ISPConfig3 jogosultságok és a WordPress

Kérdésed, vagy véleményed van a(z) ISPConfig3 jogosultságok és a WordPress című tartalommal kapcsolatban?
[A teljes cikk itt olvasható: ISPConfig3 jogosultságok és a WordPress]

Nekem is volt dolgom az ISPConfig3-al érdekelne hogy neked hogy sikerült megoldani a rewrite url kérdést, mert én számos problémába ütköztem ez ügyben.

Kedves Ferenc!

Lényegében egy egyszerű megoldással. Telepítettem a wordpresst a bejegyzésben említett konfigurációra. Telepítés után bejelentkeztem ispconfig3 -ba admin felhasználóként és a webhelyek menüpont alatt domainem.hu erre katintottam és a beállítások fülre. Ezután az nginx Directives szövegmezőbe pedig megadtam ezt:
http://blog.wphu.org/2012/11/26/wordpress-keresobarat-linkek-nginx-xel/
Elmentettem. Ezután vártam 1 teljes percet míg az nginx észleli, hogy új kódrészletet kapott. Bejelentkeztem az 1 perc letelte után wordpress admin felületre és a közvetlen linkek menüpont alatt beállítottam saját szerkezetnek ezt:
/%postname%/
Aztán a kategóriát és a címkéket is át irtam izlésnek megfelelően.
Rá kattintottam a mentés gombra és minden tökéletesen müködik azóta is. Egyébként nagyon kell figyelni a folyamattal, mert ha a wordpress telepítése után egyből beállítjuk a közvetlen hivatkozásokat, és csak ezután kapja meg az ispconfig az nginx direktívát akkor az index.php “belemocskol” a szép hivatkozásainkba. Így: index.php/2013/06/minta-bejegyzés/ . Ez nekünk nem kell :smiley: :slight_smile: Napokon belül egyébként jönni fog tőlem egy bejegyzés az nginx, ispconfig párossal kapcsolatban és ezzel megindítok egy bejegyzés sorozatot.

Szia,

Örülök, hogy sikerült az ispConfiggal megnyerned a csatát. Viszont én a helyedben nem ajánlom. Nagyon sok vele a vesződés és a PHP kezelője sem úgy működik, ahogy azt az ember elvárja. Helyette viszont van két lehetséges panel, ami nekem nagyon bejött és a szívemhez nőtt.

• i-mscp
  • openpanel
    Az elsőről annyit, hogy az a csapat fejleszti, aki anno az ispcp-n is dolgozott. Működik, mindent tud, amit az ispConfig és sokkal átláthatóbb.
    Az openpanelről meg annyit, hogy én azért szeretem, mert minden olyan szolgáltatást nyújt, mint az ispConfig vagy az i-mscp, viszont nem eszi meg a géped RAM-ját. Nagyon gazdaságos. S, a legjobb, hogy van külön WP-re optimizált változata.

Remélem hasznodra válik valamelyik, ha egyszer találkozol velük. Szerintem egy próbát megérnek. :slight_smile:
Btw, ha teheted, akkor csak cPanel, azt nem tudja pótolni semmi! :slight_smile:

Üdvözöllek!
Köszönöm az építő jellegű hozzászólásod.
Imádom az ISPConfig panelt, mert sok sok mindent meg tudok csinálni vele. A legjobban azért szeretem használni, mert végre le tudtam váltani a jó öreg apache-ot nginx-re. Amint időm engedi, meg nézem mindkettő panelt magamnak. :wink: Nekem a legfontosabb, hogy könnyen kezelhető legyen az ügyfelek miatt és támogassa nagyobb beavatkozás nélkül az nginx webszervert.

Csak nekem nem mutat egy ő és ű betűt sem? :confused:

Ez a WordPress-en múlik nem a szerveren.
Admin felületen be kell állítani a rendszert UTF-8 ra. Vagy a sablon header.php fájlban át kell írni a -t UTF-8 ra.