HTML editor eltünteti a html kódokat

Bizonyos spécibb html kódokat egész egyszerűen nem hajlandó megenni a WP MU editora, így pl. javascriptet, és embedet nem enged - ha ilyet rakok be, akkor mentés után eltűnik a forrásból.Ez pl. azért necces, mert YouTube videót csak pluginnel lehet berakni - és én most indítottam egy online játékos blogot, amibe más oldalakról szúrom be a flash játékokat. Az embed kódot eltűnteti, phpmyadminban kell beszúrnom a cuccokat, ami eléggé idegesítő.Van erre valami megoldás - mondjuk egy tisztességesebb editor?

Az ördög tudja… ahogy elnézem a wp xhtml alapokon nyugszik, legalábbis amit én használok az igen.Nem lehet, hogy azért nem teszi be ezeket a kódokat, mert nem felel meg az xhtml-nek?Csak egy tipp.

Igen, az ördög. Ami biztos: a wordpress.com is mu alapú, és az is levetkőzteti a html és egyéb kódokat. lehet, hogy valami mu sajátosság?


Merras wrote:

Bizonyos spécibb html kódokat egész egyszerűen nem hajlandó megenni a WP MU editora, így pl. javascriptet, és embedet nem enged - ha ilyet rakok be, akkor mentés után eltűnik a forrásból.

Ez pl. azért necces, mert YouTube videót csak pluginnel lehet berakni - és én most indítottam egy online játékos blogot, amibe más oldalakról szúrom be a flash játékokat. Az embed kódot eltűnteti, phpmyadminban kell beszúrnom a cuccokat, ami eléggé idegesítő.

Van erre valami megoldás - mondjuk egy tisztességesebb editor?

Üdv!

Nekem is ez lenne a gondom. Az editor 1. módositás után még meg is emészti a videobombról leszedett embed kódot, de egy post-edit után vmiért már nem megy neki a feldolgozás. Vagy szétcsúszik az egész oldal, vagy egyszerüen figyelmen kivül hagyja az között lévő kódot. Van erre valami megoldás?

Sziasztok,

Erre tényleg nagyon kéne valami megoldás…

Pl.: javascriptet (beúszó réteg - popup helyett) úgy tudok betenni az oldalba ha a kódba beillesztve a szkriptet nem a “mentés” hanem a "ment és szerkeszt tovább"ra kattintok. Ebben az egy esetben működik, a mentés gomb viszont szétszedi az oldalt.

Ezzel küzdök én is, Help ME!!!

ha jol tudom az object tag xhtml-ben már nincsen bent.

Ilyen problemam nekem is van, hogy neha teljessen atszabja a sajat kodomat a szerkeszto. Jo hir viszont, hogy az altalam kiprobalt 2.5-ben nincs ilyen gond. Masoltam mar be flash object kodot, javascript kodot es maradektalanul visszakaptam az oldalon:)

2.3.x verzioknal en egy fapados modszerrel oldottam meg a problemat. A post elmentese utan phpMyAdminban hozzairtam meg az ominozus kodot :slight_smile:

esetleg kapcsold ki a grafikus szerkesztot, ha csak siman a kodnezet van, akkor nem bizergalja a kodokat.

Kódnézetes írásban is formázza…A megoldás:Hegesszük meg az INCLUDE könyvtárban lévő FORMATTING.PHP nevű cuccot.

ha okosan csinálod le tudod butítani teljesen, pl. elérheted hogy ne rakjon ket,

eket a sorvégre, stb…

Nem kell szerkeszteni semmit, csak nem szabad váltogatni kód/vizuál között, mert olyankor a wysiwyg állat végig be van kapcsolva.

Le kell lőni a vizuált, mint charlie mondta fentebb, és akkor minden OK.

Így van! A vizuális szerkesztő a hunyó az szétszabdalások 99%ában!

Érdekes, hogy ezt a részét nem nagyon fejlesztették a wp-nek… :smiley:

mivelhogy semmi koze a wp-hez, ez egy kulso cucc (tinymce)

Átfogalmazom! :smiley:Ugye milyen érdekes, hogy a WP-ben található tinymce szerkesztőt nem voltak még képesek odáig fejleszteni, hogy az ilyen kódolós problémák ne jöjjenek elő?! :wink:

És hol lehet kikapcsolni? Mert én nem találtam rá lehetőséget…

a profilodnal, /wp-admin/profile.php -on.Ha 2.3-as, akkor ved ki a pipat a vizualis szerkeszto elol, ha 2.5, akkor meg rakd be a Szövegszerkesztő használata bejegyzés írásakor elé.


charlie wrote:

a profilodnal, /wp-admin/profile.php -on.

Ha 2.3-as, akkor ved ki a pipat a vizualis szerkeszto elol, ha 2.5, akkor meg rakd be a Szövegszerkesztő használata bejegyzés írásakor elé.

Köszönöm, itt sose kerestem volna... :rolleyes: