hozzászólások sorrendje

Kerestem itt is és kerestem máshol is. Találtam közelálló megoldásokat, de azok bonyolultabbak voltak az én kérdésemnél. Lehet hogy túl triviális:Hogyan lehet beállítani, hogy a hozzászólások, fordított sorrendben legyenek mutatva. Tehát a legfrissebb van legfelül, legrégebbi legalul.

Sablonod comments.php fájljába a

Code:elé tedd be ezt:


Code:


Amúgy pedig, ha ennyire sem akarod bonyolítani, akkor a Beállításoknál van rá mód, hogy a legördülő menüből kiválasszad, a csokorba szedést, és a sorrendet. :slight_smile:

Köszönöm Efrud a válaszod!

Merre érdemes beállítani?

Van pl. 500 komment egy bejegyzénél, 100 kommentnél tördelni szeretném…, melyik irányba?

Magyarán: a a legutolsó hozzászólás hátul legyen, vagy elől?És ez a legutolsó hozzászólás fent vagy lent legyen?

Én hagynám úgy ahogy alapból van, csak tördelném plusz ugye akkor cannonical. De kinek mi.

hát ja, valahogy úgy - mert amit ez esetben beindexlne a google - az az index után is ott lenne megtalálható.De ha a legfrissebbeket hagyom elől, akkor az dinamikusan változna. Ergo: ha ma így beindexeli a google, majd jön hozzá 101 darab hozzászólás, akkor az az index már semmit nem ér, hiszen akkor átcsúszna a az indexelt komment-tartalom a második oldalra…E hibába van belelépve oly sok fórum - google-ben keresel, találsz, nyitod a fórumot és semmi olyat nem találsz, amit kerestél - hiszen azóta “el-, lecsúsztak” a hozzászólások (ekkor nyitjuk meg ugye a tárolt változatot)Megj:

Canonical bigyó ez esetben nem kell, mert a tartalom ne duplikált - csak a lap felső része (beleértve a cikk tartalmát) és a lap alja - a 100 darab komment miatt viszont teljesen más tartalom lenne megtalálható (nem ugyanaz lenne a forráskód - ergo: semmi duplákálás nem történne)

Hozzátenném, sok fórum ugyan így működik: a “nyitó hozzászólás” (az én esetemben a cikk tartalma) statikusan (állandóan) megtalálható a topic tetején - ez no probléma - olyan, mint a header rész, hiszen az is minden lapozásnál megtalálható, tehát a header rész ugyanaz.

Köszi, ez hasznos és új volt számomra amit leírtál.

attól még duplikálás (igaz, nem 100%os).

Nem az charlie :slight_smile: csak annyira, mint pl. ez a a fórum, vagy a világ összes weblapja, ahol a header és footer rész minden oldalon mindig ugyanaz.

de a tartalom azonos. valamilyen szinten duplikálás (persze nem úgy mint ha 1:1-ben lemásolják az oldalt)

Sziasztok!Szeretném kérni a segítségeteket. Lefordítottam a pink desire sablont, minden rendben volt a fordítással a comments.php is átíródott magyarra.Működött minden. Azután beletettem, Efrud féle php kódot, mert szerettem volna, ha a legutolsó hozzászólás kerül felülre. Azóta, hiába van lefordítva a sablon a comments.php angolul kommunikál, pedig már a kódot kivettem belőle. Mit csináljak még, hogy ismét magyarul beszéljen. Továbbá még mindig szeretném a kommenteket is megfordítani. Próbáltam telepíteni több féle plugint is, mert saját képes avatart szerettem volna feltölteni, az sem működött, kikapcsoltam, lehet, hogy azok zavarnak be? ( Avatars,Localised Comment Avatar plugin kikapcsolva)Réka

Elfelejtettem az oldalam címét leírni: http://www.babasdolgok.comRéka

Réka: Add-local-avatar plugin, az oldala http://wordpress.org/extend/plugins/add-local-avatar/

Varnyu: Köszönöm, megpróbálom ezt a plugint.A sablon problémámra van valami ötlet?Réka