I/O Usage

Mióta felfrissítettem a 4.3-as verzióra azt vettem észre, hogy ha belépek a cpanelbe akkor az I/O Usage sor nem zöld színben van, hanem vagy sárgában vagy pirosban és most is 1,2 / 1 MB/s-ot ír ki ami gondolom nem normális az 1 MB/s-hez képest.

Mi okozhatja ezt? Szépen sorban kikapcsoltam az összes bővítményt, de akkor is minimum 0,7-re ment le, de teljesen változó értékeket mutat, de leginkább mindig a piros tartományban. Lehet-e ezzel kezdeni valamit?

Kapcsold ki az adatforgalom figyelést is (statisztikák, forgalmak), a cron job folyamatokat, és akkor nézz rá.

Töröld a felesleges fájljaidat.

Feltehetően osztott tárhelyen vagy, beszélj a tárhely-szolgáltatóddal, hogy valaki eszi a helyet a szerveren, vagy valamilyen limit van beállítva.

A szolgáltatód SSD tárhelyeket, Cloud tárhelyeket biztosít? Ha nem, akkor olyan helyre érdemes költözni, ahol van ilyen.

Lehet, hogy eggyel magasabb fokozatú tárhely megoldja a kérdést.

Itt olvasgass utána: https://www.google.hu/search?q=I/O+Usage&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=DLjcVc_SA4TdUYrGppAL

Értem köszönöm. az utóbbi két napban mondjuk lement ez az érték 0,2 - 0,4 / 1 MB/s-ra Illetve belenézve a hibanaplóba ilyeneket ír ki nekem:

[Thu Aug 27 15:45:18 2015] [error] [client ...] File does not exist: /home/adatbaz/public_html/wp-content/plugins/seo-spy-google-wordpress-plugin

[Thu Aug 27 15:45:18 2015] [error] [client ...] File does not exist: /home/adatbaz/public_html/404.shtml

[Thu Aug 27 15:45:18 2015] [error] [client ...] File does not exist: /home/adatbaz/public_html/wp-content/plugins/invit0r

[Thu Aug 27 15:45:17 2015] [error] [client ...] File does not exist: /home/adatbaz/public_html/wp-content/plugins/chikuncount

[Thu Aug 27 15:45:17 2015] [error] [client ...] File does not exist: /home/adatbaz/public_html/wp-content/plugins/spamtask

[Thu Aug 27 15:45:17 2015] [error] [client ...] File does not exist: /home/adatbaz/public_html/wp-content/plugins/wp-simple-cart

[Thu Aug 27 15:45:17 2015] [error] [client ...] File does not exist: /home/adatbaz/public_html/wp-content/plugins/ft-quicklogin

stb, amikor nincsenek is ilyen nevű bővítményeim, illetve az utóbbi időben panaszkodnak egyes felhasználók, hogy nem tudnak belépni az oldalra.

Nálam is hasonló volt, míg augusztusban el nem jutott odáig többször is, hogy a honlap teljs mértékben elérhetetlenné vált. Annyira, hogy mentésből kellett visszaszedni. Nálam a megoldás része volt egy ismeretlen eltávolítása az adatbázisból, de ennek ellenére visszatöltöttem egy korábbi mentést, ahol még rendben volt

Ezt a részt nem teljesen értem:

“Nálam a megoldás része volt egy ismeretlen eltávolítása az adatbázisból.”

Mármint milyen ismeretlenre gondolsz? Rakjak vissza egy korábbi adatbázis mentést?

Van olyan felhasználó, aki beírja a felhasználói nevét + jelszavát akkor a profil oldalát hozná be a wp, de csak fehér képernyő marad, de ha nem a profil oldalra akar menni hanem a főoldalra akkor már behozza az oldalt a wp chrome alatt, de ha rámegy a profilra, akkor ugyanúgy csak fehér oldal marad.

Explorer alatt még ennyi sem, kiírja, hogy programozási hiba. Nem értem mi baja lehet és ezt kb azóta csinálja, mióta felfrissítettem a wp-t 4.3-ra és a kettővel kisebb verziószámú változat volt fent előtte akkor nem csinált még ilyet.

Hát a 4.3-ban tényleg vannak érdekességek. Én is majd két napig szoptam egy wp-vel. Igaz, más jellegű problémával.

Nézd meg az alapértelmezett sablonnal, bővítmények nélkül.

Megnézheted a P3 profilerrel is a bővítményeket.

Egyébként több, mint valószínű, hogy egy(több) bot keresi a sebezhetőségeket nálad. Megoldás: megnézed, honnan jönnek ezek a kérések (ip alapján) és letiltod cpanelben vagy htaccessben.

Itt ellenőrizheted az összes bővítményedet:

https://wpvulndb.com/search?utf8=%E2%9C%93&text=spamtask

Értem, köszönöm. Most letöltöttem az error_log fájlt és azt vettem észre, hogy a wordpress felfrissítése óta van benne ilyen hibára való utalás is, hogy:

[23-Aug-2015 05:04:34 UTC] PHP Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 7608603 bytes) in /home/adatbaz/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1092

és

[23-Aug-2015 08:15:18 UTC] PHP Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 4032496 bytes) in /home/adatbaz/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1173 és ezt azóta folyamatosan hozza.

Ez az előbbi:

function _real_escape( $string ) {

if ( $this->dbh ) {

if ( $this->use_mysqli ) {

return mysqli_real_escape_string( $this->dbh, $string ); ez a 1092-es sor

} else {

return mysql_real_escape_string( $string, $this->dbh );

Utóbbi:

public function escape_by_ref( &$string ) {

if ( ! is_float( $string ) )

$string = $this->_real_escape( $string ); ez pedig a 1173-as sor

}

De mi lehet vele a gond?

Vagy rakjam vissza az eggyel előbbi verziót hátha akkor jó lesz?

Valami kevesli a 128M memóriát. (Ez másoknál is előjött 4.3-nál.)

https://wordpress.org/support/topic/facing-this-error-after-updating-wordpress-to-43

https://wordpress.org/support/topic/high-cpu-load-after-update-to-v43?replies=17

Szerintem várj néhány napot, ennyi hibára jönni szokott pár napon belül a javítás.

Az ilyen hibákat lehet valahol jelezni? Mármint hogy tudjanak róla a fejlesztők.