instal gond xp-re easyphp mellett

Sziasztok!easyphp van telepítve az xp-men. Az appache és a mysql is fut. Létrehoztam a phpmyadminban egy wordpress nevű új adatbázist. (itt azt nem tudtam, hogy a tábla ill. mező rublikába kell-e valamit írnom-nem írtam). Ezután a wp-config-sample.php ben lévőket a következőképpen töltöttem ki:// ** MySQL be??ll?t??sok - Ezeket a szolgálatódtól szerezheted be ** //

/** Adatb??zisod neve /

define(‘DB_NAME’, ‘wordpress’);/
* MySQL felhasználóneved /

define(‘DB_USER’, ‘root’);

/
* MySQL jelsz??. /

define(‘DB_PASSWORD’, ‘’);/
* MySQL hoszneved /

define(‘DB_HOST’, ‘localhost’);/
* Database Charset to use in creating database tables. /

define(‘DB_CHARSET’, ‘utf8’);/
* The Database Collate type. Don’t change this if in doubt. */

define(‘DB_COLLATE’, ‘’);
A többi dolgon nemváltoztattam. Eztán http://localhost, katt a wp-re és kiírja, hogy a lap nem nyitható meg (hiba:http500)

Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a baj?

Köszi előre is.

Attila

a HTTP 500 pórias nyelven Internal Server Errort jelent.Töröld ki a .htaccess fájlod a gyökérből. Majd állítsd be újra a permalink struktúrád, ha utána is jelentkezik a probléma, akkor forduljon kezelőorvosához és gyógyszeréséhez, no meg ne használjon easyphpt.Másrészt miért töltötted ki a wp-config.php-t és miért nem a telepítőt futtattad? (Bár elvileg az eredmény szempontjából ez neutrális, de ha már van setup, akkor használjuk.)

Szia!Hű asszem túl sokat feltételezel rólam. Fogalmam sncs, mi az a permalink struktúra. Mindenesetre ha a telepítőt indítom, akkor ezt írja ki:Úgy tűnik, hogy nincs wp-config.php fájl. A telepítőnek szüksége van rá mielőtt nekilátunk. További segítségre van szükség? Itt megtalálható!. Létre kell hozni egy wp-config.php fájlt a webes felületen keresztül, de ez nem működik minden szerver beállítással. A legbiztosabb megoldás, ha kézzel hozzuk létre a fájlt.Konfigurációs fájl létrehozása

Tehát ő maga kéri, hogy írjam át a cuccost.

Azért köszönöm, és ha van még őtleted ne kímélj. Kéne.

na, lemegyek futni, aztán összerakok egy videót, hogyan kell telepíteni a WP-t, elég sok gond van vele.

wordpress.tv-én van ilyen videó már csak mondon, hátha megkönnyíti a dolgod.


'Efrud wrote:

wordpress.tv-én van ilyen videó már csak mondon' date=' hátha megkönnyíti a dolgod.[/quote']

ja, ismerem az oldalt.

de én szeretek saját kútfőből csinalni

majd én is csinálok párat, de válság van és drága a mikrofon. :smiley:

az apache meg a mysql telepítve van az xpre? mert a wp alá kell az apache vagy iis meg a mysql de lehet msssql is akár a lényeg az hogy a php is fel legyen rá rakva:)