Internet Explorer 6 hover hiba

Sziasztok!Lenne egy nagy problémám, csináltam egy egyéni céges sablont, amibe raktam egy lenyíló (drop-down) menüt a TwentyTen Sablon mintájára, a Wordpress 3.0 új menüszerkesztőjének segítségével + CSS-el és minden böngészőben műxik, kivéve internet explorer 6-ban és szeretném, ha ebben is működne.Kipróbáltam már sok mindent, CSSHOVER.HTC-t, egyéb scripteket, bővítményeket, de wordpress-el egyik sem akar működni. Most kicsit kétségbe vagyok esve, mert úgy tűnik nincs rá megoldás és új menüt kell csinálnom, de naon nem akarok és a cégnek is ez kellene.Ha valaki tudna segíteni, az legyen szíves írjon, SÜRGŐS. Kérésre megosztom a kódot.Üdv!

IE6 csak az “a” tagra képes a hover eseményt működtetni, vagyis a menü megjelenítésének egyik módja, ha a menü css hover eseményét átrakjátok az “a” tagra, vagy egy kis javascriptel (pl JQuery) megbirizgáljátok.


'Keveqiah' wrote on '2010-11-22:
IE6 csak az "a" tagra képes a hover eseményt működtetni, vagyis a menü megjelenítésének egyik módja, ha a menü css hover eseményét átrakjátok az "a" tagra, vagy egy kis javascriptel (pl JQuery) megbirizgáljátok.
Kösz, majd lehet ezt az "a"-ra rakást meg is próbálom, de most épp ahogy írtad JQuery-vel próbálom megoldani a dolgot, de eddig még nem jött össze. De ha sikerül majd megírom.

'badly85' wrote on '2010-11-22:
Kösz, majd lehet ezt az "a"-ra rakást meg is próbálom, de most épp ahogy írtad JQuery-vel próbálom megoldani a dolgot, de eddig még nem jött össze. De ha sikerül majd megírom.
Nem kell sokat bajlódni vele. A css selectort rakd át a JQuery-be.


pl.


Code:/* css */

ul.dropdown li:hover > ul {

visibility: visible;

}/* jquery */

$('ul.dropdown li:hover > ul').hover(function(){

$(this).css('visibility', 'visible');

},function(){

$(this).css('visibility', 'hidden');

});
remélem jól írtam.

mi céges szinten már úgy adunk árajánlatot, hogy ie6al nem foglalkozunk… :slight_smile:

el kéne már felejteni azt a sz*rt!

nem csak elfelejteni, megsemmisíteni :smiley:

Nekem mondjátok, szinte minden sablon tervezésnél azzal kell foglalkoznom, hogy vajon melyik böngészőben h fog kinézni a dolog, általában minden szép és jó, de amikor jönnek az ie6-os hibák, attól falra mászok … most épp a negatív margó bug-gal küszködöm … ha ie-ben jó, a másik böngészőkben nem és fordítva … lehet nekem is azt kellene mondani h ie6-ra nem tervezünk és kész.Miért nem lehet 1 nyomorult böngésző és mindenki azt használná. A webprogramozóknak is könnyebb dolga lenne, de hát ilyen a világ, semmi sem megy egyszerűen.A menü hover hibáját sikerült megoldanom a Superfish nevezetű jQuery menu pluginnal. Sajnos máshogy nem ment a dolog.köszönöm mindenkinek a segítséget.

Ha már Internet Explorer akkor már érdemes áttérni a 9-esre .Elég gyors és használható annak ellenére hogy még vannak hibái inkább a 9-es mint a 6-osal szenvedni.

Én maradok a Chromenál a Firefoxnál és a Mandrivánál. :slight_smile: Manoval és Hgrgvel értek egyet Na meg az Ie6-ot a Microsoft is nyugdíjazta szóval nem gond száműzni az IE6-ot. Minimum az IE7 kellene hogy legyen szerintem. :slight_smile: Aki meg IE6nál leragadt azt hangosan kinevetem vagy mosolygok rajta egyet.

Szerintem sem érdemes rá fejleszteni, csak időpocsékolás!

Szerencsére a felhasználóinak száma hónapról hónapra rohamosan csökken. Egy üzenetben tudatni kell a látogatóval, hogy elavult a böngészője és cserélje le.

Néha idegesítő, de szerintem sem időpocsékolás. Akadnak olyan nagyobb kaliberű oldalakat amiket készítek, hogy a médiában is megjelennek. Újság, tv vagy éppen hirdető autókon is. Nem is engedhetem meg magamnak, hogy azt mondjam, hogy IE6 alatt nem lesz jó az oldal. De szó se róla akadnak olyan esetek amikor közölni ki kell, hogy ez nem lesz úgy megoldható IE6 alatt. Ilyenkor van egyfajta választás, vagy ez vagy az. De egyébként elég ritkák az ilyen esetek. Olykor a megoldhatatlan sitebuilding problémákra is van megoldás.

Ha maradok a topiknál, akkor itt pl nem kellett volna jquery sem. Hanem be kellett volna tenni egy divbe a linket és úgy beállítani a hover. .valami a:hover

én sem azt mondtam h megoldhatatlan csak hogy gyűlölöm :slight_smile: és persze megcsinálom én is ha kell vért izzadva, de annak magas felára van :slight_smile: