Idézőjelek

Érdeklődnék, hogy hol lehet magyarosítani az alap idézőjeleket, amiket a wptexturize() generál (wp-includes/formatting.php:36-39). A jelenlegiek angol-típusú idézőjelek (felső-66 és felső-99), nem pedig a szabványos, magyar (alsó-99- illetve felső-99-típusú) idézőjelek („példa”).Még egyszer: érdeklődnék, hogy ezt hol tudom magam megoldani, illetve javaslom a fordítóknak, hogy a magyar wordpress alapból tartalmazza a jövőben ezt a módosítást.

Itt van az a bővítmény, amivel a magyar idézőjelek megoldhatóak. Én alapszinten használom mindenhol. http://www.transycan.net/blog/archiv/135/Moshu a szerzője.A hozzáértőbbek nyilván el fogják mondani, hogy miért is nem megy… :frowning:


'Farkas wrote on '2009-09-20:
A hozzáértőbbek nyilván el fogják mondani, hogy miért is nem megy... :(
Egészen konkrétan arra gondolnék, hogy a wp-includes/formatting.php:37 és wp-includes/formatting.php:39 helyeken lévő


$opening_quote = _x('&‍#8220;', 'opening curly quote'); és [code=php:n1qdw4xa]$closing_quote = _x('&‍#8221;', 'closing curly quote'); által hivatkozott _x() fordítás miért nincs benne a hu-HU.mo fájlban. Tudna itt erre egy szakértő válaszolni vagy tudna valaki ajánlani egy szakértőt akit egyéb módon megkereshetek? Bónuszkérdés: bele tudom-e rakni az én hu-HU.po fájlomba ha van olyanom, hogy Poedit?[code=php:n1qdw4xa]$opening_quote = _x('&‍#8220;', 'opening curly quote'); és $closing_quote = _x('&‍#8221;', 'closing curly quote'); által hivatkozott _x() fordítás miért nincs benne a hu-HU.mo fájlban. Tudna itt erre egy szakértő válaszolni vagy tudna valaki ajánlani egy szakértőt akit egyéb módon megkereshetek? Bónuszkérdés: bele tudom-e rakni az én hu-HU.po fájlomba ha van olyanom, hogy Poedit?[code=php:n1qdw4xa]$closing_quote = _x('&‍#8221;', 'closing curly quote'); által hivatkozott _x() fordítás miért nincs benne a hu-HU.mo fájlban. Tudna itt erre egy szakértő válaszolni vagy tudna valaki ajánlani egy szakértőt akit egyéb módon megkereshetek? Bónuszkérdés: bele tudom-e rakni az én hu-HU.po fájlomba ha van olyanom, hogy Poedit?

A poEdit segítségével a .po fájlodat saját ízlésed szerint alakíthatod át, majd a mentés során az bekerül a .mo fájlba, és ezt a fájlt a /languages könyvtárba elhelyezve a fordítások úgy jelennek meg, ahogy kívántad.