Sziasztok!
Sok éve foglalkozom már tartalom kezelő rendszerekkel, gondoltam belefogok most a wordpress bővebb megismerésébe is, ha már Magyarország vezető marketing szakemberei is ezt ajánlják.
Problémám a következő lenne, hogy kitöltök mindent rendben a wp-config.php file-ban, akkor hibát ír ki az install felületen, illetve a karakter kódolás sem a legjobb a kriksz-krakszok miatt. A hibát az wp-install.php file-nál már ki is írja. Feltelepíteni engedi, de attól még ha jól emlékszem az 56. sorban jelzi a php hibát.
Gondoltam én lehetek a béna és valamit elrontottam, ezért felraktam az angol nyelvűt a wp hivatalos oldaláról és tökéletesen megy.
Ötlet, megoldás?
Köszönöm előre is a választ.
pedig csak egy szipla kopi/pészt lenne, hogy tényleg tudjuk, mi is az a hibaüzenet… :rolleyes:
Akkor tudunk segíteni, ha 1. ismerjük a hiba körülményeit, 2. reprodukálni tudjuk a hibát, így vizsgálhatjuk-értelmezhetjük.
Ez általánosan igaz. Hacsak nem varázsló valaki 
Tehát ha szeretnéd hogy megoldási javaslattal álljunk elő akkor talán had ismerjük meg a pontos hibát, mert a
“hibát ír ki” lehet akármi…
További sikeres próbálkozásokat.
Ohh, azóta már letöröltem vagy 3-szor, de most megpróbálom úgy, hogy felrakom az angolt, másolom a magyar nyelvi file-okat, majd újratelepít.
Azért köszi a segítséget.
Ha valaki ugyanezen problémával küszködne akkor a megoldás.
- ftp-n felmásolod a tárhelyre a wordpress angol változatát
- wp-content mappába bemásolod a nyelvi mappát a nyelvi fájlokkal együtt
- megnyitod írásra a wp-config.php file-t majd kitöltöd a megfelelő részeken és nem felejted el beírni a nyelvi részhez sem a hu_HU kódot
- ha mindent kitöltöttél mented a file-t
- irány az install rész és láss csodát a karakter kódolással sincs semmi baja
Köszönöm azért mindenkinek az építő segítséget.
Azért maradjunk abban, hogy ennyire nem kellene egy kezdőnek elbonyolítani a telepítést: a WordPress hivatalos, magyar nyelvű fájljai a http://hu.wordpress.org oldalairól elérhetőek.
Telepíteni pedig egyszerűbb és biztonságosabb úgy, ahogy azt lépésről-lépésre leírtam a honlapomon: http://www.wordpress2you.com/2011/07/a-wordpress-telepitese/
mindenki úgy telepít ahogy neki tetszik, örülök, hogy más is van aki jobb szeret beállítani mindent… pld a salt-ok ha jól emlékszem a scriptes installnál nem töltődnek ki…
Igazad van, hiszen én is úgy telepítek. 
Azért reagáltam, nehogy egy kezdő megijedjen, hogy nincs lehetősége szinte teljes hozzáértés nélkül telepíteni a wp-t.