Időjárás plugin

Egy időjárás pluginra lenne szükségem, de nem találok számomra megfelelőt. Olyant szeretnék, hogy egy térképre rá tudjak helyezni pl. felhőket, napot stb… Meg lehetne ezt oldani úgy is, hogy a térkép egy beolvasott kép legyen, de akár valamilyen maps szolgáltatás is megfelelne. A feltöltött képhez hasonló lenne a legmegfelelőbb, amely egy tv-csatorn időjárás-jelentéséhez hasonló.

Nem tudom megnézni a képet, ezért nem tudom, hogy milyet szeretnél.“[#10171] Nincs jogosultságod sem megtekinteni, sem letölteni ezt a csatolmányt.”Viszont itt kereshetsz:http://wordpress.org/extend/plugins/search.php?q=weather&sort=Ez pl. jó, már használtam:http://wordpress.org/extend/plugins/wp-forecast/screenshots/

Köszi a választ. Ezeket már végignéztem, de egyik sem felel meg. Nekem valami ilyesmi kellene: http://www.realitatea.net/vremea.html

Lényeg, hogy térkép legyen és tudjak ráhúzogatni infókat (napsütés, eső stb)… Nem hiszem, hogy lenne ilyen plugin, amely automatikusan betölti az információkat, ezért megfelelne az is, hogy általam feltöltött képeket rá tudjak húzni a térképre, lementsem és az jelenjen meg az oldalon. Létezik ilyen plugin?

Interaktív térképre, vagy sima .jpg térképre? Utóbbi esetében: photoshop

Jó volna az interaktív térkép, én erre gondoltam.

Utolsónak hagyom a photoshopot, túl statikus és unalmas.

fnorbika: ha interaktiv térképet akarsz, akkor bizony elő kell venned a Google-t és abban is keresni, hátha …

semmit nem találtam. valaki valami ötlettel nem tud jönni? esetleg egy fla fajl is megfelel…

fnorbika!Nem teljesen értem a kérdésed lényegét; időjárási adataid vannak, amelyet te szeretnél megjeleníteni egy térképen?Amennyiben igen, akkor csinálsz (keresel és átalakítasz) egy jó kis Magyarország térképet, legyártasz előre 10-20 saját, egyedi időjárás-jellemző, akár mozgékony gif-et (eső, hó, szél, napsütés, köd, pára, jégeső, stb), aztán naponta megszerkeszted magadnak photoshoppal, vagy gimp-pel.Van olyan bővítmény, amely automatikusan ezt megteszi, oldalsávban, akár több városra is, ikonokkal és adatokkal, de térképre nem helyezi.Létezik olyan szolgáltató, ahonnan térképes formában is megkaphatod, csak be kell illeszteni az oldaladra. Úgy tudom, hogy ezek fizetősek, illetve van egy-kettő ingyenes is, korlátozott adatokkal, nagy reklámfeliratokkal.

Igen, meglévő időjárási adataimat szeretném egy térképre helyezni, de mindenképp szeretném kikerülni a photoshopot. Valami könnyen kezelhető, gyorsan működő dologra lenne szükség. Valamint jó volna, hogy ha az illető ikon fölé megyek megjelenjen egy buborék. Sőt az sem lenne rossz, ha lehetne közelíteni, távolítani stb. Erre meg a legjobb megoldás jelen ismereteim szerint a flash. Vagy keressek valamilyen más technológiával?

Valami ilyesmit keresek: http://assets.realitatea.ro/images/vremea-ro.swf

Bővítmény, ismereteim szerint erre, így nincs, állhatsz neki a fejlesztésnek… :wink:

Nem pont olyan de flash és megvan az fla.Link

freemeto.com nak bármely településra vagy többre lehet scriptet generálni és azt belerakni egy widgetbe…

Sziasztok!Egy kis segítséget szeretnék kérni. Most kezdtem el ezt a saját honlap készítés dolgot. Még nagyon alap szinten járok, de komolyabban nem is szeretnék belemélyedni. Sportról szóló honlapot csinálok, és igazából, csak a cikkeimet akarom közzé tenni, és az aktuális képeket. Eddig meg is vagyok. Ott buktam be a dolgot, hogy szeretnék egy időjárás kijelzést is feltenni.

Konkrétan freemeteosat, mivel ezzel lehet hegységekre is lekérdezni időjárás képet. Meg is csináltam velem a scriptet, de nem tudtam, hogy feltenni. Gondolom valamilyen widget-es dologgal kellene, de amik fent vannak azok egyikével se ment.Nos így jutottam ide, hogy vannak ezek a pluginok. Itt elakadtam. Azt értem, hogy ezek bővítmények, de ezeket, hogy én hogyan varázsolom fel a honlapra, arról gőzöm sincs. Szóval ha valaki erről valami linket adna, ahol el van magyarázva, azt megköszönném. Másrészt, akkor pedig kérdés, van olyan plugin amivel a freemeteos scriptet fel tudom tenni?Ezer köszönet előre is a válaszért!

emlékeim szerint szövet widget-ben működik a javascript

Próbáltam a text widgetbe, de úgy nem működött.

de amúgy tutira működő javascriptről van szó? miéért nem lehet megnézni?

hát szerintem tutira kell működnie, mivel a freemeteoval frissen generáltattam. Ráadásul kolleganőm is a freemeteot használja, és neki működik, csak ő sajna nem wordpresses.Másik kérdés. Én ilyen átköltözös vagyok a spaceről. Megtudnád mondani, hogy a pluginokat hogy lehet telepíteni?Köszi

csak fel kell másolni a plugins könyvtárba és aktiválni. Hogy visszamenjek az időjáráshoz:
  1. nagyon hideg van és már most unom…
  2. köpönyegen van jó időjárás script ha jól emlékszem.

Freemeteo-s időjárás működik wordpressen. Nálam megnézheted: http://f1adatbazis.com, az oldal jobb oldalának közepe fele egy widgetbe van beillesztve a kód.

és milyen widgetbe tetted be a scriptet?