Helló!
Életem első .hu-s domain-ét kéne valahogy a hostgatorra varázsolni. Az interware zrt ugyebár nem tudja amíg nincs postmaster mail cím. A mx record-hoz meg nem tudok hozzáférni ha jól tudom.
Ãrtam hostgatoréknak, írták hogy sajnálják de interware-nek kéne ráirányítani a tárhelyre a domaint hogy jó legyen.
Néztem hogy lehet igényelni csak külön NS szervert vagy mit. 1000 huf/év 250 domain-ig ( átlagban ). Tehát nem nagy összeg és magyar, gondolom az jó lenne a kedves domain.hu-nak.
Kérdésem az lenne hogy meglehet e oldani hogy a hostgator NS en legyen a .hu-s domain?
Esetleg ha nem, akkor betudom e, belehet e állítani hogy jó legyen ha igényelek magyar name servert és az mutatna a hostgatoros tárhelyemre?
A válaszokat előre is köszönöm!
A mostani szolgáltatónak át kell írnia a dns-t arra, amit a hostgator megad. Akkor mennie kell. (Lehet kell neki 24 óra amíg frissülnek a dns listák.)
Azonban lehet hostgator adminjában is hozzá kell adni a domain-t. Ezt már nem tudom.
Nem elég nekik, megadtam a dns1-2 -t és az IP címet is.
A domain ellenőrzés ezt dobja: http://www.domain.hu/domain/regcheck/?dname=crazyfm.hu&host=&K%E9rdezz%21=K%E9rdezz%21
ezt írták:
Hibajegy leírás a domain.hu oldalról:
M-SOAM -E- [domain] SOA mail address check failed
Ok:
A SOA rekord RNAME mezőjében (v.ö. RFC1035) egy levelezési címet kell megadni. Ez a domain-ért felelős technikai személy e-mail címe. A procedúra megkísérelt levelet küldeni a címre, de nem sikerült.
Javítás:
Javítsuk az e-mail címet, vagy a levelező szerver megfelelő konfigurálásával gondoskodjunk róla, hogy az e-mail cím tudjon levelet fogadni.
Szerintem a cPanel-ben a Simple DNS Zone Editor -ban kéne új bejegyzést felvennem de fogalmam sincs mit írjak oda :S
Én magyar domain felvételekor a következőt szoktam csinálni:
hozz létre egy postmaster@xy.hu címet, majd az adminon new ticket, és kérd meg, hogy a SOA mail address-t módosítsák erre a címre.
1-2 óra és kész is lesz.
Ennyi
Köszönöm szépen Zsolt, megkértem az adminokat beállították és minden oké
Találtam egy nagyon jó weboldalt is, ahol leírják hogy milyen hibaüzenetnél milyen mailt küldjünk a külföldi tárhelyszolgáltatónak. Aki nem tud angolul annak hihetetlen jó dolog lehet ez-> formalevelek
Fut Hostgator-ról több magyar domain-em is. Első lépésként ezt mindig el kell velük játszani, hogy hozzák létre, módosítsák, aztán minden okés már.
Eddig korrekt és gyor support-juk volt mindig.
Helloka!
Nekem az lenne a kérdésem hogy mennyire célszerű magyar oldalnak külföldi host-ot választani? Nincs valami korlátozás a sávszélességben? Kezdő vok de hallotam valami ilyesmit…
Helloka!
Nekem az lenne a kérdésem hogy mennyire célszerű magyar oldalnak külföldi host-ot választani? Nincs valami korlátozás a sávszélességben? Kezdő vok de hallotam valami ilyesmit...
Illetve hát konkrétan a hostgator-t nézegetem, az érdekelne... Azért ebbe a topikba írtam.
üdv,
egér
A word-press.hu is ott fut! Nincs korlátozás. Célszerű!
Sziasztok!
Hostgatorra már sikerült elköltöztetnem az én saját .hu-s domainem, most szeretnék egy másik domaint is áttenni rá. Megcsináltam a szükséges postmasteres e-mail címet, de ezt írja ki:
M-STA -I- [csempe-szaniter.hu] Starting from: ns2717.hostgator.com
M-NADD -I- [csempe-szaniter.hu] NS addr: 50.22.80.50
M-PNAM -I- [csempe-szaniter.hu] NS name: ns2717.hostgator.com
M-PADD -I- [csempe-szaniter.hu] NS addr: 50.22.80.50
M-PGET -I- [csempe-szaniter.hu] getting domain from NS 50.22.80.50 ...
M-PRZO -I- [csempe-szaniter.hu] cannot download domain from 50.22.80.50
M-PARI -W- [csempe-szaniter.hu] NS records inconsistent with parent !!!
M-RERR -W- [csempe-szaniter.hu] SOA parameters don't comply with RIPE
M-NS -I- [csempe-szaniter.hu] A records for DNS servers:
addr of NS ns2717.hostgator.com.: 50.22.80.50
addr of NS ns2718.hostgator.com.: 50.22.66.192
M-SOA -I- [csempe-szaniter.hu] A record for SOA mail host gator1359.hostgator.com:
addr is 50.22.80.50
M-MX -I- [csempe-szaniter.hu] A records for MX records:
addr of MX csempe-szaniter.hu.: 50.22.66.222
M-TRNO -I- [csempe-szaniter.hu] skipping traceroute, servers on diff nets 50.22.80.50 50.22.66.192
M-NSC -I- [csempe-szaniter.hu] checking NS records ...
M-SGET -I- [csempe-szaniter.hu] getting data from 50.22.66.192 ns2718.hostgator.com ...
M-PMAI -I- [csempe-szaniter.hu] checking postmaster e-mail at csempe-szaniter.hu, 50.22.66.222 ...
M-VOUT -I- [csempe-szaniter.hu] address verification: Accepted
M-MXOK -I- [csempe-szaniter.hu] MX server okay
M-VRRT -W- [csempe-szaniter.hu] retrying verify 1 root@gator1359.hostgator.com 50.22.80.50
M-VOUT -I- [csempe-szaniter.hu] address verification: You do not have sufficient privileges to send mail to this address. Please
authenticate and try again.
User unknown
M-SOAM -E- [csempe-szaniter.hu] SOA mail address check failed Magyarázat
Elvileg létre kellene hoznom egy root@gator1359.hostgator.com emailcímet is nem? Csakhogy ilyen végződésűt nem lehet...
Tudtommal a másik domainem-nél ilyen hiba nem jött elő. Mit kell csinálnom most?
Hello!
ELÅZMÉNY:
Regisztráltam egy com-os domaint godaddy-nél, utána regisztráltam erre a com-os címre egy hostgator viszonteladói csomagot…
A hostgatortol kaptam 4 NS-t:
2 db hostgatoros: ns1501.websitewelcome.com (185.183.186.24), ns1502.websitewelcome.com (216.162.168.78)
2 db privát: ns1.domainem.com (185.183.186.24), ns2.domainem.com (216.162.168.78)
A privát NS-eket a godaddynél kellet beállítani így: http://www.hostgator.com/godaddy.shtml
Majd a már beállított privát NS-eket magánál a hostgator-ál is beállítottam így: http://support.hostgator.com/articles/domain-names/dns-update
PROBLÉMA:
Lefuttattam a domain.hu-s regchecket (az egyszerűség kedvéért a .com-os domainnel) hostgatoros (ns1501.websitewelcome.com) NS-ekkel és hibátlanul lefut (a postmasteres e-mailt természetesen létrehoztam), ha viszont a privát NS-ekkel futtatom (ns1.domainem.com) akkor ezt a hibaüzenetet kapom:
M-PRIF -E- [domainem.com] Cannot get domain data (185.183.186.24 ns1.domainem.com)
A DNS így van beállítva:
domainem.com. 86400 IN SOA ns1501.websitewelcome.com. postmaster.domainem.com.
domainem.com. 86400 IN NS ns1501.websitewelcome.com.
domainem.com. 86400 IN NS ns1502.websitewelcome.com.
domainem.com. 14400 IN A 216.172.167.85
localhost 14400 IN A 128.0.0.1
domainem.com. 14400 IN MX domainem.com.
ns1 86400 IN NS 185.183.186.24
ns2 86400 IN NS 216.162.168.78
Tud valaki segíteni ebben hogy miért nem megy át a regchecken a domain?
Előre is köszönöm!