Üdv minden WP tutornak!
Az alap problémám.:
Van egy txt fileom és abban vannak a leendő postok.
Hogy tudnám automatizálni a postolást. Mármint hogy importálható legyen és ne egyesével keljen a postokat létrehozni?
A post címe és a post szöveg az amit megjelölnék, a többit a WPnek kellene generálnia. A txt-ben több postnyi adat is van.
Megoldható ez a dolog?
Ha nem érthetően fogalmaztam, akkor elnézést. Kérdezzetek és próbálom magyarázni.
Szia!
Mennyire ragaszkodsz a txt-hez? Ha nem akkor próbáld ki az allimportot az elméletileg tudja.
Mit értesz azon, hogy a “többit a wpnek kellene generálnia”?
A txt adott, pl így vázolnám.:
post1
szövegszöveg
szövegszövegszöveg
szövegszöveg
post2
szövegszövegszöveg
szövegszöveg
szövegszövegszöveg
…stb.
Tehát még tag sincs megadva. Szerkesztőbe hozzá tudnék adni tageket, de miket (hogy azt posztoknak importálja)?
Akkor megint leírva wp all import. Elméletileg a xml/csv importer, de megér egy próbát. Beolvasni beolvassa a txt-t, de én elgondolkodnék a txt átalakításán
Az át alakítását is rejtette a kérésem. Hogy alakítsam át? Ne azt írd.: csináljak belőle xml-t. Azt írd hogyan. Milyen tageléssel lehet megoldani?
Excell?
Na oké. Találgatni én is tudnék. Lehetne, hogy ha nem tudod a megoldást, akkor hanyagold témám! Valahol máshol szaporítsd a kommentjeid.
Köszi szépen, kipróbáltad? Mert némi tudással azt is lehet tudni, hogy az excell való átalakításra (másra is), de ha ennyi nem merül fel benned akkor inkább légy szorgalmas. Hidd el én kipróbáltam. Itt mindenki aki tanácsot ad általában megnézi előbb, hogy mit mond, mi mire használható. De tudod, hogy a google a barátod majd az megmondja, hogy mit és hogyan. Vagy ha nem akkor jó másolgatást és sok eredeti tartalmat kívánok.
Az alapvető probléma, hogy az első post szövegét se tudod értelmezni.
Excel.: tehát fogom a txt és a párezer sor és behúzom az excelbe, majd elmentem XMLbe,… na az a biztos hogy azt se eszi meg a WP importer.
A google a barátod és hasonló “okosságok” helyett leírhattad volna, hogy csináljam meg részt. Persze nem írtad le, mert kevesebb közöd lehet hozzá mint nekem. Így azt tanácsolod keressem meg. De várj, pont azért vagyok itt.
Ja és nem tanácsadásra jöttem, megoldásra van szükségem.
Egyedi importálható fájlt létrehozni így:
- Létrehozol egy mintatartalommal egy oldalt, amibe azon adatok vannak, amiket Te szeretnél importálni.
- Aztán ezt exportálod.
- Az exportált fájlban ott a minta, csak át kell írni és a megfelelő sorokat duplázni és ha szükséges, id számoknak valami egyedit adni. Esetleg időzített bejegyzésnél is talán meg tudod adni a dátumot.
- Menteni és importálható.
Azonban, ha ott van egy txt-ben a tartalom, akkor azt be kell másolnod és időzítened a WordPress szerkesztőjében. Kivéve ha valami cvs vagy más formátumban - szabvány szerint van rendezve a txt-ben a tartalom.
Ja és nem tanácsadásra jöttem, megoldásra van szükségem.
Ja, értem már! Mennyire rágjuk meg és mikor adhatjuk a szádba? :)
Tehát akkor mint mágus azt mondod, hogy vigyem fel kézzel egyesével a postokat és/vagy írogassam kézzel egyesével (főleg az id számokat).
Ööö , de pont ez az alap probléma, mármint hogy nem szeretném egyesével bevinni/átírogatni a postokat, hanem automatizálni szeretném. (A szabvány szerint.)
Lényegében az a válasz lenne a korrekt a kedves tanácsadóktól, hogy keressek fel olyat aki ért hozzá (esetleg pénzért).
Mert a képességeiket meghaladja mind a szövegértelmezés, mind a megoldás.
Köszönöm a segítséget!
Kedves flegma Flegeton!
Ha van egy bizonyos formátumban az adatod, amit nem tud megenni, feldolgozni a rendszer, akkor mit csinálsz?
- Átalakítod olyan formára, hogy fel tudja dolgozni. (Amit tanácsoltam)
- A rendszer a hibás és mindenki hülye, csak Te vagy helikopter. (Ahogy viselkedsz)
Muszáj energiát befektetned, hogy eredmény legyen. Vagy az adatokat kell olyan struktúrába rendezi, hogy a rendszer fel tudja dolgozni vagy olyan rendszert kell készíts, ami a rendezetlen adatait képes feldolgozni.
Nem mellesleg ez szimpla tartalomkezelés, bármelyik weblapkészítőnél kérhetsz rá árat, hogy a meglévő tartalmad feltöltse, rendezze a blogodban és időzítse.
Most ugorj az első sorra és olvasd el még egyszer.
Na még egy utolsó olvasást, az elejétől.
Szuper, elvileg már nincs akadálya annak, hogy felfogd, amit leírtam.
És szívesen, hogy levezetem ezt az egyszerű logikát, amivel nem rendelkezel. Paraszt stílust úgy látszik előrebbre valónak tekinted, mint a logikát.
Kedves Flegeton!
segítséget kértél; kaptál ötletelést, konkrét segítséget.
Ha otthon, véletlenül bedobod a kukába az asszony jegygyűrűjét, akkor is hiába van az egyforma hungarocell golyócskák között, jó eséllyel át kell túrnod nagy részét, míg elő nem túrod (vagy vállalod, hogy az asszony hétrét vág).
Egy rendezetlen szabálytalan halmazt egyszerű eszközökkel egy teljesen másik, ámde már rendezett halmazzá varázsolni nem annyira lehet.
Régen használtam, nem is emlékszem rá, de az bizonyos, hogy a wp-nek van egy olyan funkciója, hogy levélküldéssel bejegyzés megjelenítés. Annak a feltételnek megfelelően alakítsd a txt fájlod adattartalmát.
Persze, ez is egy ötlet, mint másoké, csak neki kell(ene) állni.
Arra pedig megkérlek, ne fikázd a nagyérdemű publikumot! Sokan próbáltak segíteni, ötletelni, konkrétabb javaslatot adni. (Abban igazad van, hogy senki nem akar 1000 cikkes txt fájllal babrálni helyetted; a kísérletezés, a próbálgatás a te szíved-jogod.)
A kérdésed pedig igazán nem is wp-specifikus dolog. Ha a követelményeknek megfelelő módon alátálalsz, akkor hibátlanul teszi dolgát. Most ott tartunk, hogy a követelmény van, csak az elvárt teljesítése akadozik (még).
Szóval, ezért nem érdemli meg a Közösség, hogy általánosítva csesztessed.
(Ha valahol máshol rábukkannál valami épkézláb megoldásra, örömmel vennénk, ha közzétennéd. Köszi.)
Lényegében elég könnyű lenne leprogramozni.
Valami ilyesmit kell csinálnia a pluginak (ha már WPhez csinálnánk.)
TXT feltöltése, vagy egy TEXT boxba bemásolni az egész tartalmat. Gomb és mehet a feldolgozás.
Majd első sor olvasása sorvégéig, azt rakjuk a post címébe.
Sorok továbbolvasása üres sorig azt tesszük a post tartalmába. (ugye WP alatt adatbázishoz csatlakozás nem nagy dolog. Mehet a táblába és ha már ott van a ciklus, akkor ki is tölthetné a változókat pl ID, meg ami még kell)
Ezt ismételjük a file vagy a textbox végéig.
PHPval még elboldogulok, de nem ismerem a WP specifikus dolgokat.
Ezek után Farkas Győző elég érdekes, hogy megállapítottad.: nem WP specifikus.(egyébként nem, mert meg lehet csinálni minden prog. nyelvben) A rotisoft.hu-s kolega remélem nem annál a cégnél dolgozik, mert, még az általam leírtak se jutottak az eszébe (esetleg felajánlotta volna hogy pénzért meg tudja írni a plugint, mert van rá megoldás).
Tehát nem kaptam semmit. Ilyen ötleteléseim nekem is vannak. Meséltek szabályos felépítésről, meg olyan struktúráról (arról hogy van, nem arról hogy mi az, esetleg mi a minimális ami kell), meg hogy másoljak le egyet stb.
Na nem mondod. (#12 komentbe megint leírta a problémát az 1 pontba,... fantasztikus, kezdni érteni, csak a megoldást nem fűzi hozzá (megint).
Nem egy 1000 oldalas lexikont kérek, hogy tanuljam meg, majd ha elolvastam, akkor kérdezzek, mert addig nem vagyok érdemes rá. Azt elismerem, hogy túlértékeltem a fórumot.(komoly, szép letisztult design, biztos hozzáértők csinálták és akkor értenek is hozzá)
Azt képzeltem, hogy a mágusok ismerik a WPs dolgokat vagy ismernek pont egy ilyen plugint, esetleg fel tudnák vázolni azt amit a pluginról írtam.
Várjátok a kérdéseket, hogy lehet feltelepíteni egy WPt, meg hol lehet beállítani a háttérszínt. Éés arra szépen megy a válasz, mert mágus, meg haladó.
Felraktam egy haladó dolgot és ...
Programozd le vagy fizess valakinek.
- Ezt a választ vártad?
Nézzük kicsit részletesebben.
Lényegében elég könnyű lenne leprogramozni.
És még nem csináltad meg? Ne lopd a napunk akkor. :)
...
TXT feltöltése, vagy egy TEXT boxba bemásolni az egész tartalmat.
No, már itt butaságot akarsz csinálni. Főleg ha több száz bejegyzésnyi tartalomról van szó.
...
PHPval még elboldogulok, de nem ismerem a WP specifikus dolgokat.
Megint buta vagy. Telepítesz egy wp-t és látod minek, hova kell kerülnie az adatbázisban. Az ID-nél meg úgy programozd le (vagy programoztasd), hogy az ID számot mindig növelje 1el.
Egyszerűen betojok, hogy milyen logikám van! Megnézni egy meglévő, gyári struktúrát, adatbázist! Wááááóóóóó!!!!
...
Ezek után Farkas Győző elég érdekes, hogy megállapítottad.: nem WP specifikus.(egyébként nem, mert meg lehet csinálni minden prog. nyelvben) A rotisoft.hu-s kolega remélem nem annál a cégnél dolgozik, mert, még az általam leírtak se jutottak az eszébe (esetleg felajánlotta volna hogy pénzért meg tudja írni a plugint, mert van rá megoldás).
Az adatbázisba való adatok bedolgozása nem WP specifikus. Megint butus vagy. Árajánlatot pedig nem adok ilyen buta szájhősnek mint Te, szeretek értelmes ügyfelekkel dolgozni.
....
Tehát nem kaptam semmit. Ilyen ötleteléseim nekem is vannak. Meséltek szabályos felépítésről, meg olyan struktúráról (arról hogy van, nem arról hogy mi az, esetleg mi a minimális ami kell), meg hogy másoljak le egyet stb.
Na nem mondod. (#12 komentbe megint leírta a problémát az 1 pontba,... fantasztikus, kezdni érteni, csak a megoldást nem fűzi hozzá (megint).
Nem egy 1000 oldalas lexikont kérek, hogy tanuljam meg, majd ha elolvastam, akkor kérdezzek, mert addig nem vagyok érdemes rá. Azt elismerem, hogy túlértékeltem a fórumot.(komoly, szép letisztult design, biztos hozzáértők csinálták és akkor értenek is hozzá)
Azt képzeltem, hogy a mágusok ismerik a WPs dolgokat vagy ismernek pont egy ilyen plugint, esetleg fel tudnák vázolni azt amit a pluginról írtam.
...
Ötleteket, lehetőségeket és irányokat adtunk, milyen irányokba elindulva tudod megoldani. Menj sírd el magad anyád karjai közt, hogy milyen csúnya bácsik vagyunk.
Gondolj valamire, bármire.
BUMMM! Már is ott egy kész bővítmény rá, ami ferde lábú asztalokból készít fénysebességgel közlekedő állatkertet! Kész is! Ja, hogy nem? Én kérek elnézést, kezd el itt sírni, háborogni.
Összességében: nagy az arcod! Itt írod, hogy kis programozás így, úgy, de akkor minek nyüszögsz? Mivel ez nem más, csak cirkusz amit csinálsz, ahelyett, hogy megoldottad volna.
A megoldáshoz vezető irányt megmutattuk, gondolatolvasó plugint (még) nem ismerünk.
Személyes véleményem: Egyszerűen lusta és hülye vagy. Logikát nem ismered, hírből sem. Részemről ezt itt lezárom. A következő nem megfelelő stílusú üzeneted után segítek, hogy ne kelljen itt időt töltened és kiváglak mint macskát sz*rni.
Akik itt segítenek, több WordPress tapasztalattal rendelkeznek, mint Te valaha is fogsz. Ezt pedig tartsd szem előtt!