Honlap kimenő ímél értesítéseinek feladója megváltozott a WP4.7 megjelenése óta

Sziasztok!

Érdekes jelenséggel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni. A WP 4.7 megjelenésének napjától (dec6-7)megváltozott a honlapom(WP)generálta kimenő ímél értesítéseinek feladója. Korábban a feladó a honlap volt, most viszont a feladó a WordPress, és a honlap neve a “Tárgy” rész elejére került zárójelben. Az érdekes a dologban az, hogy még nem frissítettem 4.7-re, a 4.6.1-et használom.
A WP alap regisztrációs rendszerét használom.

A kimenő ímél fejrésze korábban így nézett ki:
Feladó:KölcsönzésBérlés.hu /info@honlapneve.hu
Tárgy: Új felhasználó regisztrált

Most pedig így:
Feladó:WordPress /wordpress@honlapneveve.hu
Tárgy :[KölcsönzésBérlés.hu] Új felhasználó regisztrált

A gond az, hogy a feladónál lévő wordpress@honlapneve.hu cím sehová nem vezet. Amikor feladtam erre a címre egy próba ímélt, visszajött ezzel:

Delivery to the following recipient failed permanently:
 wordpress@kolcsonzesberles.hu

Technical details of permanent failure:
Google tried to deliver your message, but it was rejected by the server for the recipient domain kolcsonzesberles.hu by mail.kolcsonzesberles.hu. [79.172.201.33].

The error that the other server returned was:
550 No Such User Here"

Használok egy plugint a honlapon, ami szintén generál üzeneteket.Ezekben az üzenetekben is a fentihez hasonló változás történt. Felvettem a kapcsolatot a fejlesztővel, aki azt írta, hogy
az ő plugin értesítőik is a WP rendszert használják, tehát attól függ a formájuk.

I believe that what you're running into here may very well be a change in how WP 4.7 handles the email address for all outgoing mail. We use the wp_mail() function in WP to send all emails in AWPCP, so WP gets the final say on how the emails look in the headers.
...if WP insists on having the site's name in the subject now, we currently can't stop it.

Más is találkozott a jelenséggel?
Esetleg megoldási ötlet?

Köszönöm,
aKérdező

Az automatikus frissítés nem futott le, nem azért? :slight_smile:
Igen és email, NEM ímél!

Kedves Syska!

Köszönöm a választ, bár nem tudom értelmezni, hogy pontosan mit sugall a kérdésed. :slight_smile:
Minek az automatikus frissítésére gondolsz?

A használt bővítmény gazdájának javaslatára telepítettem a “WP Simple Mail Sender” bővítményt és azzal visszaállítottam a régi rendet.
A “plugin owner”-től pedig ez az információ érkezett:

I'm glad that you found this plugin--it's telling us an important piece of information. The fact that this plugin is changing your email output says that the wp_mail() function has changed since WP 4.7, not that AWPCP has changed in any way

Ímél ügyben ajánlom figyelmedbe “A magyar helyesírás szabályai” 12. kiadásához csatlakozó új szótárt… Ha nem akarod végig olvasni, akkor pedig ennek az összefoglalónak a 11. oldalát.

További szép napot kívánva, üdvözlettel

aKérdező

Az automatikus frissítés, annyit tesz, hogy ha nem kapcsolod ki, akkor a WordPress a mag (alap wp) magától frissül az új verzióra.
Így ha Te nem is frissítetted az oldalad, az magát lehet. Ahogy fentebb is írva van, a 4.7-ben változott a levelezés picit.

Kedves Syska!

Köszönöm a választ.
Ahogy írtam az első bejegyzésben, a helyzetet azért találtam furcsának, mert még nem frissítettem a rendszeremet 4.7-re, jelenleg is a 4.6.1-en használom. Az automatikus frissítés ki van kapcsolva és a vezérlőpult bal tetejénél az új verzió megjelenése óta ott az üzenet, hogy “WordPress 4.7 elérhető.Frissítés most”. Valami mást is ki kellene kapcsolnom?

Minden új verziónál várok néhány napot és olvasom az angol fórumot a jelentkező problémákról, hogy ne legyek Bálám szamara, ha gond van frissítés után.

Nem vagyok egy IT varázsló, ezért nem mindig látom át az összefüggéseket. Jelen esetben viszont úgy tűnik, hogy a levelezés 4.7-tő érvényes változása visszahat a 4.6.1 alatt futó oldalakra is.

(Persze ez sem meglepőbb, mint az a néhány hónapja itt a fórumon megosztott “lehetetlen” jelenség, hogy egy freemail fiókban beállított saját feladó megváltoztatja a WP kimenő íméljeinek karakterkódolását.)

Köszönöm a segítséget Syska, és egyben boldog karácsonyt kívánok minden fórumozónak!

aKérdező