'Home' oldal eltüntetése vagy szerkeszthetővé tétele

Sziasztok!Újonc vagyok a WP terén. Nemrég vásároltam hozzáférést az Elegant Themes-hez, de problémáim vannak vele.Egész pontosan az a gond, hogy ha beállítom az “Olvasás”-nál, hogy egy statikus oldal (nálam a “Főoldal”) legyen a kezdőoldal, a bejegyzések pedig a “Blog”-ra kerüljenek, akkor ezt kapom:http://kepfeltoltes.hu/111108/247107371Fooldal_home_b_www.kepfeltoltes.hu_.pngEzzel egyrészt az a gondom, hogy mit keres ott fölötte a “Home” felirat, másfelől ha ez van beállítva kezdőoldalnak, akkor miért nem itt jelenik meg a slider (a leendő kezdőoldalam központi eleme), aminek elvileg a kezdőoldalon kéne megjelennie az elegant themes-es beállítások alapján?A slider ehelyett itt jelenik meg:http://kepfeltoltes.hu/111108/Blog_b_www.kepfeltoltes.hu_.pngAzaz valamiért a “Blog” oldalára viszi át…Az elegant themes-es support azt a tanácsot adta, hogy állítsam át az “Olvasás”-nál, hogy a kezdőoldalon a legutóbbi saját bejegyzések jelenjenek meg. Ha ezt megteszem, a következőt kapom:A kezdőlap az a “Home” lesz, amit ugye nem én hoztam létre:http://kepfeltoltes.hu/111108/Home_a_www.kepfeltoltes.hu_.pngAmit én kezdőoldalnak szánok, onnan vissza lehet navigálni a “Home”-ra:http://kepfeltoltes.hu/111108/Fooldal_a_www.kepfeltoltes.hu_.pngA Blogról legalább eltűnt a slider, és megjelent az egyetlen blogbejegyzés:http://kepfeltoltes.hu/111108/Blog_a_www.kepfeltoltes.hu_.pngAz Elegant Themes-nél azt mondták, többet nem tudnak segíteni, csak ha látják az oldalt. A gond az, hogy ez egyelőre nem lehetséges, mert virtuális wamp szerveren szerkesztgetem egyelőre a dolgokat.

A WP 3.2.1-es verzióját használom. Már azt is kipróbáltam, hogy leszedtem, visszaraktam, újra felraktam a theme-eket is, de a helyzet változatlan.Magamtól 2 megoldási utat látok:


 1. Kitörölni valahogy ezt a “Home”-ot, és beállítani, hogy a “Főoldal” legyen a kezdőoldal, hogy a slider is végre odakerüljön.


 2. Valahogy az adminisztrációs felületen elérhetővé tenni a “Home”-ot, hogy átírhassam a nevét és szerkeszthessem a tartalmát.  Szerintetek mi a probléma és mit kéne tennem?  Előre is köszönöm a segítséget!  Üdv.: Jenci1987

A sablonnak van egy szép dokumentációja, amibe le vagyon írva sok okosság.A “Home” eltüntetéséhez kapcsold ki a breadcum-ot a megjelenés beállításainál, ez biztos.

A sablon dokumentációját már régen átrágtam, de az alapján mindennek frankón kéne működnie…Utánanéztem, mit jelent a breadcrumbs, de ezt a theme megjelenésének a beállításainál (ezt ugye ePanelnek hívják az Elegant Themes-nél) sehol sem látom.Olyat találtam a theme beállításainál, hogy “Display Home link”. Nálam tök mindegy, hogy ez enabled vagy disabled, semmi sem változik. Viszont ha nem állítok be a primary menüre semmit, akkor megjelenik alapból a “Home” a menüben, és a “Display Home link” disabledre állításával tényleg eltűnik, de az alapvető problémám sajnos akkor is megmarad…

Amennyiben a dokumentáció leírásának ellentétesen működnek a dolgok, akkor ezt jelezd a készítők támogatói fórumán.

Helló!Megpróbálom valahogy nagyon világosan leírni a problémát, mert eddig bárhol tettem fel a kérdést, nem kaptam igazi segítséget jelentő választ (könnyen lehet, hogy azért, mert nem elég egyértelműen fogalmaztam):


 1. A cél: a kezdőoldalunkon legyen a slider (alatta pedig szöveg). Elvileg ennek semmi akadálya, hiszen az ePanel folyamatosan arról ír a “Featured slider”-ben, hogy a slider a homepage-en jelenik meg.


 2. Létrehozok egy “Főoldal” és egy “Blog” nevű oldalt az oldalak között.


 3. Beállítom az Olvasásnál, hogy a kezdőoldalunkon egy statikus oldal jelenjen meg, és a lenyíló menüben kiválasztom, hogy ez a “Főoldal” legyen.


 4. Ugyanitt beállítom, hogy a bejegyzések a “Blog” oldalon jelenjenek meg.


 5. A logikám azt diktálná, hogy ezek után szépen a “Főoldal”-on ott legyen a slider, és alatta a szöveg, amit a “Főoldal”-ra beírtam, illetve a “Blog”-ban megjelenjenek a blogbejegyzések.


 6. EHHEZ KÉPEST a “Főoldal”-on csak a szöveg látszik, a “Blog”-ban pedig ott a slider, de a blogbejegyzések sehol!  Mit tegyek, hogy az 5-ös pont váljon valóra?  Ha ebben sikerülne segítenie valakinek, borzasztóan hálás lennék, mivel már kb. 3 napja szívok vele, és senki nem tudta megmondani, mi a probléma. :frowning:  Előre is köszönöm: Jenci1987  U.i.: ha így nem sikerül megoldásra jutni, akkor leírom, mi történik akkor, hogy ha az “Olvasás”-nál azt állítom be, hogy a kezdőoldalon a legutóbbi saját bejegyzések jelenjenek meg (ez volt ugyanis az elegant themeses support forum első tanácsa).

Közben megoldódott a dolog. Úgy tűnik, én nem voltam teljesen tisztában az Elegant Themes működésével. Azért kösz a segítséget, syska!