Htaccess probléma

Sziasztok! Az a problémám, hogy extrán van a wp, és ott ugye nincs engedélyezve a htaccess. A probléma ott kezdődött, hogy állítgattam adminban a permalink formátumot, és ezután ugye megjelent a htaccess fájl. Nem vagyok kompetens, hogy ez mire való, de ameddig ez nem volt, működött minden. Azóta a főoldal kivéltelével semmi nem jön be, akárhova kattintok, 404t kapok. Próbáltam visszaállítani a permalinket az eredeti formátumba (úgy, ahogy jó volt), de amint leokézom, ismételten csak 404. Segítsetek, kérlek! Köszönettel:Bálint

torold a .htaccess file-t es megoldodik asszem a problemad (=

ToRokZoli wrote:

hát igen, ez így túlontúl szép is lenne.:) Ha törlöm, akkor csak a főoldal jön be, ha kattingatni akarok akkor 404. Valamint egy idő után automatikusan újra megjelenik a htaccess...

blinkid wrote:

ToRokZoli wrote:

hát igen, ez így túlontúl szép is lenne.:) Ha törlöm, akkor csak a főoldal jön be, ha kattingatni akarok akkor 404. Valamint egy idő után automatikusan újra megjelenik a htaccess...

Először is töröld a .htaccess filet, aztán phpmyadminnal lépj bele az adatbázisba és a wp_options/permalink_structure táblát/oszlopot nézd meg, ha találsz valamilyen értéket ott, akkor töröld ki.

Nekem spec /%year%/%monthnum%/%day%/%category%/%postname%/ -van ott. Ha törlöm, akkor a hagyományos módon jeleníti meg a linkeket.

Remélem segítettem!

S.

Ha nem engedélyezett a mod_rewrite, akkor a .htaccess nem működik, ergo a permalinkek sem. Ha komolyan blogolsz, megéri pár ezrest befektetni egy fizetős tárhelybe, ha nem, akkor el kell tűrnöd a permalinktelenséget, vagyis az alapállapotot.

Csabi

Valamit rosszul csinálhatok.

Feltettem egy teljesen szűz domain és adatbázisra a 2.6-os WP-t

Telepítettem, adatbázis beállítva.

Létrehoztam a htaccess filet ( a winscp úgy is jeleníti meg a kiterjesztésben, hogy htaccess). tulajdonsága 666-os

Bementem az admin felületbe.

Kitöröltem az eredeti oldalt és bejegyzést.

Beállítások - permalink -ben átkattintottam az év/hó/sample beállításba.

Mentés után meg is jelent, hoghy htaccess módosítva lett.

Ellenőrzésképpen megnéztem a filet-t és bele is írt a WP, tehát módosult.

Biztonság kedvéért megnéztem az adatbázisban is, hogy ott a wp_optoions/permalink -nél mi van.

Az addigi üres helyén most ott lett a struktúra leírása.

írtam egy új oldalt amit mentettem és publikáltam.

Vissza az oldalra, ahol meg is volt az oldal rákkatintottam de 404-es hibát asdott.

Kíváncsiságból visszaállítottam a beállításokban a permalink struktúrát és ha úgy kattintottam acímsorra, akkor már bejött a p=3 alatt.

A link: foltvarazs.hu

Mi lehet a baj? Segítsetek lécci.

u.i. mi ez a mod_rewrite? Ezt a szolgáltatónál kell átállítani?

mod_rewrite -ra van szüksége a SEF linkekhez, de nagyon csodálkoznék rajta, ha van még olyan cég, akinél nincs ez bekapcsolva… De ezt meg tudod nézni egy PHP infóval.

Code:

<?php

phpinfo();

?>

Beleraktam a footer-be ezt aphp infot.

mod_rewrite -ot megtaláltam a Loaded Modules-ban.

Mivel úgy látom, hogy elég sok adat van a felsorolásban amit hoz, azért itt nem teszem közkincsé, de ha segít elküldöm.

Megvan a megoldás.

Alapból a szolgáltató nem engedélyezi a htaccess-t.

Engedélyezték, de akkor hiba volt, nem jött be az oldal.

Azt mondták, hogy a htaccess szintaxisával van baj. kinullázták és azóta jó.