Host biztonság

Üdv!

Azt szeretném megtudni hogy ha egy oldal whois-a le van tiltva a tárhely felöl meg lehet tudni hogy ki a tulajdonosa ? ( Természetesen itt a magán emberekre gondolok és nem a hatóságokra) vagy a tárhelyszolgáltatók alapból nem adnak / jelenítenek meg nyilvánosan adatokat a bérlőről ? - pl.: Hostgator, Azzal tisztában vagyok, hogy a Domain alapján 2 kattintással ki lehet deríteni a tulajdonos kilétét, és ebből a példából kiindulva szeretném megtudni, hogy ez így van-e a tárhelyeknél is, illetve ha igen akkor le lehet ezt tiltani valahol mint a domain-él?

“ha egy oldal whois-a le van tiltva”

Na ez most mit akar jelenteni? Domain privacy-ra gondolsz?

“tárhely felöl meg lehet tudni hogy ki a tulajdonosa”

Szolgáltató TOS elolvasása megválaszolja a problémádat. Teljesen szolg. függő.

Mi a lényeg. ‘megtalálhatatlan’ akarsz lenni? Nos az úgysem leszel :slight_smile:

Kicsit tisztábban mondd el mit akarsz elérni és mondunk rá valamit.

Ami neked leginkább kell, azt offshore hosting-nak hívják. Akkor a hatóságok nem fogják tudni megszerezni az adataid. Ha dobsz privátban pü-t a témáról illetően, akkor lehet többet tudok segíteni, de így publikba nem tenném.

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat!

Nos akkor nekifutok még egyszer, nem a hatóságok elől szeretnék bujkálni mivel erre nincs okom. A honlap semmilyen illegális vagy más dolgot nem tartalmaz, de ennek ellenére nem szeretném,hogy mindenki a nevem, címem, telefonszámom láthassa! (Ha bárkit érdekel miért írjon és kifejtem,de szerintem minden józan ésszel gondolkozó ember sejteti!)

• Valójában azt szeretném elérni, hogy ha egy kicsit hozzáértőbb úgy gondolná hogy megnézi ki regisztrált az oldalt a Tárhelyen, vagy a Domaint akkor ne tudja meg hogy én ki vagyok (Nevem, Címem, Tel, stb…)

Csak ennyit szeretnék, az hogy a hatóságok megtalálnak e vagy sem nem érdekel mert az oldal nem adna okot nyomozásra. - nem a hatóságok elől szeretnék elbújni pusztán a más véleményen lévő esetleges haragosok elől.

• úgy érzem senkinek semmi köze pl.: ahhoz hogy merre lakom pusztán azért mert ő kíváncsi:)!

'hgrg' wrote:

"ha egy oldal whois-a le van tiltva"

Na ez most mit akar jelenteni? Domain privacy-ra gondolsz?

"tárhely felöl meg lehet tudni hogy ki a tulajdonosa"

Szolgáltató TOS elolvasása megválaszolja a problémádat. Teljesen szolg. függő.

Mi a lényeg. 'megtalálhatatlan' akarsz lenni? Nos az úgysem leszel :)

Kicsit tisztábban mondd el mit akarsz elérni és mondunk rá valamit.

Mivel elég laikus vagyok a témában így én csak arra a lehetőségre tudok hivatkozni amit pl.: a Go Daddy-nél található - persze fizetősen. (nem tudom az mit takar mekkora anonimitást tesz lehetővé).

"Szolgáltató TOS elolvasása megválaszolja a problémádat. Teljesen szolg. függő" - Konkrétan a hostgator-ra gondoltam, de ha esetleg tudnál olyat ajánlani ahol ez autómatikusan esetleg fizetősen lehetséges (anonimitás az olvasók felé, - hatóságok felé nem annyira vagy egyáltalán nem lényeges) akkor szívesen venném az ötleteket!

Válaszodat előre is köszönöm!

Üdv ismét!

Kicsit kutakodtam, és találtam pár szolgáltatót, “meglepő”, de magyarban csak egyet : http://anonim-domainregisztracio.hu/ erről mi a véleményetek? Illetve az google be az anonymous hosting vaszvakra kidobott első oldalon lévő találatokról? Megbízhatóak, valóban megvédik az adataimat, mennyire kell félnem egy esetleges adatlopástól (bankkártya) ?

Sziasztok

Nem tudom rosszat kérdeztem-e vagy csupán kevesen kívánnak megnyilvánulni a témában, de eddig nem sok választ kaptam, ha rosszul kérdezek nyugodtan világosítsatok fel :D. Esetleg ha ennek a témának kérdéskörnek nincs helye a fórumon azt is elfogadom csak jó lenne valamiféle visszajelzést kapni:)!

A hozzászólóknak előre is köszönet!

Amit te fent említesz, egy hajszálvonalon függő szolgáltatás, ahol Én szerintem azt sem 100%, hogy a domain-t átadják-e ha már menni akarsz tőlük.

Egy +2-5 dolláros titkosított külföldi domain miért nem jó?

Jó lenne az nekem :D, ha tudnám hogy érhetem el az általad említett titkosítás! Go Daddy-nél lehet vásárolni azt hiszem 7$/év ért [font=helvetica, arial, sans-serif:vf4q1q68]whois titkosítást a Domain mellé, de abban nem vagyok biztos hogy ez pontosan mit is takar. Illetve HGRG válaszából azt veszem ki hogy a bérelt tárhely felől is könnyen megtudható a bérlő kiléte (Neve, Címe, Tel. stb…) Nekem egy olyan megoldás kellene ami ezeket a hibákat kiküszöböli pl.: az általad említett offshore hostok, találtam is bőven csak nem tudom kiszűrni melyik biztonságos, hova regelhetek nyugodtan.[/font:vf4q1q68]

Nézd, a sima Who is titkosítás is bőven elegendő.

Köszi Végre, ennyit szerettem volna tudni egyenes választ :)!

Mivel elég kezdő vagyok ilyen témában fogalmam sincs mit takar egy sima who is titkosítás pl.: a fentebb írt Go Daddynél, de gondlom vannak jócskán akadnak itt olyanok akik tudják:).

Egyébként meg talán ha a Magyar domain és Host szolgáltatók nem kezelnék még a régi kommunista rendszerhez hasonlóan óvodásoknak az embereket talán náluk is többen regisztrálnának. Röhejesnek tartom, hogy a világ másik felén pár kattintással lehet domaint tárhelyet venni Magyarországon meg a szokásos Töltsd ki, nyomtasd ki, írd alá, küld el, fénymásold le, komcsi módszereknél tartunk és csodálkozik a kormány hogy nem megy a gazadás stb… Nem tudom mit akarnak ezzel elérni, távol tartani a bűnözőket? Látván az internetes bűnözést elég gyermeteg megoldás hiszen aki ért hozzá röhögve kikerüli a rendszert az egyszerű mezei ember, aki semmi rosszat nem akar az meg el van lehetetlenítve:)! Mindenkitől elnézést aki rohanásomért de…

@zoli-wp:

1. Ha nem szeretnél könnyen utolérhető lenni akkor 'okosan' tevékenykedj. ennyi.

Ha olyan szintű dologról van szó akkor minden szolgáltató kiadja előbb-utóbb az általuk ismert adataidat (pld file-megosztók stb)

[off]

2.

-a)Magyar domain-reget én is rühelltem sokáig. Azzal, hogy rövidült a domainreg ideje (ha tényleg sürgős akkor 1 nap) szerintem teljesen korrektek. Az pedig, hogy személyi / cég kell a regisztrációhoz szerintem belefér. Ha mindenáron titkolózni akarsz akkor regelj egy másik domain-t, nem kötelező hu-t használni. A nehézségek ellenére .hu alatt regelt domain-ek esetében nem jött velem szembe annyi phising-spammer-stb cím. Miért? mert utolérhető aki mögötte van. Persze ez gondot jelent, ha bármi miatt 'utolérhetetlen' akarsz lenni, de szerintem nem olyan fatális probléma ez. Amíg van alternatíva és nem létfontosságú, hogy hu-domained legyen addig nem nagy gond.

-b)offolni csak módjával -mondom én ;)-, különben offtopicba. (valamint illik jelölni, ha már témába nem vágó dologról van szó)

[off]

NEM A TÉMÁBA VÁG

Természetesen csak a kíváncsi szemek elől szeretnék eltűnni, nem a hatóságok elől, bár úgy vélem ez sem lenne lehetetlen lásd napiszar.com stb... őket ha jól tudom jogsértések tucatjai miatt feljelentették, indítottak ellenük eljárást ill. volna, ha és amennyiben lehetne tudni ki van mögötte:)! + szerintem sokan revansot vennének rajtuk, akár erőszakkal, ha nem védenék magukat névtelenséggel :) . És úgy vélem az ott fel tüntetett emberek sokaságát nem tartanák vissza a jogi következmények!

Szerintem pl.: az említett oldal mögött sem nemzetbiztonsági szakemberek álnak . mégis megoldják az aninimitásukat feltételezem nem havi százezrekért.

Visszatérve mint már rengetegszer említettem semmifajta illegális dolgot nem szeretnék művelni, pusztán szeretném elkerülni, hogy névtelen fenyegetéseket kapjak vagy beverjék a fejem, felteszem ez érthető :) !

Ez esetben:

#12 -> 1 :slight_smile:

'hgrg' wrote:

Ez esetben:

#12 -> 1 :)

Biztos értenem kellene, de nem értem :D !

[off]

http://tmp.hgrg.info/ticket/forum/1.png

Ha megnézted csak akkor menj tovább :smiley:

http://tmp.hgrg.info/ticket/forum/2.png

Még mindig nem?

http://tmp.hgrg.info/ticket/forum/3.png

[off]

Köszi így már minden világos :D!

Nem kívánom tovább firtatni a témát :D, a MEGOLDÁST úgy vélem megtaláltam, a téma vélhető érzékenysége miatt itt nem kívánom firtatni a dolgot akit esetleg érdekel írjon privátba és szívesen megadom az általam, tűrhetőnek ( $$$ :frowning: ) mondható megoldást! :smiley:

Utóirat: Köszönet minden hozzászólónak! & Éljenek a “Banán Szigetek” :smiley: !