“pénz, pénz, pina. ez az élet regulája. ha pénz van, van minden.”
egészség is?
csak úgy kérdem!
hát, ha van pénzed megveheted… ha nincs…
értem. ezt nem tudtam.
miért nem? ha van pénzed, még vakon is láthatsz. vagy akarmi. (jo, persze nem minden, de azért előg sok)
ezek a dolgok egy atlag ember számára elérhetetlenek.
ezt sem tudtam.
és pl az aids is gyógyítható már ha sok pénzed van? meg a rák?
AIDS nem betegseg, hanem tunet. a betegség a HIV. És arra vangyogyszer, cska a fertozest koveteo pár oran belul be kell adni. Ráknál is lehet eselyed ha van pénzed (olyan mutet, beavatkozas amit pl. siman nem csinalnak meg)
persze, nem mindenre, de azért elég sok dolognál segit ha van pénzed, hogy megfinanszirozd a kezelést. Sőt, ha van pénzed, akkor meg is tudod elozni.
Sajnos, Charlie, ki kell, hogy ábrándítsalak !
A ráknak csak kisebbik hányada gyógyítható sikeresen - lett légyen bármennyi pénzed is. Aztán van az autoimmun betegségnek nevezett, ugyancsak gyógyíthatatlan, megelőzhetetlen tünetegyüttes. Az orvostudomány azokat a betegségegyütteseket hívja autoimmun betegségnek, melyről gőzük sincs, hogy honnan jön, hová megy, mi a vége - és ezen a pénz sem segít.
A HIV a vírus, az AIDS pedig az általa okozott, akvirált immun deffitientia (szerzett immunhiányos állapot). Na, arra se utána, hanem előtte kéne gondolni…
Üdvözlettel:
nos, de ha van pénzem, rendszeresen el tudok magamon vegeztetni szureseket, akar genetikailag megnezni, hogy mire vagyo khajlamos.
vmint nem mindegy, hogy egybetegsegedet a leheto legjobban megkonnyited, vagy kinok kozt halsz meg, mert…
vagy szerinted pénz nélkül is lehet az ember olyan egészséges, mint pénzzel?
Szeva' Charlie !
Azt gondolom, ez az a pont, amiben - érzésem szerint - teljesen egyetértünk; azaz a helyes válasz: nem.
Az egészséges táplálkozáshoz lényegesen több pénz kell, ezt jól tudjuk - persze azt is, hogy az sem garancia semmire, meg az egészséges életmód sem.
Az ilyen jellegű kérdéseknél, és az abból származó vitáknál (amolyan tyúk és tojás esete-féle vita, álvita) mindig jól el lehet durrantani egy csomó okosságot és baromságot, pedig - véleményem szerint - az arany középút felé kellene haladni
Sok pénzt kiadni az egészséges életmód jegyében azért, hogy tök egészségesen haljunk meg ? :)
Amiért mindnyájan tehetünk, és nem is nagy pénz, az a gyerekkorban a tudatos felkészítés. Mondok egy példát, és ez többé-kevésbé mindenre igaz lesz: gyerekkormban szétröhögtük az agyunkat az amerikai filmekben látható gyerekek "vasfogán", a fogselymen. Ma elgondolkodom, hogy miért nem pofoztak fel a szüleim úgy, hogy az eget is nagybőgőnek nézzem, hogy nem zavartak fogszabályozásra, hogy nem szóltak, hogy kiszáradt a fogkefe. Ma, amikor (az egészségemre) van pénzem (muszáj is), szenvedek, amikor egy koronát kapok, meg egy-két pótlást, a fogaim csiricsálén állnak, egyenletlenek, dülöngélnek.
Mire megyek a pénzemmel ? Telerakhatom drága pót- és műfogakkal az etetőm, de az csak talmi dísz lesz. Nem az enyém, nem fogok tudni vele úgy harapni, rágni (ezt majd a gyomrom fogja megsínyleni). Szóval, ha egy üzlet egyszer beindul.... ha gyerekkorban alapvetéssé teszzük, akkor kevesebb pénz is elég lesz !
Üdvözlettel:
úristen
ez csak egy idézet a nyócker nevezetű filmből idézőjelek nélkül valamit be akartam írni, és hirtelen ez jött, és így maradt, de már van rendes logóm, és hamarosan egy normális dizájnom is lesz. (;
Azért jó kis flémet csiholtam!
nemkicsit (;