Olyan problémával kerültem szembe, hogy WP3.0-nál home.php-t tettem egy témába. A sablon hierarchia szerint ez lényegében kiüti az általánosságban használt index.php-t. Nos, eddig rendben is vagyunk, mert a rendszer valóban a home.php-t tölti be. Sőt, gyakorlatilag semmi nem is hibádzik, kivéve, hogy a siteról való belépésnél nem akar visszadobni a főoldalra. Ha a főoldalon jelentkezek ki, akkor pedig eldob egy post oldalára.
ami egy nem található oldalt ad ki, de bejelentekezik
Lehet, hogy attól még, hogy van home.php, még be kell állítani az admin felületen is, hogy én egy “statikus front page-t” használok? Ami egyébként nem igaz, mert ehhez az adminban “oldalt” nem hoztam létre.
Kijelentkezéskor pedig az utolsó bejegyzés oldalára dob el. (Pedig én azt szeretném, ha a főoldalon jelentkezek ki, akkor ott is maradjak.)
Ha egy bejegyzésen állok és úgy jelentkezem be, akkor nincs gond. A kijelentkezéssel sem. De ha már egy kategória listázásánál vagyok, akkor ugyanezt tapasztalom.
az a baj, hogy linkben szereplő localhost nálunk csak elérhetetlen url :)
minek kellett neked home.php? miért nem volt jó az index?
1.) nyilván elérhetetlen, mert a saját gépemen fejlesztem :) ezért is a localhost mintaképp
2.) nem tudom, szimpatikus volt home.php-t használni, ha egyszer direkt erre van ez a funkció. Egyébként meg azért használtam, mert nem blogszerűen bejegyzések vannak rajta egymás után. De persze ettől lehet használhattam volna ezt. Gondolod, hogy esetleg ez okozná a problémát? De akkor minek találták ki a home.php sablont?
a lényeges (ez dob vissza ugyanarra az oldalra, amiről bejelentkezel, nem pedig a profilhoz visz), de így a form kinézete felett is nagyobb kontrollod van.
a lényeges (ez dob vissza ugyanarra az oldalra, amiről bejelentkezel, nem pedig a profilhoz visz), de így a form kinézete felett is nagyobb kontrollod van.
Okéj, akkor legközelebb törlöm az idézett részt direkt válasznál Ki tudja hol mit szeretnek
A tapasztalatok:
1.) Szerveren sem gyógyult meg. (Egyébként nálam a localhost virtuális hostokkal van megoldva, tehát így néz ki nálam a behívás pl. http://dinamikus.oldalak/wordpress-egy/ – ez teszi lehetővé, hogy virtuális gépről meg más gépről is elérjem. Egyébként enélkül ezek nem is működnek.)
2.) Azt hiszem valami permalink para okozza ezt a problémát, mert, ha semmit nem irok a kategoria permalinkbe, akkor is igy nez ki egy kategoria elérésem:
vagyis duplikáltan kerül bele a kategórianév, ezért is akarja duplikáltan elérni a főoldalt…
Nem igazán találtam rá megoldást, mert a permalink vagy a loginform felparaméterezése az aktuális URI lekérésével is rosszat hív le, mivel valamiért rossz a permalink kezelés. (WP 3.0.0)
Ilyennel találkozott már valaki?
A legjobb, amit tehettem, hogy mind a be, mind a kijelentkező form-ot és url-t úgy paramétereztem fel, hogy visszavigyen a főoldalra. Bárhol is állunk.