HTML5 kompatibilitás – acronym helyett abbr tag

Sziasztok!Már régóta használom a magyar nyelvű WordPresst és nagyon hálás vagyok a fordítóknak, kiváló munkát végeztek/végeznek!Nem fordítási vagy nyelvi problémát szeretnék bejelenteni, sőt, amire rátérek mindjárt, az számomra nem is probléma, mert – többek közt ennek a Gettext-csodának hála – könnyedén szerkeszteni tudom a fordítást, így magamnál már elvégeztem a saját módosításaimat. Csupán egy egyszerű javaslatról van szó, nem valami komoly gondról.Itt van ez a szép, új HTML5 ajánlás a W3C-től. Van jó és rossz oldala például az XHTML-hez képest – főleg ha az XHTML dokumentum típusát application/xhtml+xml-ként szeretjük megadni elvi okokból :slight_smile: –, de hogy mi a jó és mi a rossz, az nézőpont kérdése. A lényeg az, hogy nagy a HTML5 népszerűsége – nem is beszélve az új lehetőségeiről – és elég sokan kacsintgatnak ebbe az irányba.

Ezzel a régi-új ajánlással bejött néhány új tag, ami eddig nem volt, néhány pedig már nem támogatott. Ez utóbbiak egyike az acronym tag, ami helyett a támogatott abbr tag is használható. (Tudom, hogy az egyik betűszót, a másik rövidítést jelent.) Az angol nyelvi forrásban többnyire az abbr tag van jelen, a magyar fordításban azonban mindenhol acronym van helyette. Ebből kifolyólag a W3 Markup Validator hibát jelez a már nem támogatott tag miatt.Persze ez nekem nem gond, én át tudom írni a megfelelő .po fájlt, de lehetséges, hogy másnak ez gondot okoz, vagy ha az emberek nem is tudnak róla, attól még a web és a szabványok szempontjából jó dolog, ha minél több helyen valid a HTML kód.Javasolni szeretném, hogy amennyiben nem ütközik elvi akadályokba, az acronym tageket cseréljék abbr tagekre csakúgy, ahogy az eredeti, angol nyelvű fordítási forrásban van.

Cserélném én, de hol? Úgy értem adj egy fájlnevet, egy sor számát, hogy rávágtassak a problémára, és összhangba hozzam a fordítást az eredetivel.

Köszi előre is a segítést!


'Farkas wrote on '2010-09-12:
Cserélném én, de hol? Úgy értem adj egy fájlnevet, egy sor számát, hogy rávágtassak a problémára, és összhangba hozzam a fordítást az eredetivel.


Köszi előre is a segítést!
A fájl: http://hu.wordpress.org/wordpress-3.0-hu_HU.tar.gz > wordpress/wp-content/languages/hu_HU.po

A sorok számai:


7 561


10 885


13 000


14 172


14 191 (itt az eredeti is )


14 335

Örülök, ha segíthetek. :)