner"> azthiszem az index.php-dban van de lehet, hogy a head.phpben
  [*]0Itt azért sír, mert nincs egy elem sem benne.. majd lesz illetve addig is hozzáadhatsz egy
 1. t
  [*]0Ugyanaz mint az előző!
  [*]0helyett: .. title="Legutóbbi hozzászólások RSS Csatornája!"SZÓKÖZ ><helyett!!title="itBox24">[img]rss2.png[/img]és[img]rss3.png[/img]rss4.pngnél is!  [*]0


  Egészen egyszerűen töröld ki ezt a részt!

  [/list]  Remélem segített :) Máskor használd te is a http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fitb24.net%2F -t! >> 1.lépés:forráskódböngészés(Firebug kiterjesztés, firefox normál forráskód, néha érdemes notepad++ba másolni ha sorszerint akarsz kereseni egy hibára ha rengetegszer előforduló hibát ír ki pld.. 2.javítás 3.újraellenőrzés


  További szép napot..akarommondani estét

  Code:hgrg wrote:
Remélem segített :) Máskor használd te is a http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fitb24.net%2F -t! >> 1.lépés:forráskódböngészés(Firebug kiterjesztés, firefox normál forráskód, néha érdemes notepad++ba másolni ha sorszerint akarsz kereseni egy hibára ha rengetegszer előforduló hibát ír ki pld.. 2.javítás 3.újraellenőrzés


További szép napot..akarommondani estét
Szia!

Köszönöm a segítséged és már csak 19 hiba van de nem tudom mit tegyek még hisz ha beírom a kezdőt akkor egyből rengetek hiba lesz. Amúgy pedig már sokkal kevesebb van mint volt de még mindig nem az igazi.

Szerinted még ezenkívül mit kell átszerkesztgetni? Vagy inkább jobb lenne ha mégis a kezdő ott lenne?

Byte-Order Mark found in UTF-8 File.Ez azt jelenti, hogy a témád fájlaiban valamelyikben (gondolom akkor az összesnél) van egy bájtnyi jelölés, hogy utf8. Namost, ilyet a szarabb szerkesztők hagynak maguk után a szövegben, gyomláld ki ezt. Volt róla szó itt, ha minden igaz, főrumban találsz megoldást.