Kérdésed, vagy véleményed van a(z) ISPConfig3 jogosultságok és a WordPress című tartalommal kapcsolatban?
[A teljes cikk itt olvasható: ISPConfig3 jogosultságok és a WordPress]
Nekem is volt dolgom az ISPConfig3-al érdekelne hogy neked hogy sikerült megoldani a rewrite url kérdést, mert én számos problémába ütköztem ez ügyben.
Kedves Ferenc!
Lényegében egy egyszerű megoldással. Telepítettem a wordpresst a bejegyzésben említett konfigurációra. Telepítés után bejelentkeztem ispconfig3 -ba admin felhasználóként és a webhelyek menüpont alatt domainem.hu erre katintottam és a beállítások fülre. Ezután az nginx Directives szövegmezőbe pedig megadtam ezt:
http://blog.wphu.org/2012/11/26/wordpress-keresobarat-linkek-nginx-xel/
Elmentettem. Ezután vártam 1 teljes percet míg az nginx észleli, hogy új kódrészletet kapott. Bejelentkeztem az 1 perc letelte után wordpress admin felületre és a közvetlen linkek menüpont alatt beállítottam saját szerkezetnek ezt:
/%postname%/
Aztán a kategóriát és a címkéket is át irtam izlésnek megfelelően.
Rá kattintottam a mentés gombra és minden tökéletesen müködik azóta is. Egyébként nagyon kell figyelni a folyamattal, mert ha a wordpress telepítése után egyből beállítjuk a közvetlen hivatkozásokat, és csak ezután kapja meg az ispconfig az nginx direktívát akkor az index.php “belemocskol” a szép hivatkozásainkba. Így: index.php/2013/06/minta-bejegyzés/ . Ez nekünk nem kell
Napokon belül egyébként jönni fog tőlem egy bejegyzés az nginx, ispconfig párossal kapcsolatban és ezzel megindítok egy bejegyzés sorozatot.
Szia,
Örülök, hogy sikerült az ispConfiggal megnyerned a csatát. Viszont én a helyedben nem ajánlom. Nagyon sok vele a vesződés és a PHP kezelője sem úgy működik, ahogy azt az ember elvárja. Helyette viszont van két lehetséges panel, ami nekem nagyon bejött és a szívemhez nőtt.
- i-mscp
- openpanel
Az elsőről annyit, hogy az a csapat fejleszti, aki anno az ispcp-n is dolgozott. Működik, mindent tud, amit az ispConfig és sokkal átláthatóbb.
Az openpanelről meg annyit, hogy én azért szeretem, mert minden olyan szolgáltatást nyújt, mint az ispConfig vagy az i-mscp, viszont nem eszi meg a géped RAM-ját. Nagyon gazdaságos. S, a legjobb, hogy van külön WP-re optimizált változata.
Remélem hasznodra válik valamelyik, ha egyszer találkozol velük. Szerintem egy próbát megérnek.
Btw, ha teheted, akkor csak cPanel, azt nem tudja pótolni semmi!
Üdvözöllek!
Köszönöm az építő jellegű hozzászólásod.
Imádom az ISPConfig panelt, mert sok sok mindent meg tudok csinálni vele. A legjobban azért szeretem használni, mert végre le tudtam váltani a jó öreg apache-ot nginx-re. Amint időm engedi, meg nézem mindkettő panelt magamnak. Nekem a legfontosabb, hogy könnyen kezelhető legyen az ügyfelek miatt és támogassa nagyobb beavatkozás nélkül az nginx webszervert.
Csak nekem nem mutat egy ő és ű betűt sem?
Ez a WordPress-en múlik nem a szerveren.
Admin felületen be kell állítani a rendszert UTF-8 ra. Vagy a sablon header.php fájlban át kell írni a -t UTF-8 ra.