iBlog Pro 3

Üdv Mindenkinek,

Egy WP alapú blog-webshopot szeretnék összehozni Apple-store kinézettel.

WP fent van, wp e-commerce fent van, iblogpro3 sablon nem megy fel:

Quote:

Sablon telepítése feltöltött fájlból: iblogpro3.zip

Bővítmény csomag kitömörítése.

A sablon telepítése.

Sablon telepítése sikeres.

Warning: file(/web/iphoneshop/iphoneshop.hu/wordpress/wp-content/themes/iblogpro3/style.css) [function.file]: failed to open stream: No such file or directory in /web/iphoneshop/iphoneshop.hu/wordpress/wp-includes/theme.php on line 180

Warning: implode() [function.implode]: Invalid arguments passed in /web/iphoneshop/iphoneshop.hu/wordpress/wp-includes/theme.php on line 180

Műveletek: Előnézet | Bekapcsol | Vissza a sablonok oldalra

Mivel teljesen új vagyok WP téren, némi segítség jól jönne a hiba elhárítása terén.

Üdv,

András

ne feltöltött fájlból telepítsd.

sajátgépen csomagold ki és úgy másold fel.

Köszi a javaslatot,

Leszedtem a zip install-os iblogpro3 foldert és feltöltöttem a sajátgépen kitömörített foldert.

Hibaüzenet ugyan nincs, de sajnos az eredmény ugyanaz.

Quote:

Sérült sablonok

A következő sablonok hiányosak. A sablonoknak rendelkeznie kell egy stíluslapal és egy sablonfájllal.

Név Leírás

Hiányzó, vagy hibás stíluslap.

A 'Név' és 'Leírás' után nincs semmi kiírva, valószínűleg nem tudja beolvasni a hiányzó infót.

A style.css file létezik így nem értem mi lehet a probléma.

Esetleg lepróbálná vki, hogy nála is jelentkezik a hiba

No alakul a dolog :slight_smile:

Az volt a baj, h a netről letöltött zip-ben a theme file-jai nem közvetlenül az iblogpro3 folderben voltak, hanem iblogpro3/theme/ folderben.

Emiatt a WP nem találta a style.css és index.php stb file-okat.

Már be tudom kapcsolni a theme-et, de néhány kép nem jelenik és pár funkció még nem müxik.

Amint vigyázban áll a cucc post-olom ide a megfejtést.

Újra nekiálltam a telepítésnek, most minden szépen feltelepült: iPhoneshop.hu

WP 2.9.2 HU -> iBlogPro3 theme -> WP eCommerce Plugin 3.5.7.3

De rögtön felmerült néhány probléma:

1.

Jelenleg három menüpont van a navbar-on, Home - Magunkról - iPhone

Szeretném ha betöltödéskor a webshop rész töltödne be automatikusan.

Úgy tűnik, hogy ezt a Beállítások - Olvasás menüpont alatt lehet megváltoztatni:

Ha a Beállítások -> Olvasás -> Első oldal-t átállítom - Egy statikus oldal-ra akkor mindegy mit állítok be a Válassz-nál opcióknál, eltünik az iPhone menüpont a Navbar-on.

Vizuálisan: Home - Magunkról - iPhone helyett csak a Home - Magunkról menüpontok látszanak.

Érdekelne, hogy a Home menüpont miért nem jelenik meg magyarul a Footerban?

2. fordítás

A WP eCommerce Plugin-nek van beépített Magyar nyelv modulja. Legalábbis a beállításoknál van lehetőség az átállításra. Talán a 2.9.2-es Magyar WP miatt jön fel ez a menü? Fogalmam sincs.

Ha a plugin-t átállítom a beépített Magyar nyelvre akkor az admin felületen PHP define string-ek (asszem így hívják őket) jelennek meg.

A frontend-en is vannak még angolul megjelenő szövegek Checkout - Transaction Results - Your Account, de itt string-ekkel még nem találkoztam :slight_smile:

Leforditottam a WP eCommerce Plugin-t gyári iBlogPro.po file-t POeditorral, hu_HU.po és hu_HU.mo file-okat bemásoltam a megfelelő helyre.

De még így sem teljes a fordítás.

Pl: angol: General Settings magyar:TXT_WPSC_OPTIONS_GENERAL_HEADER

Ezeknek azért nincs magyar fordítása mert nem része a Worpress magyarításnak? Saját magamnak kell manuálisan lefordítanom a php file-okon belül?

Érdemes lenne feltelepíteni vmelyik populáris fordító plugin-t és azzal lokalizáljam?

Szeretnék minél kevesebb plugin-t alkalmazni, így minimumon tartva az esetleges kompatibilitási hibákat.

Kényelem nem elsődleges szempont, nem sajnálnám az ídőt a php-s fordításra, ha kapok megfelelő útbaigazítást.

Üdv,

András

kifejezetten nem ajánlom: http://www.wicked-wordpress-themes.com/

(Elnézést, még mindig nem megy a szerk.)

Szóval a wicked-wordpress csapata fizetős sablonokat ad ki, természetesen a base64kódolt footert ajándékba mellékelik. Az ilyen sablonok használata KERÜLENDŐ mivel nem tudhatod mit futtatsz le!

Használd inkább az iBlog2-t ami ingyenes…

'hgrg' wrote on '2010-02-24:

(Elnézést, még mindig nem megy a szerk.)

Szóval a wicked-wordpress csapata fizetős sablonokat ad ki, természetesen a base64kódolt footert ajándékba mellékelik. Az ilyen sablonok használata KERÜLENDŐ mivel nem tudhatod mit futtatsz le!

Használd inkább az iBlog2-t ami ingyenes..

Szevasz hgrh!

Ezt biztos ide szeretted volna írni?

Üdv,

András

igen ide akartam írni mivel onnan szedted le. ott virít a link a láblécben! ne nézz hülyének :slight_smile:

Francba. Egy mediafire oldalról szedtem le még decemberben, de arra már nem emlékszem, hogy jutottam oda.

Hirtelen nem értettem, mi ez a wicked-press dolog. A base64 kodolt footer se mondott semmit. Nem is sejtettem, h belefuthatok egy ilyenbe.

Azt gondoltam, h vki feltöltötte a 75 dolcsiért megvett iBlogPro3-ast :slight_smile:

Utána néztem ennek a base64_encode, decode dolognak. Rákerestem a sourcecode-ban site-wide, de nem találtam semmit csak ezt:

Code:

Van vmi trükk amivel rátalálhatok ilyen rejtett base64 kódokra?

Egyenlőre nem fizetnék az iBlogPro3-ért, amíg nem látom, h jó arra amire használni szeretném. Ezért szedtem le, h kipróbálhassam.

Amennyiben minden klappol, nem sajnálnám kiperkálni a 75 dolcsit.

Egyébként az előző postban felvetett próblémáimra van vmi tipped?

Üdv!

TAC plugin megmondja hogy pontosan hol van lekódolva a sablon…

Kössz a tippet! :slight_smile:

Azt mondta, hogy rendben vannak a témák.

Esetleg adatbázis szinten is lehetnek sunyiságok?

Azt nem tapasztaltam szerencsére…

Nem lehet, hogy a te verziód már kódmentes, és csak simán ott van a láblécben a link, csak HGRG paranoid? :smiley: (megjegyzem, teljesen igaza van, én is úgy kezdek egy sablont -bár inkább magamnak csinálok-, hogy footer.php base-ellenőrzés :smiley: )

Valszeg a második wp oldalamhoz már én is le fogom csekkolni a témát, de mivel ez az első, így gőzőm se volt hogy mi-merre-hány :slight_smile:

@Balou: nem vagyok paranoid mivel Wicked-es srácok ebből élnek minden sablonjuk kódolt… én meg saját szórakoztatásomra (inkább programozói tudásom csiszolására php alapú eltávolító eszközt készítek :D)

Érdekes, mert mostanra azért finomodtak a technikák kicsit…