hosszú menű megnevezések. tördelés?

Hali!

Olyan problémába futottam bele, hogy adott 4 menüpont. A kinézet olyan, hogy vízszintesen van a menüsor. Viszont így két sorban jeleníti meg a menüt. van arra mód, hogy 2 sorba tegye a menümegnevezéseket és akkor kiférnének egymás mellé.

Ötlet?

(ha volt már ilyen téma akkor bocs, de én nem találtam)

Van. :slight_smile:

Pl. adsz egy linket, vagy theme-nevet, és akkor a hozzáértők ne tépik ki a saját fejszőrzetüket a távolbalátásuk hiánya miatt.

…vagy belepiszkálsz a CSS-be a megfelelő helyen,

… vagy nem 70 méter hosszú menüpont-megnevezéseket használsz. :slight_smile: :slight_smile:

a theme neve:

Blue Zinfandel 2-Column

(http://www.briangardner.com/)

alapvetően nem 70 méter hosszú természetesen, de zavaró, hogy két sorba illeszti.

hehe, ne azt mutasd hogy milyennek kéne lennie, hanem a hibát mutasd meg! :wink:

Nekem a 3column-os volt meg, abban 5 menüpont elfért. A 2column-osat megnéztem, ott tényleg nem fért el, hanem automatikusan 2 sorba helyezte el, mégpedig középre igazítva.

Egy teljesen gyalogkakukk megoldással a 22-es betűnagyságot a CSS-ben 18-ra cseréltem, és elfért egy sorban. Gondolom a 4 menüpontnak ennyi is elég lesz:

Code:

#navbar ul li a {

font-family: Times New Roman, Helvetica, Sans-Serif;

font-size: 18px;

color: #333333;

padding: 0px 10px 0px 10px;

margin: 0px;

text-decoration: none;

text-transform: uppercase;

}

A kérdés arra irányult, hogy meg lehet-e oldani, hogy két sorba irjon egy menüpontot. Természetesen CSSben át tudom írni a betűnagyságot, meg le is tudom rövidíteni ha kell a menüpontot. Ha ezek sem jönnek össze, akkor még mindig tudom oldalra tenni a menüt.

Tehát a kérdés inkább elméleti volt, és nem hiba hiszen logikus, hogy két sorba teszi amikor nem fér el. Mivel ha nem lehetséges, akkornem is fogok egyik partneremnek sem ajánlani ilyen megoldást.

Győző köszönöm a segítségedet ettől függetlenül!