Sziasztok. Most kezdtem el használni a Wordpress-t és arra volnék kíváncsi, hogy létezik itt olyan, mint pl. a Joomlánál, hogy az Intro text-et nem jeleníti meg a teljes cikknél? És ha igen, akkor azt hol találom?
előre is elnézést kérek tőled.
nem csak a wordpresst kéne elkezdeni használni, hanem ezt a fórumot is.
pl olvass, keress, és megtalálod a megoldást!
:unsure:
Én körbenéztem és a keresőt is használtam, de olyant ami nekem kell nem találtam.
az a baj, hogy sose láttam joomlát belülről és igy nem tudom, hogy mi az az intro text …
az a baj, hogy sose láttam joomlát belülről és igy nem tudom, hogy mi az az intro text ...
Az amikor megírsz egy szöveget (előzetest) egy adott cikkhez és amit mondjuk a főoldalon jelenitesz meg, de amikor rákattintanak az adott cikkre, akkor az már nem látható a teljes cikknél.
the_excerpt() és a the_content() kb ezen a tájon kell keresned azt, amire gondolsz… http://codex.wordpress.org/Function_Reference/the_excerpt
akkor gondolom a bevezetőt szeretné eltüntetni a bejegyzés nézetből.
meg lehet oldani, de már én sem emlékszem hogyan.
akkor gondolom a bevezetőt szeretné eltüntetni a bejegyzés nézetből.
meg lehet oldani, de már én sem emlékszem hogyan.
Én eléggé egyszerűen oldom meg, főoldalon the_content() helyett the_excerpt()-et használok, és a leadet (intro text, kivonat, excerpt) a custom excerpt fieldbe (Kivonat mező) írom, tehát nem more-ral választom le. Ãgy a főoldalon a (custom) excerpt látszik, a single.php-ben viszont a content.
Ennél egyszerűbb megoldás most nem jut eszembe... :)
Pedig amit pár éve olvastam psztrnk, az még ennél is egyszerűbb volt. Valamit egy fájlban kellett módosítani, és készen is volt. (csak ennek már vagy 3-4 éve, hogy ezt olvastam)
Elvileg van egy $strip_teaser paraméter a the_content()-hez. Lehet, hogy elég azt false-ra tenni?
http://codex.wordpre…tent#Parameters
jaja, hogy most mondod, valami rémlik, hogy ki be lehet ezt kapcsolni (TRUE/FALSE)
de hogy hol, azt nem tudom (nem a config.php fájlban?
(Most utánanéztem, de a $strip_teaser FALSE állásban szerintem csak a read more linket tünteti el… http://codex.wordpress.org/Customizing_the_Read_More#Read_More_Techniques Úgyhogy my bad. Akkor viszont nem tudom. )
Én eléggé egyszerűen oldom meg, főoldalon the_content() helyett the_excerpt()-et használok, és a leadet (intro text, kivonat, excerpt) a custom excerpt fieldbe (Kivonat mező) írom, tehát nem more-ral választom le. Ãgy a főoldalon a (custom) excerpt látszik, a single.php-ben viszont a content.
Ennél egyszerűbb megoldás most nem jut eszembe... :)
Ezt te hol állítod be? (Bocsi, de ehhez alma vagyok)
Ez nem ki- és bekapcsolgatós beállítás, hanem a sablonfájlban kell szerkesztgetni, ahogyan a 6-os hozzászólásomban található linket követed, ott aprólékosan le van írva, hogy mit lehet, hogyan lehet és miért nem lehet…
Ez még kissé magas nekem, de olvasgatom, tanulgatom.
Volna még egy kérdésem. Hogy lehet azt megoldani, hogy egy adott cikket több részre osszak fel és lapozni lehessen? Ezt arra értem, hogyha nekem van egy hosszú cikkem akkor azt több oldalra tudjam felosztani és a lap alján legyen egy olyan pl. hogy Tovább a következő oldalra, kb. olyanra gondolok, mint a PageNavi csak cikken belül.
Olyan kellene ami nem plugin, ami már eleve benne van az editorban, mint a .
bellini:
HTML nézetben beszúrod ezt:
Vagy telepíted a TinyMCE Advanced bővítményt és annak a beállításainál elő lehet varázsolni hozzá egy gombot is, amit a vizuális szerkesztőben is lehet használni. (Hasonlít a read more gombhoz, egy lap szaggatott vonallal a közepe táján.)
Chiara: köszi ezt a -t