Üdv mindenkinek!
Nem rég készítettem egy wordpress honlapot, egy zeneiskola részére,(ahol dolgozom).
Olyan kérdésem lenne, hogy lehet egy olyan nyitó/főoldalt létrehozni, amin belül lenne egy szakközépiskolai és egy zeneiskolai rész, amire kattintva két külön főoldal jelenne meg, külön menü rendszerrel. A honlap címe: www.hermannzenesuli.hu
Csatoltam két képet.
Előre is köszi!
Köszi !
Hello!
Eddig joomla-t használtam, de arra amit szeretnék ez egyszerűbb lenne… viszont nagyon elakadtam.
Amit szeretnék: Egy galériákból álló honlapot. Nem kell kontakt, se üzenetek, se semmi.
Felső menük alattuk a galériák és ennyi. Semmi más.
Ahol elakadtam: Feltelepítettem, és alapból adott egy sablont, amit sehogy e bírok kitörölni.
Kitöröltem mindent, és mégis ott van. Itt a honlapom:http://gaab.co.nf/
(nyomj a linkekre hogy látsd semmi sem működik, és a főoldal se jön vissza többet, pedig csak az van semmi más)
-A menüsort nem tudom hol kell beállítani. Ha elállítom, valahogy, fogalmam sincs hogy,vissza áll magától egy idő múlva.
-Ezáltal se a régit nem tudom törölni, se az új oldalt, nem találom hol lehet megjeleníttetni.
-A menüben lévő “home”, “contact”…stb nem is létezik már, de mindig vissza jön.
-Alsó “copyright 2014” feliratot hol tüntetem el?
-Legalul “web fonts ie8 | Best Drupal Templates” -t hogy tüntetem el?
Próbáltam tutorialt, de nekem nem úgy működik vmiért, mint ott. Valószínű az a fránya sablon szól ebbe is bele.
Viszont azért választottam, mert nem akarok egy fehér hátlapra fekete szöveget, jó lett volna, ha nézne is ki valahogy.
Tudom , hogy van alap beépített galéria, és az elég is lenne, csak a fent leírtak miatt még egy egyszerű mondatot se bírok kitenni.
Nekem úgy tűnik, hogy telepítettél valamit, de arra már nem vetted a fáradtságot, hogy legalább futólag végignézd a lehetőségeidet. Kezdd azzal, hogy végig nézed az admin menüpontokat! Meg is kapod a választ arra, hogy hol tudsz menüt állítani és még más kérdésedre is. Elég egyértelmű az elnevezése a menüpontnak.
A default sablont ne akard kitörölni. Ha sablonként azt érted, ami a teljes vizuális megjelenést takarja. Ha valami gixer van, az a sablon tiszta, normálisan kódolt, biztos, hogy a frissítéskor is kompatibilis lesz az új wp-vel (mert az is frissül). Amit telepítesz sablont, azt pedig vagy frissítik vagy nem. Ergo, lehet, hogy pl. egy év múlva vagy nagyon bele kell nyúlnod vagy ki kell dobnod.
Ha létrehozol egy egyedi menüt, az felülírja az alapértelmezett menüt (ami mindig a sablonba van beleheggesztve).
Copyright - ha van a sablonnak admin menüje, lehet, hogy ott is megtalálod, vagy a footer.php-ban.
A legalsót pedig valószínűleg a footer.php-ban találod, a fájlt pedig a sablon szerkesztőben. Ott kell törölnöd. Feltéve, hogy nincs belekódolva base64 vagy akármivel. De ezt úgyis észreveszed majd, mert ebben az esetben 99,9%-ban nem fog működni a sablon.
Kezdőlap beállítás tekintetében pedig az olvasási beállítások menüt nézegesd.
Egyébként valóban fránya a sablon, mint minden olyan, amit egy sablongenerátor gyárt.
Szia!
Nagyon félre értettél.
Minden menü pontot végig néztem, rengetegszer, és állítgattam, és csak én vagyok admin.
Nem a sablont akarom törölni, bár bénán írtam, a sablon alatt a menüsor “home”, “contacts” feliratokra gondoltam.
A menü sorban a “home”, “contacts”, “1-column”…stb nem voltak ott, miután valamit állítgattam, majd gondolt egyet és vissza termett.
A “home” -t pl átállítottam “Kezdőlap” -ra, de ha megnézed az eltűnt, pedig a beállításnál főoldal. Nincs is home sehol!
És fogalmam sincs mit állíthattam, mert minden ugyanúgy van, mint volt, csak vissza állítódott.
Ezért kérdeztem hol kell állítani.
Admin oldalon akkor fentről lefelé:
Vezérlőpult- honlap testreszabása /ott nem találtam menüsort/
Bejegyzés-összes bejegyzés: üres
Médiatár: üres
Oldalak: kezdőlap /nincs több/
Hozzászólás: üres
Megjelenés:
-sablonok: amit választottam
-testreszabás: ugyanaz mint a vezérlőpult fent
-widget:nem kell
-menük: sampleH menu, kezdőlap
-theme options: hagytam alapon
-szerkesztő:hagytam alapon
Bővítmények: nem kell
Felhasználók:nem kell /természetesen én ott vok mint admin/
Eszközök: nem tudom az mi, de sztem nem kell
Beállítások, beállítottam magamnak /pl magyar nyelv, honlap neve… stb/
Secure WP: hozzá se nyúltam
És ennyi! A nem kell azt jelenti , nem kell a honlapomhoz, így nem piszkáltam.
Nos, ebben hol kell beállítani a menüsort, hogy ne legyen benne ami nem is létezik?
De azt is írtam, hogy nyomj rá vmelyik menüre, és próbálj meg visszamenni a menüben a főoldalra, mert azt se lehet.
Minden menü “not found”, pedig ott a kezdő oldal mikor betölt, ez is mutatja, hogy vmi igen nem jó az oldalon.
Ui: kérlek ne feltételezz lustának, kb 4 órát pöszöltem, mielőt segítséget kértem, csak kezdő vagyok!
És a sablon támogatja az egyedi menüt? Mert ha nem, akkor wordpress codex…
Látsz a menüben alul checkboxot, ahol bejelölheted a létrehozott menü (ami a kezdőlap menüpontot tartalmazza, ha csak az van) a társítását? Valami olyasmi, hogy primary menu vagy main menu, stb.
Ha nem, akkor neked kell belerakni a sablonba a támogatást, vagy a header.php-ban bütykölni a menüt.
Esetleg theme optionsban nézd meg, hogy van-e valami menüre utaló rész.
Ahhhaaaaa, egyetlen egy pipa kellett, azt nem találtam!
El se hiszem!
Köszönöm a segítséget!
Üdv!
Mai nap próbáltam létrehozni a multisite dolgot.
(http://codex.wordpre…reate_A_Network) alapján csináltam, alapból aldomain-es lehetőséget ajánlott fel arra hiv
atkozva, hogy nem újonnan telepített wordpress van rajta. Létrehoztam egy új oldalt, e-mailt is kaptam, hogy okés, viszont a létrehozott új oldalt nem nyitja meg. Az oldal nem elérhető.
Mitől lehetséges ez?
Phu az a helyzet, hogy nem tudom, kicsit nem tiszta a kép, sok mindent olvastam de nem tudom mi lenne a teendő.
Viszont hálózat telepítésnél még pluszba egy ilyet írt ki, ezt elfelejtettem leírni.
A wp-config.php fájlból hiányoznak ezek az egyedi ellenőrző kulcsok. A telepítés biztonságának fokozására az alábbiakat tehetjük:
define( ‘AUTH_SALT’, ‘1QHSq%y-__xmcM x?t8]dubK)+P[)-JgVS1:h~leE+=1+|RMYaF};TgJ/v6r’ );
define( ‘SECURE_AUTH_SALT’, 'h/&>K^~,-U>F5-V[DmVbyd>Ls&A!C>{y|U:Yvf^H46:oVv9,fI|>O50$|~OI:Z' );<br /> <br /> define( 'LOGGED_IN_SALT', 'MG]]n|:0+_lK' );<br /> <br /> define( 'NONCE_SALT', 'd4z.7bj#XZKdelG$oDQF>n+!3gI.!#
K<;nXWr_xR6})-yjuEJ^rM$CUPWe|I9 ’ );
Ezt nem másoltam bele a wp-configba mikor először csináltam, de kipróbáltam, hogy benne van, de a dolog nem változott, így se érhető el az új hálózati oldal, valami más lehet a hiba.
Ha aldomainként telepítetted, kell lennie *.valami.hu aldomainnek, illetve találkoztam már olyan tárhelyszolgáltatóval, ahol egyesével fel kellett venni az aldomaineket külön a domain kezelőben.
Ha az alkönyvtáras megoldást választottad valami.hu/honlap1, akkor el kellene érned.
A biztonság érdekében pedig majd (ha már beállítottad, utolsó lépésként) az all in one security and firewall vagy valami hasonló bővítményt konfigurálj be inkább.
Értem, aldomainként lett telepítve, mert csak azt ajánlotta fel.
Viszont a honlap tárhelye egy saját webszerveren működik egy srácnál, ftp kiszolgálóból következtetve.
Lehet neki kell valamit állítani rajta akkor? Hol lehet felvenni az aldomaineket? (van egy phpmyadmin bejelentkezés ez az adatbázis, itt kell?)
Próba kép kipróbáltam egy xy tárhelyszolgáltatót ami ingyenes, és ott simán létrehozta az oldalt, galiba nélkül.
Nem a tárhely a lényeg. Attól függ hol van regisztrálva a domained. Vannak olyan szolgáltatók, akiknél van elérhető felület, pl. cPanel, hogy magad kezeld a domained beállításait, vannak, szolgáltatók, ahol kérésedre ők állítanak be ezt-azt, néha külön pénzért.
Végül sikerült létrehozni az oldalakat, köszi!