Sziasztok!
Bátorkodtam nyitni egy új topicot, mert nem találtam sehol se választ a kérdésemre.
Ãtbogarásztam a php kódokat, de nem találtam meg, hogy hol lehetne kiszedni azt, hogy ha a felső menük fölé viszem az egeret, ne mutassa az oldal nevét. Mivel az egyik ilyen menü, több almenüt is tartalmaz, néha sikeresen belelóg a felirat, ezért egyszerűbb lenne, ha nem is mutatná.
Hogyan tudnám ezt megszüntetni?
A válaszokat előre is köszönöm!
Ennek tulajdonképpen nem a hover-hez van köze, hanem van egy “title” attribútuma a menüben szereplő hivatkozásnak. Ezt mondjuk nem szerencsés eltávolítani, de ez okozza.
Alapesetben ezeket az attribútumokat tartalmazza az “a” html tag. (A csillagozottakat nem feltétlenül)
Az eltávolítás módja attól függ, hogy mi generálja a menüt.
Ez nem csupán a sablonban a linken egy title érték?
Illetve olyan css kódot találtam, amivel formázni lehet:
Az alábbi stíluslap az összes olyan linkre vonatkozik, amelynek van title attribútuma, bármi legyen is az értéke.
background: lime;
}
Tehát ha formázni lehet, eltüntetni is el lehet,
ha ezzel próbálkozol, akkor nem tűnik el?
text-decoration:none
}
Ennek tulajdonképpen nem a hover-hez van köze, hanem van egy "title" attribútuma a menüben szereplő hivatkozásnak. Ezt mondjuk nem szerencsés eltávolítani, de ez okozza.
Alapesetben ezeket az attribútumokat tartalmazza az "a" html tag. (A csillagozottakat nem feltétlenül)
Pont ezt kerestem én is, böngészőben meg is van az oldal forrásánál. Sima oldalak vannak létrehozva (nem bejegyzések), azokról szeretném leszedni.
Pl. ez, vagy ehhez hasonló kód, már ilyet generál:
valószínűleg tartom, hogy ezt a "title" attribútumot a WP generálja és nem a sablon.
Pont ezt kerestem én is, böngészőben meg is van az oldal forrásánál. Sima oldalak vannak létrehozva (nem bejegyzések), azokról szeretném leszedni.
Próbáld ki azzal, amit mutattam: css kóddal formázni tudod? akkor valószínű el is fogjuk tudni tüntetni.
Hát, a css is egy mód, de a text-decoration nem arra vonatkozik, csak a szöveg díszítésekre (áthuzás, aláhúzás, ilyesmik), a display:none; ami eltűnteti. De akkor már egyszerűbb, ha nem is generál title attribútumot.
Most szembe megyek az elveimmel és ajánlok egy plugint erre.
De, ha szeretsz a kódban bogarászni, akkor lecseréled a listázást erre (persze a ki lehet egészíteni a specifikációkkal):
$categories = wp_list_categories('echo=0');
$categories = preg_replace('/title="(.*?)"/','',$categories);
echo $categories;
?>
Ãgy nem is generál neki title-t.
Vagy, ha még elengánsabb akarsz lenni, beteszed ezt a functions.php-be:
function categories_without_title_attribute() {
$categories = wp_list_categories('echo=0');
echo $categories;
}
?>
És így hívod meg a listázást:
Ezt meg lehet csinálni az oldal listázással is, csak le kell cserélni ezt
erre
Megnéztem az utóbbit, így viszont nem jelenik meg a menüsáv, csak a helyét érzékeli, de felirat már nincs. Valószínűleg én rontok el valamit, mutatom mit csináltam.
functions-be ezt tettem be:
function categories_without_title_attribute() {
$categories = wp_list_pages('echo=0');
echo $categories;
}
?>
A header így néz ki eredetileg:
<?php
if (arras_get_option('topnav_display') == 'pages') {
wp_list_pages('sort_column=menu_order&title_li=');
Van több feltétel is utána, de az lényegtelen. Ezt cseréltem ki erre:
<?php
if (arras_get_option('topnav_display') == 'pages') {
categories_without_title_attribute('sort_column=menu_order&title_li=');
Mit rontok el?
Az a gyanúm, hogy ezt a részt:
még a functions.php-ban lévő résznél kell megadni neki. Meg ha már lecserélted pages-re, akkor szerintem a függvény és a változó nevét is írd át, mert így kicsit megtévesztő, aztán lehet, hogy később te is belekavarodsz.
Valahogy így kéne talán:
function pages_without_title_attribute() {
$pages = wp_list_pages('sort_column=menu_order&title_li=');
$pages = preg_replace('/title="(.*?)"/','',$pages);
echo $pages;
}
?>
Bele meg értelemszerűen ugyanazt, csak ezzel a névvel.
Szerintem nem jó helyen próbálkoztok. A list_pages-ben a title_li nem a link title-re vonatkozik, hanem a menü, vagyis a kilistázott oldalnevek címére (rem érthető). A kilistázott oldalak linkjeinek title-jét a wp teszi oda alapból mivel keresőoptimalizálás és más szempontokból szükséges és fontos.
De javítsatok ki ha tévedek.
Hát őszintén szólva, én ebből a cikkből másoltam be: link.
A cikk szerzőjének pontosan ugyanaz a problémája volt, mint amit acetm is leírt, ezért gondoltam, hogy ez neki is jó lesz.
Most a cikk kommentjei között találtam egy olyan megoldást, ami a title-t alt-ra cseréli, így a képolvasók is látják:
if ($args) {
$args .= '&echo=0';
} else {
$args = 'echo=0';
}
$pages = wp_list_pages($args);
$pages = preg_replace('/title=/', 'alt=', $pages);
echo $pages;
}
De linkeltem egy plugint is.
Mi az oldalad címe? Ezt a menüt nem egy plugin generálja? A sablon elérhető amit használsz? (nem a tied kell, hanem az eredeti, hogy bele lehessen ézni.
Elég kis képet tettél fel, és menüt nem csak egyféle képen lehet létrehozni.
Mi az oldalad címe? Ezt a menüt nem egy plugin generálja? A sablon elérhető amit használsz? (nem a tied kell, hanem az eredeti, hogy bele lehessen ézni.
Elég kis képet tettél fel, és menüt nem csak egyféle képen lehet létrehozni.
Oldal
Téma neve - Arras
Helló Acetm!
A sablont elég jól elkészítették. Sehol nem tudtam hozzányúlni, hogy eltünjön a “title”
Viszont ajánlanak hozzá egy plugint “Multi-level Navigation Plugin” Itt le is tudod tölteni. Ennek a menüjében van egy jelölőnégyzet, és azzal le lehet tiltani a “title” értéket. A színeket meg vissza tudod állítani. Nekem tetszett, és kezelhetőbb.
Sok sikert.
Helló Acetm!
A sablont elég jól elkészítették. Sehol nem tudtam hozzányúlni, hogy eltünjön a "title"
Viszont ajánlanak hozzá egy plugint "Multi-level Navigation Plugin" Itt le is tudod tölteni. Ennek a menüjében van egy jelölőnégyzet, és azzal le lehet tiltani a "title" értéket. A színeket meg vissza tudod állítani. Nekem tetszett, és kezelhetőbb.
Sok sikert.
Köszönöm, tökéletes!