Sziasztok,
Wordpress 3.3.1. magyar verzióra telepítettem általam készített Artisteer sablont (2.2.0), és képtelen vagyok átnevezni a Home menüpontot Cikkekre. Az admin felületen nem jelenik meg a Home oldal. A header.php-ban kétszer szerepel a “home” kifejezés, de bármelyiket (vagy mindkettőt) változtatom: eredménytelen. Az index.php fájlban nincs “home” szó.
Van még valamilyen út? Merre próbálkozhatok még? Már fél napja gubbadok a Google előtt, rengeteg magyar és angol fórumot és tutorialt elolvastam az ügyben.
Ha van használható megoldás, tartoznék egy hatalmas virtuális kalapemeléssel!
Köszönöm!
Header php 47.sor próbáltad már?
<a href="/">
home =kezdőlap
De egyébként mi a rossz nyavaja van ezzel ?Minden kódolt benne?
home =kezdőlap
<a href="/">
De egyébként mi a rossz nyavaja van ezzel ?Minden kódolt benne?
po-fájlt próbáltad már?
Két nyomon indulnék el:
Nyom1: A header.php-ben látom, hogy a menüt a art_menu_items(); függvény építi fel. Ezt meg kellene keresni, hogy melyik php-ben van összerakva, function art_menu_items -re keress rá a php fileokban. Ha megvan a file akkor azt küld még át. Meg lesz ez… Artesteer kezeli a WP-Nav-menuket??
Nyom2: nem ismerem az Artisteer szerkesztőt, de talán van ott olyan, hogy a home link NE legyen a menüben. Vedd fel ez után kézzel első menüpontnak úgy, hogy kézzel beírod a leendő URL-t csak éppen te adod meg a cimkéjét…
Remélem nem írok badarságokat, és bele tudsz ásni valamelyik módon… várom a fejleményeket…
Egyik fájlban sincs hivatkozás a “HOME” - menüpont szövegére, amit ide bemásoltál. (abban a 2 fájlban)
Annyi látszik, hogy art_menu_items(); fg van ott, talán az állítja elő a menüt? Mert akkor azt kell megnézni, hogy azt hogyan oldották meg. (biztos a functions.php ba tették).
Az a lényeg, hogy valami egyedi megoldást találtak ki, és azt kell megvizsgálni, pontosan honnan veszi a HOME menüpont szövegét.
Próbáld ki, hogy ha az art_menu_items(); -t kiszeded, akkor eltűnik-e a menü, benne a HOME -val. Ha igen, akkor keresd meg ezt a függvényt és ott kell folytatni a kutakodást és végigkövetni, hogy állítja elő a menüt. Ott biztosan meglesz a megoldás is. (Már ha tényleg ez a fg állítja elő a menüt)
Jobb lenne, ha kitennéd az egész sablonod letölthető formában, mert akkor jobban meg lehetne nézni.
(ez ku**ajó, mire leírom más is leírja, na akkor amit írtam Annak semmi értelme nem volt! )
Van a téma gyökerében egy config.ini, mindent abban kell átírni, mert az Artisteer options hatástalan
Sziasztok,
MINDEN választ és sgítséget nagyon köszönök!
A megoldáshoz végül Patony és Lőrincz András hozzászólása vezetett. Tulajdonképpen oly egyszerű volt, hogy hihetetlen - nem láttam a fától az erdőt.
A functions.php-ban kellett átírni… :))
Eredeti:
<?php
$artThemeSettings = array(
‘menu.showSubmenus’ => true,
‘menu.homeCaption’ => “Home”,
‘menu.showHome’ => true,
‘menu.topItemBegin’ => “”,
‘menu.topItemEnd’ => “”
);
Ãtírt:
<?php
‘menu.homeCaption’ => “Cikkek”,
‘menu.showHome’ => true,
‘menu.topItemEnd’ => “”
);
Köszönöm!!! Szép napot! <?php
‘menu.homeCaption’ => “Home”,
‘menu.showHome’ => true,
‘menu.topItemEnd’ => “”
);
Ãtírt:
<?php
‘menu.showHome’ => true,
‘menu.topItemEnd’ => “”
);
Köszönöm!!! Szép napot! <?php
‘menu.showHome’ => true,
‘menu.topItemEnd’ => “”
);
Köszönöm!!! Szép napot!
Igazán nincs mit! Siker, ügyesen megtaláltad, mi csak tapogatóztunk a setétben !
Sziasztok,
MINDEN választ és sgítséget nagyon köszönök! ...
Sziasztok!
Kérlek segítsetek, nagyon kezdő vagyok!
Nekem is ez a problémám, hogy telepítettem a wordpress 3.3.1. magyar verizót és a kezdőlapot nem tudom törölni, illetve módosítani. A szerkesztő felületen nekem se jelenik meg a “kezdőlap” oldal, így nem tudom szerkeszteni. Csatolom ezt a header.php fájlt, és az index.php.-t.
Mit lehet tenni? Mi lehet a megoldás?
Köszönöm.
Hahó, ez így elég kevés infó, a kapcsolt file-ok most nem játszanak. Az admin-header.php-t azt felejtsd el, nem szokásunk piszkálni… csak erős idegzetűeknek ajánlott.
Gyorsban van időm:
NYOM1: Na a lényeg, hogy lehet nem vagy tisztában avval, hogy a wordpress alatt hogyan jelenik meg a nyitólap. Ezt a Beállítások menüben tudod megtenni, de ehhez tölts el Vele 30percet és még a netes doksikban is, és menni fog. Igazán megéri… ha ezen már túl vagy akkor nem szóltam…
NYOM2: A témád mappájából szemezgesd a php fileokat. wp-content/themes/tetémád/*.php
Nagyon még nem értem mi a pontos gondod, mert a problémád a menüben jelentkezik, vagy az admin felületen?
Patony
Köszönöm a segítséget!!
Sikerült a főoldalt változtatni, ahogyan ajánlottad a Beállítások menüben!, de igazad lehet abban is, hogy ezzel még egy “kevés” időt el kell töltenem, mármint a wordpressel való ismerkedéssel. A NYOM2-d nekem egyenlőre kínai, a wp-content/themes mappát megtaláltam, de “tetemad” mappám még nincs. Ha ezzel kapcsolatban tudnál egy kicsit bővebben írni, nagyon sokat segítenél vele!! Addig is tovább ismerkedem. Mégegyszer köszönöm!
Gaboca: a tetemad azt jeleti, hogy a “Te témád”= az eppen aktualisan beallitott temad nevevel, ezt pedig a megjelenes menupont alatt tudod megnezni.
Úúúú…))), tényleg szőke vagyok…!!!
Köszi!